Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Klaus Johannis începe bine după câștigarea alegerilor, ceea ce pentru unii din partide nu-i a bună

Candidatul ales pentru președinția României, Klaus Iohannis, a declarat ieri în conferință de presă că la nivelul Senatului trebuie deblocată discuţia asupra OUG 55 care a permis “traseismul” aleşilor locali. Acesta a explicat celor prezenți că actul normativ trebuie respins, iar primarii care au schimbat partidul sunt ”pasibili de revocare”. ”Renumita ordonanţă 55, cu care PSD a dorit să legalizeze traseismul politic în administraţia publică locală, este blocată în Senat. Este nevoie de reluarea discuţiilor pe această ordonanţă, ca să terminăm odată”, a declarat Iohannis.
Potrivit surselor centrale, în cadrul conferinţei primarilor, Klaus Johannis le-a transmis acestora că votul de duminică a fost votul românilor iar ei vor fi supravegheați tot timpul pentru că România are nevoie de o altă politică și cei care au plecat din PNL “să fie sănătoşi şi să rămână acolo unde sunt acum”. “Să nu credeți că nu voi vedea. Să nu credeți că scăpați de mine. Voi spune mereu că e nevoie de un alt mod de a face politică și trebuie să înțelegeți acest lucru”, a mai spus Iohannis. Astfel, surse din interiorul PNL ne-au declarat că o parte dintre colegii de partid sunt cam speriați de noua abordare.

Klaus Johannis

În judeţul nostru câţiva primari au părăsit formaţiunile lor politice odată cu ordonanţa ce le-a dat unda verde, unul dintre aceștia fiind chiar primarul Călăraşiului, Dan Drăgulin, care a părăsit PNL pentru UNPR.
Surse din teritoriu ne-au transmis că au fost primari de comune care, deși fac parte din PNL, au făcut campanie ascunsă PSD-ului, motivele fiind amestecate și fie că, specific celor cu mai multe fețe sau care au numai interese, să le fi fost bine astfel pe scaunul de primar în cazul în care ar fi ieșit Ponta, fie că, potrivit unor surse neoficiale, li s-a impus de la județ să scoată oamenii la vot dar să-i convingă să voteze cu Ponta chiar dacă sunt liberali, sfatul fiind urmat și de amenințări în cazul în care nu ar fi respectat ce li s-a impus. De altfel, procentul de 69,31 % cu care Ponta a ieșit câștigător în municipiul Oltenița și cu procent asemănător în alte localități rurale din județul Călărași, iar în municipiul Călărași cu 51,31%, spune totul.
Faptul că politica e o șulfă este binecunoscut, dar știm foarte bine că și politica e făcută tot de oameni. Așadar mentalitatea și interesele, nivelul de cultură și de civilizație, dorințele lăuntrice sau jocurile de putere plus multe alte implicații fac politica sau mai bine spus fac politica din România. De aceea sperăm ca noul președinte să facă o altfel de politică, aceea a bunului simț, a onoarei, în spiritul oamenilor mai mult și mai puțin în spiritul lor, al celor ce jonglează cu puterea iar după alegeri ne sfidează cu ea.

Elisabeta Genoa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 1 =

13 − = 5

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea cuvântului “machiavelism” Cuvântul machiavelism, utilizat pentru a …
Corespondenta la redactie