Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Litoralul românesc, sub avertizare meteorologică. Ciclonul din Grecia poate ajunge în sud-estul României

ANM a emis o avertizare pentru România, și anume, specialiștii spun că în acest sfârșit de săptămână țara noastră va fi lovită de un ciclon mediteranean.

Ciclon Format din Atlantic

Ploile vor fi puternice în special în sudul și sud-estul țării. Pe litoral se pot produce furtuni cu aspect tornadic, iar meteorologii îi atenționează în special pe cei plecați pe litoral.

Ploile vor fi puternice în special în sudul și sud-estul țării. Pe litoral se pot produce furtuni cu aspect tornadic, iar meteorologii îi atenționează în special pe cei plecați pe litoral.

Meteorologul Alina Șerban a declarat astăzi că ciclonul care a făcut ravagii în Grecia, unde au murit doi români, mamă și copil, se îndreaptă spre litoralul românesc și bulgăresc.

Ploile se vor intensifica în special sâmbătă și duminică după masă, conform prognozei actualizate.

Acest ciclon care vine în România a făcut ravagii în mai multe țări. Super-celulele de furtună au lovit mai întâi sudul Italiei, iar când a ajuns în Grecia, unde s-au lovit de temperaturi de 35 de grade, acesta au devenit mult mai agresive.

„S-au format structuri supercelulare, ceea ce a dat vânt foart puternic”, atenționează Alina Șerban de la ANM.
Ploile vor fi semnalate în mai toate regiunile țării, în special în sud-est, nord-est, nord și centru. Ciclonul, spre deosebire de tornadă, este mult mai periculos căci acesta concentrează mai multe grămezi celulare de furtună și afectează regiuni mai mari. Ciclonul se caracterizează prin viteza foarte mare a vântului și vârtejuri de ploi.  Vremea extremă se va mai potoli abia de luni, când acest ciclon ar putea părăsi teritoriul țării noastre.
„Mare atenţie la litoralul românesc şi bulgăresc. Sistemul va fi activ, dar e greu de prognozat cât va fi de intens şi în ce zone, noi estimăm că aria este largă. Nu este exclus ca în weekend şi România să fie afectată de acest sistem frontal”, a mai adăugat meteorologul ANM.

Urmările Furtunii din Grecia

Sâmbătă, în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi la munte, vremea va deveni în general instabilă şi, mai ales după-amiaza şi noaptea, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 8 şi 18 grade.

Duminică vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări mai ales în cursul zilei şi, pe arii extinse, vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 25 de grade, iar cele minime între 9 şi 18 grade. La începutul săptămânii viitoare, vremea se va menţine răcoroasă. Local şi temporar vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie