Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

România va trece de la -10 grade Celsius, la +16 grade Celsius, în mai puţin de o săptămână

România se va confrunta cu încă un fenomen meteo extrem, un val polar şi apoi unul de căldură vor face ca temperaturile să aibă o variaţie de aproape 30 de grade Celsius şi ţara noastră să treacă de la ger năprasnic la vreme de primăvară în mai puţin de 7 zile.

Meteorologii anunţă că un val de aer extrem de rece, provocat de slăbirea vortexului Polar, se va abate asupra României la mijlocul acestei săptămâni, ceea ce va provoca o scădere importantă a temperaturilor, mai ales în zona montană.

„În momentul de faţă, dinspre Europa nordică a pătruns o masă de aer polară, cu temperaturi deosebit de scăzute, de aceea, vremea devine rece la noi în ţară, cu temperaturi cuprinse ziua între 2 şi 11 grade Celsius, iar minimele în noaptea de marţi spre miercuri vor fi de -8, -9 grade Celsius în estul Transilvaniei şi cel mult un grad pe litoral”, a declarat pentru Libertatea.ro meteorologul ANM, Mihai Huştiu.

Iar după aproximativ două zile de ger, un val de aer cald, dinspre centrul Europei, va ajunge deasupra României şi va „răsturna” termometrele, aducând la început de noiembrie temperaturi de aprilie.

„Estimăm că după data de 3 noimebrie, până spre 7-8 noiembrie, dinspre sud-vestul continentului va pătrunde o masă de aer mai caldă şi temperaturile vor depăşi 15 grade Celsius în partea de sud-vest a ţării, deci o perioadă mai caldă la acest început de noiembrie. Practic, întregul an a fost caracterizat de aceste alternanţe destul de mari de la un interval la altul. Iată că şi la începutul lunii noiembrie pornim cu o vreme foarte rece pentru această perioadă şi ajungem la o vreme uşor mai caldă. Normal este să avem 12-13 grade în această perioadă, dar noi o să avem sâmbătă-duminică, în Oltenia, 15-16 grade”, a mai spus reprezentantul Administraţiei Naşionale de Meteorologie (ANM).

Având în vedere aceste fenomene meteo extreme şi slăbirea vortexului Polar, prognoza meteo pentru iarna 2017-2018 nu este una deloc îmbucurătoare. Meteorologii estimează căderi importante de zăpadă şi o iarnă extrem de geroasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 3 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie