Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Liceul ”Nicolae Bălcescu” din Oltenița și-a ales ”frumosul” boboc pe anul acesta : Alin Pandele este câștigătorul

img_0016Cinci adolescenți, proaspăt elevi de liceu au concurat săptămâna trecută pentru un titlu : acela de Mister.
Angajați în câteva scene, aceștia s-au întrecut mai degrabă pentru a obține popularitate în liceu. Tema evenimentului a fost ”Live a day in a greek way”. Plecând de la această idee, bobocii au avut de trecut câteva probe. Băieții au avut emoții dar nu atât cât să-i încurce, toți cinci au trecut de teste, de probe, întrebări și încercări. Au fost carismatici, au oferit prilejul unui show plăcut, muzica grecească a lui Nikos Vertis fiind cea aleasă.
Elevii și profesorii Liceului Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” din Oltenița au petrecut o seară frumoasă, câteva ore în diversitate și un program relaxant, balul anunțat desfășurându-se pe platoul unuia dintre restaurantele din Oltenița.
Spectacolul oferit de organizatori, clasa a XII-a C, diriginte profesor Endy Enache, s-a ridicat anul acesta la înălțimea așteptărilor celor ce o cunosc pe Endy Enache. Cei cinci boboci care s-au înscris au demonstrat că se poate și atunci când ai emoții.

img_0041Filmulete de prezentare inedite, momente de talent, muzică, dans, cultură generală și ținute serioase, la toate acestea adăugându-se atitudine și carismă, au făcut ca Balul din acest an să primească toate aplauzele celor prezenți la spectacol. În timpul balului, publicul a avut parte,  între probe, de momente artistice, de dans, muzică, momente savuroase ce au completat tabloul cu iz grecesc ales de profesoara Enache.
Juriul a fost format din sponsori ai evenimentului și apropiați ai Liceului Bălcescu : deputat PNL Raluca Surdu, avocat și fost ministru al Justiției Cătălin Predoiu, omul de afaceri și fostul primar al Olteniței Costinel Milescu, profesor Cristiana Drăgan, Ionuț Marineață, Cristian Surcel, iar din partea clasei organizatoare a XII-a C, Cristina Miroi

Cei cinci temerari pentru titlul de Mister au fost: Andrei Florin, Dumitru Alexandru, Ion Alin, Bîrneață Adrian, Pandele Alin.

Grecia este una dintre țările pe care profesor Endy Enache, diriginta clasei organizatoare, o consideră pe cât de romantică pe atât de plină de tradiții păstrate de acest popor cu mare atenție, iar legătura dintre români și greci s-a făcut simplu: ambele reușesc să păstreze identitatea națională. Din țara pe care grecii o numesc Hellas sau Ellada au venit cântecul și dansul cu unele dintre cele mai frumoase mișcări, cu patima aceea a schimbării pașilor, cu muzica tradițională ce vibrează până în adâncul sufletelor celor ce o ascultă:

Concurenții au avut de trecut câteva probe, printre care de cultură generală, la care majoritatea s-au descurcat bine, probe de dans și alte alegeri pe care fiecare dintre cei înscriși în concurs le-au prezentat:

Dintre cei cinci numai unul singur a reușit să cucerească juriul iar acesta este Pandele Alin, noul Mister Boboc 2016:

În cadrul Balului publicul și juriul au putut admira câteva dintre creațiile Mioarei Postolea, cadru didactic la Liceul Bălcescu.

Mister Boboc 2016 BalcescuCei prezenți la Mister Boboc 2016 au trăit momente frumoase oferite de câțiva invitați și un program variat de muzică și dans. Radu Podocea, elev la Liceul Teoretic ”Neagoe Basarab” a interpretat la orgă câteva melodii clasice:

Bogdan Niculiță, elev al Liceului Bălcescu, un tânăr talentat, cu pasiuni legate de artă și frumos, vorbește prin chitara sa:

Dansul Retro rămâne unul nemuritor. Vali Stanciu este instructorul care a realizat coregrafia:

Pasiune pentru trup și suflet, poate că așa s-ar defini dansul cel mai bine, Sau de ce nu o revelație a artei, fiind una dintre cele mai frumoase tocmai prin mișcarea ce o provoacă și relația dintre trup, minte, suflet și ritmul muzicii. Doar prin dans, cucerim spațiu, doar prin dans ne bucurăm.

Bogdan BiancaBogdan Niculiță, elev al Liceului ”Nicolae Bălcescu” și Bianca Dinculescu, partenera sa din București, frecventează cursurile Școlii de Dans Sportiv din cadrul unui Club bucureștean. Cei doi au plutit pe ringul de dans în ritmurile dansului de societate și celui latino-american:

Când amintim de Grecia, ne ducem cu gândul la peisajele paradisiace cu insule și golfuri ce îți taie răsuflarea, la o civilizație și o cultură veche, renumite, care au influențat prin originalitate și putere de creație alte culturi, ne amintim de Olimp și legendele cu zei și nimfe. Într-un cuvânt România și Grecia sunt de-o istorie împreună, și cum se putea ca evenimentul să nu se încheie cu frumosul mesaj al dragostei, al sentimentului frumos nutrit de elevi față de profesoara și diriginta clasei a XII-a, pe ici pe colo cu lacrimi, dar și cu voie bună, cu îmbrățișări, veselie, o unire-n cuget, simțiri, suflet și…dans:

Nikos Vertis și muzica lui au știut că vor găsi aici, printre cei de la Bălcescu, printre acești copii și profesori, pe cei care știu să-i aprecieze talentul. Au bătut palma și au devenit prieteni pentru o viață, începând cu Greek Dance Party la Bălcescu și probabil sfârșind cu un Zorba undeva chiar în inima Greciei, la țărmul Mării Egee, în nisipul fin, cu pădurea de pin alături, printre scoici și admirând cel mai frumos răsărit de soare…

 

One Response to Liceul ”Nicolae Bălcescu” din Oltenița și-a ales ”frumosul” boboc pe anul acesta : Alin Pandele este câștigătorul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + one =

5 + 1 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie