Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

La International European Sabaki Challenge, Măriuca Mihalache din Olteniţa a devenit triplă campioană europeană la Kata

La Freiburg, în Germania, s-a încheiat una dintre cele mai impresionante competiții dedicate unui stil aparte de luptă și strategie. România a fost reprezentată de o echipă formată din mai mulți sportivi, printre care 6 din Oltenița, coordonați de Senpai Marcel Paraschiv.

Concursul adună anual sute de sportivi și campioni din Europa.
La International European Sabaki Challenge – ENSHIN KARATE, desfășurat pe 28 octombrie a.c., Măriuca Mihalache a devenit triplă campioană europeană la Proba Kata și vicecampioană la Proba Kumite.

Rezultatele sunt următoarele:

Proba KATA
Locul 1 Campioană Europeană – Maria Mihalache
Locul 2 Vicecampioană europeană – Adelina Barbu
Locul 2 Vicecampion european Antonio Tilică
Locul 3 Antonia Vetreneanu
Locul 4 Victor Barbu.

Proba KUMITE
Locul 1 Campioană Europeană – Adelina Barbu
Locul 1 Campion European – Victor Barbu
Locul 2 Vicecampioană europeană – Maria Mihalache
Locul 3 Antonia Vetreneanu și Antonio Tilică!

ENSHIN KARATE este un sistem practic de autoapărare cu mâinile goale bazat pe o strategie a mişcării circulare ce permite folosirea forţei adversarului împotriva lui. Această strategie numită Sabaki dă posibilitate practicantului de a transforma apărarea în atac. Enshin Karate foloseşte „tehnica prizei”, „a apucării” suplimentară familiei pumnilor şi loviturilor de picioare. Principiul care deosebeşte cel mai clar stilul ENSHIN KARATE de alte stiluri este strategia Sabaki, o metodă ce presupune mişcarea circulară în afara liniei de atac a adversarului într-o poziţie numită „pată oarbă” din care se poate contraataca cu uşurinţă şi folosi forţa şi timpul adversarului împotriva sa.
Antrenamentul în Enshin Karate dezvoltă spiritul şi mintea, încrederea de sine şi furnizează resurse pentru a înfrunta mai bine încercările vieţii zilnice.
Stilul ENSHIN KARATE a fost înfiinţat de Kancho JOKO NINOMIYA, câştigător al turneului All-Japan Tournament şi director al campionatului SabaKi Challenge, cel care a fost de altfel prezent și anul acesta la Freiburg.
ENSHIN este derivat din două cuvinte japoneze: <EN>– care înseamnă cerc deschis sau nedeterminat şi <SHIN>- care înseamnă inimă sau interior; îmbinarea acestor două cuvinte şi a semnificaţiilor lor creează cele mai importante aspecte ale stilului ENSHIN KARATE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + 7 =

1 + = 2

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum se scrie corect Mall-ul sau Mallul Potrivit Dicţionarului ortografic, ortoepic …
Corespondenta la redactie