Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Vremea 5 – 11 august 2019. Instabilitate atmosferică pe arii extinse și temperaturi în creștere

Prognoza meteo pentru această săptămână anunță vreme instabilă pe arii restrânse și temperaturi în creștere. Maximele termice vor rămâne sub normalul acestei perioade.

Cantitățile de precipitații vor fi peste normalul acestei perioade în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în restul țării vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Temperaturile medii ale aerului vor crește, însă,  fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări, dar mai ales în nord-vestul teritoriului.

Vremea Banat

Vremea se va încălzi din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea, în medie, valori între 28 și 30 de grade. Evoluția mediei temperaturilor minime va fi de 14 grade, pe 5 august dimineața, dată după care, până la sfârșitul săptămânii se va situa între 14 și 16 grade. Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, pe arii mai extinse în in 6-7 august și doar pe suprafețe mici în restul intervalului.

Vremea Crișana

vremea se va încălzi din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea, în medie, valori între 27 și 29 de grade. Evoluția mediei temperaturilor minime va fi de 13 grade, pe 5 august dimineața, iar ulterior se va situa între 13 și 15 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, pe arii mai extinse în intervalele 6-7 august și doar pe suprafețe mici în restul intervalului.

Vremea Transilvania

În această săptămână de prognoză, maximele termice nu vor mai avea variații semnificative și se vor situa, în medie, între 25 și 28 de grade. Media minimelor se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar ulterior se va menține în jurul a 13 grade până la sfârșitul celor două săptămâni. Vor mai fi manifestări sprecifice instabilității atmosferice, îndeosebi în intervalele 6-9 august.

Vremea Maramureș

În acest interval nu vor mai fi variații termice semnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul valorii de 26 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție relativ asemănătoare și se vor situa în jurul a 13 grade. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi.

Vremea Moldova

În această regiune nu vor mai fi variații termice semnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul valorii de 28 de grade. Prognoza meteo anunță Temperaturile minime vor avea o evoluție relativ asemănătoare, cele mai ridicate medii ale lor, de 18….19 grade, se vor înregistra între 4 și 6 august când nu vor mai depăși 13 grade, iar ulterior acestea se vor situa în jurul a 15 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi relativ scăzută.

Vremea Dobrogea

Vremea până la finalul intervalului de prognoză va avea temperaturile maxime, în medie, de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea cele mai mici valori de 16…17 grade în intervalul 4-6 august, iar ulterior aceasta va oscila ușor în jurul a 18 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi relativ scăzută.

Vremea Muntenia

Progoza meteo pentru Muntenia anunță temperaturi maxime, în medie, de 30 de grade. Temperaturile minime vor fi de 15…16 grade, în diminețile de 5 și 6 august, apoi aceasta va oscila ușor în jurul a 16 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi relativ scăzută.

Vremea Oltenia

Este așteptată o răcărire medie a maximelor termice ajungând la 27 de grade. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea, în medie, valori de 29 de grade. Temperaturile minime vor coborâ cel mai mult în dimineața de 5 august, iar ulterior aceasta va oscila ușor în jurul a 16 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi scăzută.

Vremea la munte

Prognoza meteo pentru la munte aduce vești relativ bune. Media valorilor termice maxime se va situa între 21 grade, iar cea a temperaturilor minime, va fi cuprinsă între 7 grade în dimineața zilei de 5 august și 13 grade în primele trei dimineți ale intervalului menționat. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză.

 

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie