Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

ISU Călărași a câștigat concursul profesionist pentru situații de urgență. Câștigătorii etapei finale vor primi cupa ,,Căpitan Pavel Zărnescu”

În perioada 31 iulie-2 august,  pompierii militari din 4 județe au demonstrat încă o dată, calităţile şi aptitudinile de  care dau dovadă, în cadrul desfășurării celei de a treia etapă zonală a concursurilor profesioniste. 

La această etapă au participat servicii profesioniste pentru situaţii de urgenţă din județele: Ialomița, Tulcea, Constanța și Călărași, concursul fiind cu tematică specifică serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, având caracter tehnico-aplicativ şi sportiv.

Competiția, derulată în incinta Stadionului Municipal ”Ion Comșa” din Călăraşi, a constat în parcurgerea a patru probe: Scara de fereastră – 8 concurenți, desfășurată în incinta unității, „Pista cu obstacole pe 100 metri – 8 concurenți, ,,Ștafeta 4 x 100 metri”- 2 echipe cu câte 4 concurenți și ,,realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă” – 7 concurenți.


Potrivit ofițerului de informare și relații publice al ISU Călărași, Slt. Mihalcea Florin, pe parcursul acestor manifestări au fost avute în vedere următoarele: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie, popularizarea în rândul cetăţenilor, a unor aspecte specifice activităţilor desfăşurate de către serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

La finalul celor trei zile de concurs, după parcurgerea celor patru probe, atât la individual cât și pe echipe, clasamentul este următorul:

Locul 1- Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,, Barbu Știrbei” Călărași;
Locul 2- Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,, Barbu Catargiu” Ialomița;
Locul 3- Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Dobrogea” Constanța;
Locul 4- Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Delta” Tulcea.

Competiția a fost organizată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al Judeţului Călărași.
La final, în prezența reprezentanților Instituției Prefectului și a Consiliului Județean Călărași, precum și a altor oficialități, alături de reprezentanți ai comenzii unității, a avut loc festivitatea de premiere. Au fost înmânate cupe și medalii merituoșilor sportivi, care pe parcursul desfășurării întregii competiții au dat dovadă de profesionalism, determinare și spirit de fair-play, arătându-ne că sportul este o mare familie, ce unește cu aceleași pasiuni.

Lotul câştigător al acestei etape va participa la etapa finală, care se va organiza de Inspectoratul General pentru Situații de Urgentă și Inspectoratul pentru Situații de Urgentă al Județului Bacău.
Câștigătorii  etapei finale vor primi cupa transmisibilă ,, Căpitan Pavel Zărnescu”.
Alături de cei implicați în desfășurarea acestei competiții, au participat reprezentanți și elevi ai instituțiilor de învătământ. Mesajul a fost ,,și tu poți fii unul dintre noi”.

 

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie