Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

La Oltenița Move Week va îmbrăca forța și forma crosului împletit cu meciuri de fotbal / Vineri competiții sub coordonarea profesoarei de sport Cristiana Drăgan

Jumătate de milioane de europeni mor în fiecare an ca urmare a inactivității sportive. Cele mai multe cauze ale morții provin de la boli legate de inactivitatea fizică precum boli coronariene ale inimii, diabetul zaharat de tip II, cancerul de sân și de colon. Acestea sunt concluziile Sport and Culture Association Danemarca (ISCA), rezultate în urma unor cercetări amănunțite.

Move WeekAnul acesta ISCA a propus ca Move Week să se desfășoare de-a lungul lunii septembrie, în funcție de programul fiecărei țări, fiecărui județ sau în funcție de calendarul profesorului care organizează activitățile în cadrul Move Week, evenimentul anual ce se desfășoară la nivel european, anul acesta fiind parte integrantă a campaniei NowWeMOVE.
Move Week 2015 este susținută financiar de către Uniunea Europeană sub sloganul #BEACTIVE și Coca Cola Foundation. La nivel național organizatorul principal este Federația Română Sportul pentru Toți în colaborare cu Asociațiile Județene de Sport și alte entități cu preocupări în domeniul sportului.
La Oltenița, profesoara de sport Cristiana Drăgan este cea care se ocupă și anul acesta la a 4-a ediție a Move Week de organizare și activități.

Pentru vineri, 25 septembrie, Cristiana Drăgan și-a propus două activitati. Una dintre acestea se va desfășura la Budești și presupune meciuri de fotbal la care vor participa elevi ai claselor V-VIII și o competiție de cros la Oltenita, începând cu ora 10,00, ce va avea loc în Parcul Central.
Cristiana Drăgan declară pentru oltenitainfo.ro că așteaptă peste 150 de participanți și speră ca vremea să țină cu evenimentul.
Profesoara de sport Drăgan este cea care organizează cele mai importante evenimente din municipiu de mai bine 12 ani, toate competițiile organizate de aceasta având atât funcție profesional-pedagogică dar și de educație sportivă. Într-o discuție liberă purtată cu noi, vorbind despre relația dintre profesor și elev, Cristiana Drăgan spune că legătura trebuie să se bazeze pe spiritul de colaborare, profesorul fiind de fapt liderul. ”Elevii trebuie convinşi, din aproape în aproape, că această activitate este importantă pentru sănătatea fizică și psihică iar ca să se se poată desfăşura în siguranţă este nevoie ca la orice disciplină sau tematică aleasă de o foarte bună organizare şi disciplină a exersării. Nu este nevoie de mult efort iar un rol extreme de important îl au părinții. Ei sunt cei care trebuie să le ofere suportul moral și bune exemple de a face mișcare.” declară Cristiana Drăgan.

Cros copiiStimulată de baza materială și de eforturile acesteia personale de a oferi ore de sport de calitate, profesoara mișcării a făcut tot felul de experimente de-a lungul timpului, mai ales în domeniul organizării exersării, în aşa fel încât să trezească și să crească interesul copiilor alături de densitatea motrică în educaţia fizică. ”Am premiat întotdeauna pe copiii receptivi şi dornici să-şi însuşească programul propus. Am avut acțiuni unde am premiat pe toți cei interesați să facă mișcare. ”Școala a cunoscut o efervescentă activitate sportivă de masă în care au fost cuprinşi toţi elevii, după cum știți am competiții ce se adresează și celor mai mici dintre elevi, începând din clasa a II-a. Am găsit mijloace să premiem copiii ceea ce le conferă interes și încredere în ei atunci când se văd premiați. Îi aștept la Move Week să demonstrăm că suntem o forță.” spune zâmbind Cristiana Drăgan.

Participarea la Move Week nu ţine cont de vârstă, sex, mediu social, pregătire sau abilităţi sportive, ea făcându-se într-un minunat spirit al „sportului pentru toţi“.
Proiectul Move Week a fost lansat în anul 2012 și se va finaliza în 2020, având obiectivul final de a implica în activități fizice și sportive peste 100 de milioane de cetățeni de pe teritoriul întregii Europe.
În cadrul proiectului international „Now We Move”, cel mai mare număr de oameni din întreaga Europă practică sport.
Asociația Județeană Sportul pentru Toți, unde Cristiana Drăgan este președinte, se află la a treia particpare a sa în cadrul Move Week.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 8 =

71 − = 62

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie