Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

În trecut oamenii se năşteau cu sânge nobil. În zilele noastre regalitatea vine din ceea ce întreprinzi.

În trecut oamenii se năşteau cu sânge nobil. În zilele noastre regalitatea vine din ceea ce întreprinzi.

Nu mă interesează din trecut decât calea spre viitor.

Am puțin din Marco Polo, călătoresc și amestec culturile.

Acesta este secretul colecției prezente: să fii tu însuți. Nu fii în trend. Nu-ți face o modă proprie, tu trebuie să hotărăşti cine eşti şi ce vrei să transmiţi prin modul în care te îmbraci şi îţi trăieşti viaţa

Îmi place corpul. Îmi place să creez tot ceea ce are legătură cu corpul.

Este plăcut să ai o competiție reală. Te împige să fii cel mai bun.

Am o relație extraordinară cu banii. Îi folosesc pentru a-mi cumpăra libertatea.

Chiar și Michelangelor a fost plătit să facă Capela Sixtină. Acestor artiști care spun că fac totul din dragoste pentru Artă, eu le spun : Fii realist.

Confortul este foarte important pentru mine. Cred că oamenii trăiesc mai bine în case mari și haine scumpe.

Cred că responsabilitatea unui designer este să încerce să doboare reguli și bariere.

Îmi doresc cu adevărat să creez haine pline de feminitate și să ajut femeile să arate nemaipomenit.

Întotdeauna mi-am dorit să devin compozitor, dar stilul pentru modă a apărut mai repede.

Încerc contrastul. Viața astăzi este plină de contraste. Trebuie să ne schimbăm.

Pentru mine vara va fi mereu gri- mama perlelor gri, gri foarte pal. Pentru mine asta este comunicarea maximă cu vara. Apoi avem albastru deschis, turcoaz deschis, o mulțime de roz.

Nu acord licențe oriunde. Am grija numelui meu.

Niciodată nu mă prăbușesc. Întotdeauna lupt.

Îmi place ca întotdeauna să fiu pozitiv.

Îmi plac femeile ca model de îmbrăcăminte.

Sunt tipic italian. Iubesc gașca. Dar nu mă gândesc să mă căsătoresc.

Vreau să fiu bucuria oamenilor prin munca mea.

Femeile sunt mai sigure pe ele astăzi. Ele nu au nevoie să copieze modul cum se îmbracă bărbații.

Gianni Versace

Primele contacte cu lumea modei le-a avut de când era copil, muncind în atelierul mamei sale, pe stradagianni-versace Tommaso Gulli, nr.13 pe lângă catedrala din orașul natal, unde a crescut alături de fratele său mai mare Santo Versace și sora mai mică Donatella Versace. Sora lor mai mare, Tina, a murit la vârsta de 12 ani, datorită unei infecții de tetanus netratată corespunzător.
Gianni Versace s-a născut pe 2 decembrie 1946, la Reggio di Calabria, Sicilia, Italia.
Gianni și-a început ucenicia la o vârstă fragedă, ajutând-o pe mama sa să găsească pietre prețioase și firișoare de aur ce erau folosite la broderiile aplicate ale rochilor.
În 1972, la vârsta de 25 ani se transferă la Milano pentru a munci ca designer, creând primele colecții pentru Genny și Callaghan. În 1975 Versace prezintă prima sa colecție de haine de piele, create pentru firma Complice.
Pe 28 martie 1978 la Palazzo della Permanente, în Milano, Gianni Versace prezintă prima sa colecție de damă, sub propriul brand, și anume Versace. A urmat prima sa colecție pentru bărbați în septembrie a aceluiași an. După această prezentare, s-a alăturat lui Jorge Saud, cel ce va deveni mai târziu partenerul lui Giorgio Armani. Primul magazin de prezentare a fost deschis în Milan: Via della Spiga în 1978. Versace a fost influențat în creațiile lui de Andy Warhol, iar din antichitate de arta greacă și cea romană, precum și de arta abstractă modernă.
Gianni Versace la TinereteÎn 1979, Gianni Versace, care a apreciat mereu imaginea sa, începe o norocoasă colaborare cu fotograful american Richard Avedon, care avea să fie primul dintr-o lungă serie de succese. În 1982 câștigă Ochiul de Aur, ca cel mai bun stilist pentru colecția toamnă-iarnă pentru damă. În această perioadă Versace introduce acele elemente metalice, care devin mai apoi elementul specific al propriului brand.
În același timp începe o serie de colaborări cu teatrul; colaborează cu Scala din Milano, producând costumele pentru Joseph Legende de Johann Strauss (scenografia îi aparține lui Luigi Veronesi). În 1980 creează costume pentru Don Pasquale de Gaetano Donizetti și pentru Dyonisos de Maurice Béjart, la Teatrul din Milano. Cu această ocazie are loc și o ceremonie în onoarea lansării parfumului Versace-L`homme. La Paris, cu ocazia prezentării europene a parfumului, se expun realizări ale artiștilor din întreaga lume legate de brand-ul Versace, și de stilul modei sale.
Tinerii au fost mereu unul dintre lucrurile importante din care Gianni Versace s-a inspirat.
În 1983 creează costumele pentru Lieb und Leid de Gustav Mahler. Expune o sinteză a analizelor sale tehnologice în domeniul modei, la Pavilionul de Artă Contemporană.În 1983 stilistul e invitat la Victoria&Albert Museum în Londra, pentru a interveni într-o conferință de presă pe baza stilului său, de a vorbi despre un vast grup de studenți și să-și prezinte creațiile.


În 1995, Versus, linia pentru tineri a casei Versace, debutează la New York într-o fastuoasă prezentare la Muzeul Metropolitan de Artă și este dedicată carierei lui Avedon. Gianni colaborează și cu Elton John pentru a ajuta fundația englezului, care caută remediul pentru boala încă incurabilă [SIDA/HIV].
Pentru campaniile sale publicitare și pentru prezentările sale, Gianni Versace s-a folosit gianni-versace-fotomodele-celebremereu de unii dintre cei mai celebri fotografi, cum ar fi Richard Avedon, Bruce Webber și Steven Meisel. A avut parte și de fotomodele aflate în vogă chiar și azi, cum ar fi Linda Evangelista, Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Yasmeen Ghauri, Christy Turlington, Stephanie Seymour, Cindy Crawford, Helenea Christensen și Kate Moss.


Având din ce în ce mai mult succes, Gianni Versace și-a construit o casă în cel mai celebru cartier din Miami, în anul 1995.


Mereu legat de lumea muzicii și prietenul unor numeroase stele rock, Versace a folosit-o de 3 ori pe Madonna în campaniile sale publicitare.(fotografiata de Steven Meisel și Mario Testino).
giani-donatellaÎn 1976,  Gianni Versace și-a continuat cariera la Milano. Acolo, împreună cu fratele său mai mare, Santo, Gianni a creat o serie de colecții  personalizate.  După ceva timp s-a alăturat celor doi și sora acestora, Donatella Versace.  Treptat cei trei au început să deschidă buticuri în toată Italia, primul fiind cel de la Milano, de pe Via della Spiga.  Apoi, ei au început să se extindă, creând mai multe colecții vestimentare, dar și de accesorii. Astel,  după introducerea fustei mini sau a corsetului, numele Versace a devenit  imediat un simbol pe piața de modă.


Anul 1982 a fost, din nou, un punct de referință pentru Gianni Versace. Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost prima colecție realizată sub numele propriei sale mărci. Aceasta s-a concentrat exclusiv pe costume pentru teatru, operă și balet. În aceasta perioadă acesta a lucrat alături de coregraful Mauritius Béjartom. Cei doi  au început să se concentreze pe crearea de bijuterii și chiar piese de mobilier.
Gianni Versace a apărut și pe ecranele televizoarelor, lucrând ca designer de costume în seria Vice Miami.miami-vice Mai târziu acesta joacă în documentarul de televiziune ‘Carwalk‘.  În același timp, Gianni Versace câștigă și primul său premiu L’Occhio d’Oro, pentru o colecție de îmbrăcăminte de iarnă pentru femei.  Filosofia  colecțiilor create de Versace detectează frumusețea și sex-appeal-ul fiecărei femei. În 1981 Versace a lansat  o colecție de articole de îmbrăcăminte pentru tineri, diferită de stilul său conservator, obișnuit. La scurt timp după aceea, Versace a introdus în lume și primul său parfum. Creatorul de modă a demonstrat un puternic sentiment de umanism donând bani diverselor fundații, cum ar fi Fundația SIDA amfAR Carita. În februarie 1993, Versace a fost distins cu prestigiosul premiu de modă Oscar. În afara podiumului, celebrități ca Prințesa Diana, Michael Jackson, Collins Phil, Madonna, Elton John sau George Michael sunt doar câteva nume care au fost prieteni apropiați ai artistului.
În 1982, Versace îl cunoaște pe cel ce îi va deveni partener de viață, Antonio D’amico, model. Astfel începe o relație stabilă pe termen lung ce a durat 11 ani, până la moartea lui Versace. În tot acest timp, Antonio a lucrat alături de el, ca designer, fiind cel ce va conduce linia sportivă Versace: Instante and Versus Sport. Versace i-a lăsat lui D’Amico o retribuție lunară de 50 de milioane de lire italiene, în jur de 26.000$ și dreptul de a locui în oricare din vilele Versace din Italia și din Statele Unite ale Americii. D’amico, în prezent conduce propria sa casă de modă.
gianni-versace-pe-podiumÎn iulie 1997, designerul Gianni Versace se afla într-o formă de zile mari. Tocmai aflase că un test HIV ieșise negativ și că nu mai suferă de cancer la ureche, boala fiind în remisie. Gianni era astfel mai bucuros decât oricând și doritor să își continue viața extravagantă. Pe 15 iulie 1997 lumea este șocată de vestea că Gianni Versace a fost asasinat pe scările propriei case din Miami Beach, în timp ce se întorcea din obișnuita sa plimbare matinală pe faleza Ocean Drive, Miami. Gianni a fost împușcat de două ori, în cap și în gât, astfel că decesul s-a produs după doar câteva minute. Gianni a murit înainte de a ajunge la spital.
Criminalul a fost Andrew Cunanan, un travestit și un serial-killer, ce a folosit aceeași armă pentru a se sinucide la puțin timp după, corpul său fiind găsit mai târziu într-un iaht. Versace a fost incinerat și trimis înapoi în Italia.


În septembrie 1997, s-a anunțat că noul comitet de conducere a companiei Versace va fi alcătuit din Santo Versace, fratele lui Gianni, și Jorge Saud. În timp ce Donatella Versace a devenit noul designer șef. gianni-versace-si-donatellaÎn testamentul său, Gianni Versace a lăsat 50% din imperiul său din lumea modei nepoatei sale Allegra Versace, fiica Donatellei. Astfel Allegra a moștenit în jur de jumătate de miliard de dolari, în 2004 când a împlinit 18 ani. Ea are ultimul cuvânt în linia de modă Versace.
Fidelă și acum convingerii că o femeie trebuie să se îmbrace sexy și să fie mereu în centrul atenției, Donatella a fost de mică preocupată de look-ul ei. La 11 ani începuse deja să-l însoțeasca pe Gianni prin cluburi și discoteci, iar fratele mai mare i-a oferit într-o noapte look-ul statement și a decolorat-o. Părul lung, platinat îi incadrează mereu fața arsă de soare și, spun nu puțini, mult prea operată. Ea nu recunoaște că ar fi apelat la bisturiu atunci când vine vorba de chip. La 57 de ani, Donatella deține azi 20 la sută din acțiunile Versace, este directorul de creație al Casei Versace și supervizeazăa toate colecțiile Couture. A ajuns în vârf după moartea tragică a lui Gianni. Ar fi putut să închidă și să vândă atelierele, dar a continuat pentru că, declară ea, s-a simțit responsabilă pentru soarta oamenilor care lucrau pentru Versace.
donatella-versaceCea mai mică dintre copiii familiei Versace, născută în Reggio di Calabria, Donatella, a studiat design în Florența și plănuia o carieră în PR la Casa de Modă  a lui Gianni, deja cunoscută în anii ‘80. Numai că fratele mai mare avea alte planuri pentru ea: o considera “muza și criticul său” și, după ce i-a dedicat parfumul Blonde, a numit-o director de creație a

Rochia Junglă, Jennifer Lopez

Rochia Junglă, Jennifer Lopez

l liniei Versus, gândită pentru publicul tânăr și parte din Casa Versace.
Popularitatea Donatellei, sora lui Gianni, a crescut după ce a creat celebra

“rochie-junglă”, ținuta verde care lasă multe la vedere, purtată de Jennifer Lopez pe covorul roșu de la premiile Grammy în 2000.
Pe lângă rochii și parfumuri, Donatella e la fel de faimoasă pentru anturajul în care se învârte și petrecerile pe care le organizează pentru vedete. Printre invitați de-ai casei se numără Elton John, Catherine Zeta-Jones și Kate Moss. Până și Prințul Charles e pe lista invitaților atunci când evenimentele au loc în Europa, uitând că după divorțul lui, Donatella i-a oferit Prințesei Diana un milion de lire sterline pentru a apărea pe podium în postura de… femeie liberă.


Astăzi e prietenă la cataramă cu Lady Gaga, cu care se aseamănă nu doar fizic, ci și ca stil de viață și de costumele căreia se ocupă.donatella-versace-lady-gaga

Lady Gaga într-o Rochie Versace

Lady Gaga într-o Rochie Versace

Donatella a depășit perioada când drogurile și alcoolul erau parte din meniul ei zilnic. Azi duce o viață destul de retrasă. Ce-i drept, într-un decor de lux. Apartamentul din Milano, un duplex extravagant decorat întocmai după personalitatea ei, e cu adevărat ostentativ, fiind prezentat în revistele de design interior drept “luxul suprem”.
Conștientă că numele Versace a mai pierdut din popularitate, ea și-a încercat norocul și în design interior, gândind Palazzo Versace în Australia și apoi Dubai, dar și un model Mini Cooper în ediție limitată. Iar colaborarea cu lanțul H&M a fost o mișcare de PR extrem de inteligentă, pentru că a făcut-o cunoscută în lumea tinerilor.
La 26 de ani, Allegra e moștenitoarea Imperiului Versace, după ce Gianni i-a lăsat în

Allegra Versace

Allegra Versace

testament 50 la sută din acțiunile companiei. Dar atât ea cât și fratele ei, Daniel, preferă să se țină departe de lumina reflectoarelor și insistă că nu vor să profite de pe urma numelui lor, făcut cunoscut pe glob de unchiul lor și întreținut cu succes de mamă. Allegra și Daniel sunt cei doi copii ai Donatellei pe care aceasta îi are cu fostul fotomodel american Paul Beck.

Noi mărturii vin să ateste faptul că moartea lui Versace a fost una premeditată de către rețele mafiote.
Asasinatul celebrului designer i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă moartea lui a fost comandată sau a fost doar un act de răzbunare din partea unui fost iubit gelos. Un porumbel mort lăsat la fața locului i-a făcut pe mulți să considere că aceasta este cartea de vizită a unui criminal.
Poliția și familia Versace s-au grăbit însă să găsească un țap ispășitor iî persoana lui Andrew Cunanan, un escort high-class de 27 de ani, care a fost văzut fugind din zona unde a avut loc crima. După ce Andrew a fost dat în urmărire internațională pentru uciderea lui Gianni, acesta a fost găsit mort în podul unei case din Miami, acolo unde se ascundea. Andrew s-a sinucis, iar din punctul de vedere al poliției și al familiei Versace, cazul a fost închis.


La 13 ani de la nefericitul eveniment, doi informatori rup tăcerea și declară că moartea lui Gianni a fost casa-versacecomandată de către Mafia. Giuseppe Di Bella și Filippo Barecca, care au lucrat în trecut pentru Mafie, mărturisesc în cartea reputatului jurnalist italian Gianluigi Nuzzi că moartea designerului nu a fost întâmplătoare și declară că familia Versace are legături vechi cu mafia. Din declarațiile celor doi reiese că Imperiul Versace a fost construit cu bani furnizați de familia  N’drangheta, o divizie criminală ce își avea sediul în Calabria, mult mai periculoasă decat rivalele Casa Nostra și Camorra.
Din declarații reiese că această grupare a luat sub tutela ei afacerea cu rochii a mamei lui Gianni și l-a finanțat pe designer pentru a-și construi mărețul Imperiu.
- FILE PHOTO 6JUL97 - World-renowned fashion designer Gianni Versace , seen in this July 6 1997 file..După ce lucrurile au început să ia amploare, un bărbat pe nume Franco Coco Trovato a fost însărcinat cu operațiunea de spălare de bani, folosind relațiile lui Versace. La sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90, acest Franco era deseori văzut la petrecerile lui Gianni și era prezentat drept un restaurator de succes. În realitate, el se folosea de relațiile lui Gianni și de anturajul acestuia pentru operațiuni de spălare de bani.
“Nu spun că Versace știa de unde provin banii investiți. Nici nu știu dacă Gianni știa că Franco este membru al grupării N’drangheta. Tot ceea ce pot spune este că unu plus unu fac doi”, declara Di Bella.
Mai mult, acesta continuă și spune că i s-a oferit 400.000 de euro ca să fure cenușa lui Giani din cimitirul Moltrasio de lângă Lacul Como. “Furtul cenușei ar fi trebuit să fie un mesaj pentru familie: uitați ce am făcut noi, vrem înapoi banii pe care i-am investit în brandul Versace. Cu toate că suma de bani oferită a fost mare, nu am acceptat acest lucru”, spune Di Bella.
Acum se pune problema dacă cei doi martori pot fi sau nu de încredere. Conform autorului cărții, Gianluigi Nuzzi, aceștia sunt printre cei mai importanți martori din istorie. “Barreca si Di Bella sunt printre cei mai importanți martori împotriva grupării mafiote. Confesiunile lor au dus la arestul a zeci de persoane implicate în acte criminale cu gruparea  N’drangheta. Procurorii sunt de părere că nici nu se pune problema contestării celor declarate de Barreca si Di Bella”, spune Nuzzi.
Familia Versace neagă implicarea lui Gianni în gruparea mafiotă și a amenințat că îl dă în judecată pe autorul cărții, Gianluigi Nuzzi. “Singurul lucru de care fratele meu poate fi acuzat este acela că și-a cheltuit banii fără judecată”, declara Santo Versace.
Teoria lui Nuzzi nu este singulară. Un detectiv privat, pe numele lui Frank Monte, care a lucrat odată gianni-vversace-the-audiencepentru Versace și care acum s-a retras să își trăiască liniștit viața în Australia a declarat la rândul lui, în urmă cu mai multți ani, că uciderea lui Gianni a fost comandată. La vremea lui, Frank Monte era unul dintre cei mai reputați detectivi privați din Statele Unite și a fost angajat de Gianni pentru a investiga modul în care subalternii săi îi conduc Imperiul, designerul bănuind că nu toate lucrurile sunt curate. Ceea ce Monte a descoperit este deloc surprinzător: prin intermediul afacerii lui, banii erau spălați și taxele nu erau plătite. Monte crede că reprezentanții grupării mafiote au angajat un ucigaș plătit întrucât Gianni voia să iasă în public cu declarații asupra presiunilor pe care grupările mafiote le fac asupra lui.
Declarațiile lui Monte i-a adus acestuia numai necazuri și l-a lăsat falimentar, întrucât Donatella i-a intentat un proces pe care l-a câștigat și l-a obligat la plata de daune morale. În lumina noilor teorii aduse de cartea lui Nuzzi, Monte dorește acum să facă apel la decizia instanței și să își recupereze banii pe care a fost nevoit să îi plătească Donatellei.
gianni-versace-foto-colectiePe de altă parte, Antonio D’Amico, care a fost iubitul lui Versace vreme de 15 ani, până în momentul morții, declară că este imposibil ca Gianni să fi avut vreo legatură cu gruparea mafiotă. “Gianni nu a spălat bani murdari. Nu a intrat niciodată într-o bancă și nici nu știa să scrie un cec. Cum ar fi fost el capabil de așa ceva?”, declară D’Amico.
Franco Coco Trovato nu era un om pe care să ți-l dorești ca dușman. La începutul anilor ’90 el a fost implicat într-un razboi cu rivalii din gruparea Camorra, peste 200 de persoane fiind atunci ucise din cauza lui. În prezent, Trovato ispășește o pedeapsă de închisoare pe viață, acesta fiind acuzat și condamnat pentru crimele comise.

Liniile Versace s-au diversificat treptat, cuprinzând acum accesorii, mobilier pentru spații de locuit și

Angelina Jolie cu o Rochie Versace

Angelina Jolie cu o Rochie Versace

produse cosmetice.
Astăzi există mai multe ramuri, toate sub marca Versace: Atelier Versace, Versace Couture, Versace Jeans Couture, Versace Home Collection, Versace Collection și Versus by Versace. Versace Couture este linia principală a casei și include divizia de parfumuri.

Kate Hudson si o Rochie Versace

Kate Hudson si o Rochie Versace

Sub brand-ul Versace sunt comercializate articole de vestimenta’ie, bijuterii, accesorii, parfumuri și articole de mobilier interior.

 • Arta întâlnește design-ul. Bijuteriile iau naștere dintr-o multitudine de interpretări, în diverse forme geometrice și culori. Nuanțele de aur, culorile vibrante ale pietrelor prețioase, precum și strălucirea diamantelor creează o minunată colecție de coliere, inele, cercei și brățări.
 • Bijuteriile Versare reprezintă cu fidelitate strategia Versace de a transforma orice creație în opere de artaă unice și exclusive.
  Bijuteriile sunt caracterizate de liniile simple, materialele prețioase, culorile și motivele tradiționale ale Casei de Modă: motivul Greca și

  Penelope Cruz, Rochie Versace

  Penelope Cruz, Rochie Versace

  Medusa.

 • Bijuteriile Versace sunt gravate pentru a garanta autenticitatea.

marca-versaceColectiile curente Versace, create de Donatella, nu se limitează la partea decorativă a unei haine frumoase, ci sunt compuse din elemente senzuale și feminine, ce emit semnalele corpului celei care le poartă. Versace transpune în haine, bijuterii, pielărie, parfumuri o stare de spirit – exuberanță, senzualitate, poftă de viață.
Alegerea materialelor nu este niciodată întâmplătoare, iar armonia culorilor se îmbină perfect cu decupajele care, deși parcă invită la atingere, impun respect și eleganță.

Surse:
perfecte.ro
agentiadepresamondena.com
brainyquote.com
youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 3 =

− 9 = 1

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie