Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

ISU Călărași a câștigat concursul profesionist pentru situații de urgență. Câștigătorii etapei finale vor primi cupa ,,Căpitan Pavel Zărnescu”

În perioada 31 iulie-2 august,  pompierii militari din 4 județe au demonstrat încă o dată, calităţile şi aptitudinile de  care dau dovadă, în cadrul desfășurării celei de a treia etapă zonală a concursurilor profesioniste. 

La această etapă au participat servicii profesioniste pentru situaţii de urgenţă din județele: Ialomița, Tulcea, Constanța și Călărași, concursul fiind cu tematică specifică serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, având caracter tehnico-aplicativ şi sportiv.

Competiția, derulată în incinta Stadionului Municipal ”Ion Comșa” din Călăraşi, a constat în parcurgerea a patru probe: Scara de fereastră – 8 concurenți, desfășurată în incinta unității, „Pista cu obstacole pe 100 metri – 8 concurenți, ,,Ștafeta 4 x 100 metri”- 2 echipe cu câte 4 concurenți și ,,realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă” – 7 concurenți.


Potrivit ofițerului de informare și relații publice al ISU Călărași, Slt. Mihalcea Florin, pe parcursul acestor manifestări au fost avute în vedere următoarele: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie, popularizarea în rândul cetăţenilor, a unor aspecte specifice activităţilor desfăşurate de către serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

La finalul celor trei zile de concurs, după parcurgerea celor patru probe, atât la individual cât și pe echipe, clasamentul este următorul:

Locul 1- Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,, Barbu Știrbei” Călărași;
Locul 2- Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,, Barbu Catargiu” Ialomița;
Locul 3- Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Dobrogea” Constanța;
Locul 4- Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Delta” Tulcea.

Competiția a fost organizată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al Judeţului Călărași.
La final, în prezența reprezentanților Instituției Prefectului și a Consiliului Județean Călărași, precum și a altor oficialități, alături de reprezentanți ai comenzii unității, a avut loc festivitatea de premiere. Au fost înmânate cupe și medalii merituoșilor sportivi, care pe parcursul desfășurării întregii competiții au dat dovadă de profesionalism, determinare și spirit de fair-play, arătându-ne că sportul este o mare familie, ce unește cu aceleași pasiuni.

Lotul câştigător al acestei etape va participa la etapa finală, care se va organiza de Inspectoratul General pentru Situații de Urgentă și Inspectoratul pentru Situații de Urgentă al Județului Bacău.
Câștigătorii  etapei finale vor primi cupa transmisibilă ,, Căpitan Pavel Zărnescu”.
Alături de cei implicați în desfășurarea acestei competiții, au participat reprezentanți și elevi ai instituțiilor de învătământ. Mesajul a fost ,,și tu poți fii unul dintre noi”.

 

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cuvinte greceşti în limba română – schimbări/degradări de sens De-a …
Corespondenta la redactie