Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Kinetoterapia – gimnastica medicală sau de recuperare

Kinetoterapia medicală studiază mecanismele neuromusculare şi articulare care asigură omului activităţile motrice normale, preocupandu-se totodată de analizarea şi corectarea mecanismelor neuuro-musculo-articulare deficitare.

ASPECTE ALE DEFICIENŢELOR FIZICE LA ŞCOLARIKinetoterapie

Problema depistării, prevenirii şi corectării deficienţelor fizice, existente la copii, ar trebui sa constituie o preocupare permanentă, atât pentru părinţi, cât şi pentru toate cadrele didactice care se ocupă de creşterea şi educarea lor. Frecvenţa mare a deficienţelor şi marea lor diversitate ne determină să analizăm pe scurt conţinutul acestei definiţii. Deficienţele fizice se caracterizează prin modificări morfologice mai mult sau mai puţin accentuate, care se produc, în primul rând, în forma şi structura corpului şi care se manifestă printr-o încetinire a creşterii sau printr-o creştere excesivă, printr-o tulburare a dezvoltării sau o dezvoltare disproporţionată, prin deviaţii, deformaţii sau alte defecte de structură, urmate sau precedate de tulburări funcţionale. Deficientele fizice cuprind abateri de la normal în forma şi funcţiile corpului, adică deficienţele surprinse în stadiul incipient dar si avansate. Acestea sunt considerate deficiente fizice, care pot interesa corpul în întregime sau numai anumite segmente ale corpului.

Deficientele fizice tratate prin gimnastica medicala pot fi: picior plat,torace plat si infundat, cap şi gât înclinat înainte sau lateral, umeri aduşi înainte sau asimetrici, toracele în flexiune, atitudinile cifotice, lordotice sau scoliotice ale coloanei vertebrale, genunchii în valgum sau flectati picioarele abduse sau adduse,etc.

Kineto copii

Alte afectiuni tratate prin kinetoterapie sunt: paralizii, hemipareza spastica, paralizie faciala, traumatisme ale coloanei vertebrale (spondiloze), recuperare dupa fracturi, luxatii, recuperarea umarului, entorse, afectiuni ale mainii, afectiuni ale soldului si genunchiului (gonartroza,meniscul,entorse), osteoporoza, recuperarea sindroamelor algo-functionale ale cotului, lombosciatica, scleroza multipla, Parkinson etc.

Gabi Cotea
Prof..kinetoterapeut,masterand in recuperare post-traumatica
Specialist international in microacupunctura su jok

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 3

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie