Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Lumea e în mâinile tale. Foloseşte-o!

Lumea e în mâinile tale. Foloseşte-o!

Dincolo de un anumit punct, muzica nu-mi mai aparţine; e a voastră.

Cartea mea este sinceră, autocritică. Nu mă eschivez faţă de responsabilităţile mele. Întâi începi să bei alcool, apoi începi să bei prea mult alcool – apoi, din punct de vedere fizic, alcoolul te răneşte. Am ajuns, într-un anumit moment al vieţii mele, foarte aproape de a muri.

Este o tendință a lumii de a fi cinică, legat de popularitate, ca și cum ai fi atrăgător doar pentru cel mai de jos numitor comun, care este un alt termen pentru gunoi.

Doamne, îmi doresc să fi fost David Byrne, cu al său mic și unit grup de fani. Criticii m-ar plăcea. În loc de asta am fost luat mai puțin în serios, deoarece sunt mult mai popular, sunt socotit un fel de Barry Manilow. Găsesc asta foarte frustrant.

Nu cred că îmi doresc un turneu foarte lung, dar mi-ar plăcea să cânt pe stadioane în Australia şi în Orientul Îndepărtat. Dar există şi o parte din mine care îşi doreşte să susţină concerte doar în săli.

Încerc doar să fac lucruri care sunt interesante pentru mine.

Nu sunt atât un vocal, cât un cântăreț la tobe.

Nu reuşesc să umplu bateriile. Este ca şi cum aş fi anesteziat. Timp de 40 de ani tobele mi-au dăruit bucurie. Acum, numai durere şi frustrări.

Într-o zi m-am privit în oglindă şi mi-am zis: Gata, Phil! Nu mai fi patetic, pune-ţi în dulap hainele de pop star şi pe cele de tată şi bunic. Nu puteam să fac altceva, deoarece corpul meu îmi trimitea semnale de mult timp.

Întâi am început să nu mai aud bine cu o ureche, apoi, braţul de la mâna dreaptă nu mai răspundea la comenzi. Adevărul este că după câteva show-uri, în care m-am limitat la a cânta vechi piese soul, m-am hotărât să spun adio concertelor şi chiar discurilor.

Este înfiorătoare retragerea de pe scenă. Distanţa este un cuvânt greu de digerat. Când mă gândesc la viaţa mea, sunt uimit de mine însumi.

Cum am putut să-mi distrug trei căsătorii. Fostele mele soţii erau sătule de absenţele mele.

Am fugit după glorie şi la ce mi-a folosit?! Ce mi-au dat banii şi faima în schimbul unei vieţi personale?

Îmi place foarte mult să călătoresc cu liniile aeriene japoneze fiindcă iubesc mâncarea japoneză.

Scriu melodii noi pentru o versiune Tarzan de pe Broadway care este foarte interesantă.

Cineva îmi spunea că ar trebui să fiu mândru că am vândut peste 250 de milioane de discuri. Ei şi?! Acum privesc înapoi la viaţa mea.

Vreau în sfârşit să mă bucur de casa pe care o am la Geneva, pe malul lacului, şi de cei doi băieţi, Matthew şi Nicholas, născuţi din cea de a treia căsătorie.

Până acum am achiziţionat nenumărate vile în care nu am locuit niciodată. Pentru ce? Mă văd şi acum alergând de la Gala «Live AID» din Londra, într-un Concorde, la puţine ore, pentru a cânta la altă «Gală AID», la Philadelphia, şi aşa mai departe, dintr-un avion în altul. Mi se părea ceva senzaţional, dar nu era. Voi spune adio muzicii.

Am îmbătrânit urât şi corpul meu mi-a zis: Opreşte-te!

După 40 de ani de carieră, ceea ce îmi amintesc cu mare plăcere sunt concertele în care cântam alături de Eric Clapton, cât şi imprimarea melodiei «Going Back» (2010), un omagiu adus muzicii negre a anilor ’70, aceea a adolescenţei mele.

Prea multe lucruri au mers prost de prea multe ori în viața mea.

Mă uit la MTV Music Awards și cred că nu mai pot figura în această industrie. Nu aparțin acestei lumi și nu cred căcineva îmi va duce dorul… Voi merge într-o vacanță misterioasă pentru a practica ciclismul și nu mă voi mai întoarce. Va fi o modalitate extraordinară să pun capăt poveștii, nu credeți?

Phil Collins

Totul a început când Collins a primit cadou la vârsta de 5 ani un set de tobe. Fiind copil, devine interesatPhil Collins din ce în ce mai mult de sunetul tobelor sale. Datorită interesului deosebit faţă de muzică instrumentală, unchiul său îi confecţionează un set de tobe mai performante şi mai apropiate de cele adevărate pentru a putea să îşi aprofundeze studiul.
Cântărețul și actorul Philip David Charles Collins s-a născut pe 30 ianuarie 1951, în cartierul londonez Chiswick, Marea Britanie. Deși copil fiind, aptitudinile sale muzicale s-au dezvoltat datorită prezenței sale la diverse emisiuni de radio și televiziune chiar dacă nu cunoștea notele muzicale. Până la vârsta de 14 ani nu a ratat nicio ocazie de a fi cunoscut, iar pentru a aprofunda studiile muzicale acesta se înscrie la școala de specialitate, Barbara Speake. Pe lângă cariera muzicală, Collins avea aptitudini atât de model, cât și de actor astfel de la o vârstă fragedă primește rolul The Artful Dodger într-o producție numită Oliver!. În adolescență, Collins era fascinat de cântecele formației Beatles mergând la concertele acestora. La unul din cencertele formației Beatles numit A Hard Day’s Night, el urcă pe scenă alături de alți adolescenți și obține privilegiul de a se fotografia numai el și membrii formației Beatles. Collins participă la un casting pentru rolul Romeo din filmul Romeo și Julieta (1968) dar fără succes. A început cariera artiscă fiind membru al unei formații mai puțin cunoscută numită Flaming Youth, și apoi fiind membru al formației Genesis.
Genesis BateristÎn ’70, având 19 ani Collins interpreta la tobe melodia lui George Harrison, numită The Art of Dying, iar mai târziu, în anul 2000, Collins face un nou aranjament muzical al melodiilor acestuia de pe albumul în care se regăsea și melodia cântată de el în tinerețe.
Potrivit bestmusic.ro, în 1970, artistul s-a alăturat trupei Genesis. Collins a răspuns unui anunț din “Melody Maker” pentru “… un toboșar sensibil pentru muzică acustică și un chitarist pentru chitară cu 12 coarde”. Audiția avea loc la casa părintească a lui Peter Gabriel, liderul Genesis. Viitorii candidați exersaseră piese de pe al doilea album al trupei, ”Trespass” (1970). Phil Collins a ajuns mai devreme și, ascultând celelalte audiții, a memorat piesele înainte să-i vină rândul. A câștigat audiția. Deși rolul său era de toboșar și, doar ocazional, vocalist secundar, pe o perioadă de cinci ani a cântat de două ori ca solist al trupei, în piesele “For Absent Friends”(din albumul Nuresry Cryme) și “More Fool Me” (din albumul Selling England by the Pound) (1973).
Între anii 1984 și 1989 Collins, prin cântecele sale, este prezent în opt topuri americane dintre care în Phil Collins as Youngșapte participă ca un artist solo și într-un top ca solist al trupei Genesis. Majoritatea cântecelor sale au o tentă romantică, de dragoste, după cum reiese în cântece precum In The Air Tonight și Sussudio, iar în mică măsură întâlnim și cântece cu tentă politică, un exemplu fiind Another Day in Paradise devenind unul din șlagărele sale. Fiind cunoscut și pe plan internațional, Collins ajunge să fie în diverse topuri, printre acestea aflându-se și în topurile MTV.


La sfârșitul anilor ’70, cântecul Follow You, Follow Me a însemnat pentru Genesis un pas important înnainte deoarece a ajuns în primele locuri ale topurilor muzicale. Artistul încearcă un experiment pentru a putea obține succesul, el începe și cariera solo dar continuă și alături de Genesis, acesta fiind un succes drept dovadă fiind confirmarea casei de discuri Atlantic Records ce constată vânzarea a peste 100 de milioane de discuri.
Photo of PHIL COLLINSDin 1975, Collins preia conducerea formației și devine solistul acesteia deoarece Peter Gabriel părăsește formația. Phil Collins a devenit solistul principal al trupei, după ce a fost căutat fără succes un înlocuitor al lui Gabriel. Primul album în care Phil Collins a cântat ca solist al trupei a fost albumul “A Trick of The Tail”, din 1976. Albumul a ajuns în American Top 40, iar în clasamentele din Marea Britanie a ajuns pe locul 3. În paralel, Collins avea și o trupă de jazz, intitulată Brand X. Trupa a înregistrat primul album, “Unorthodox Behaviour”, cu Phil Collins pe post de toboșar. Deși punea mare preț pe Genesis, au existat câteva albume și turnee lansate sub titulatura Brand X.
Între timp, Genesis a trecut de la rock progresiv la pop. Deși albumul “…And Then There Were Three” (1978) conținea elemente de rock progresiv, faima a cunoscut-o prin piesa “Follow You, Follow Me”.


În anii ’80, trupa a lansat o serie de albume de succes, cum ar fi “Duke” (1980), “Abacab” (1981), “Genesis” (1983) și “The Invisible Touch” (1986). Piesa cu numele albumului a ajuns pe locul întâi în Collins Genesistopul Billboard American, acesta fiind primul cântec al trupei care a reușit să se ridice atât de sus. Formația a primit o nominalizare pentru “Videoclipul Anului” (“Clip of the Year”), în 1987, pentru piesa “Land of Confusion”, acesta fiind alt single din album, deși, în mod ironic, Genesis a pierdut în fața hitului lui Peter Gabriel, “Sledgehammer”.
Old GenesisPhil Collins a părăsit Genesis în 1996, pentru a se concentra asupra carierei solo, ultimul album alături de trupă fiind lansat în 1991 și care s-a intitulat “We Can’t Dance”. Cariera sa solo a început însă mult mai devreme. În 1981, Phil Collins și-a lansat primul album solo, “Face Value”. A urmat, în 1982, “Hello, I Must Be Going!”, care a fost considerat de către critici un eșec total. Însă, albumul a ajuns pe al doilea loc în Topul UK. Un episod notabil în cariera artistului este “Something’s Going On”. Cântecul a fost interpretat de Anni-Frid Lyngstad (Frida, membră a trupei ABBA), Phil având rolul de producător.


A urmat, în 1984, al doilea album cu Phil Collins pe post de producător, “Chinese Wall”, a lui Phillip Bailey. Piesa în care apare și artistul, “Easy Lover”, a ajuns pe locul 2 în US Pop Chart. Pe parcursul anilor ’80, Phil Collins a lucrat alături de formația Earth, Wind & Fire. La finele lui 1984, artistul a participat într-un proiect de caritate a lui Bob Geldof. A mai colaborat cu Sting, Led Zeppelin și Eric Clapton. În aceeași perioadă, a lucrat și cu Howard Jones, pentru realizarea unui single.
A urmat cel mai de succes album, “No Jacket Required”. Albumul conține piese precum “Sussudio”, “One More Night”, “Don’t Lose My Number” și “Take Me Home” și a câștigat numeroase premii Grammy, printre care “Album of the Year Award”.


În 1996, a format trupa “The Phil Collins Big Band”. Cu Phil Collins pe post de toboșar, trupa se inspira foarte mult din jazz. În 1999, a fost lansat “A Hot Night in Paris”, ce a inclus versiuni reeditate ale unor piese precum “Invisibile Touch”, “Sussudio” și “The Los Endos Suite”.
A urmat albumul ”Hits” (1998), o compilație “best of”. Albumul a reprezentat un succes, aducând trupei un disc multi-platinum. Phil Collins a lansat un nou single, “You’ll Be in My Heart”, ce a apărut pe coloana sonoră a filmului Tarzan. Piesa a ajuns pe locul 1 în “Billboard Adult Contemporary Chart”, Phil Collins fiind premiat cu un Oscar.


În 2002, a urmat “Testifiy”, album considerat de către critici drept cel mai prost produs al lui Phil Collins.Phil_Collins A fost un adevărat eșec, conform bestmusic.ro, vânzările fiind de doar 140.000 de exemplare într-un an. În 2003, artistul a anunțat că va susține ultimul său turneu mondial, pe care l-a numit “First Final Farewell Tour”. Phil Collins a ajuns cu acest turneu și în România. În octombrie 2015, Phil Collins a anunțat, însă, un alt album, pentru 2016, urmând să plece într-un nou turneu. Într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, Phil Collins a spus că a stat “prea mult timp” departe de scenă, însă acum își dorește foarte mult să revină în industria muzicală.
Aplauze furtunoase pentru concertul de la Bucureşti, în 2005, la Romaero.
În 2007 grupul Genesis se reuneşte, bucurându-se de un fantastic succes la Circo Massimo din Roma, în prezenţa a peste 500.000 de persoane.
Phil Collins cu Oscar“În 2005 eram pe punctul de a reuni Genesis, în Scoţia, în mare secret. Niciun manager, numai cinci vechi prieteni care se întâlnesc după 1975. Dar, din păcate, s-au format două tabere: unii care credeau şi alţii care aveau impresia că ne vom pierde timpul. Peter Gabriel şi Steve Hackett spuneau că sunt implicaţi în alte proiecte, în care au probleme economice de rezolvat. După care au revenit şi au zis: suntem gata de a ne reuni”. În acel punct, Collins nu mai era foarte convins. Aşa stând lucrurile, Genesis s-a reformat numai în trei: Collins, Tony Banks şi Mike Rutherford. “Din păcate, istoria nu aşteaptă”, declară Phil Collins. Majoritatea melodiilor sale au o tentă romantică, de dragoste, dar unele au şi conţinut politic.


În 1999, Phil Collins a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, iar în 2010 a fost inclus în Rock andPhil-Collins- Roll Hall of Fame, în calitate de toboşar al grupului Genesis. A apărut într-un episod al serialului de

televiziune „Miami Vice“ şi a fost protagonistul dramei romantice „Buster“ (1988), regizată de David Green. Şi-a împrumutat vocea şi unor personaje animate, în „Balto“ (1995) şi „Cartea Junglei 2“ (2003). În anii 1999, 2000 şi 2006, Phil Collins a revenit alături de Genesis. Starul britanic a Phil Biliardfost căsătorit de trei ori şi are cinci copii.

Filmografia lui Phil Collins cuprinde peliculele: “A Hard Day’s Night” (1964); R3 (episodul “Unwelcome Visitor” — 1965); “Calamity the Cow” (1967); “Chitty Chitty Bang Bang” (1968); “Miami Vice” (episodul “Phil the Shill” — 1985); “The Two Ronnies” (două episoade — 1986); “Buster” (ca Buster Edwards — 1988); “Mickey’s 60th Birthday” (1988); Hook (ca Detectiv Good — 1991); Frauds (ca Roland Coping — 1993); “And the Band Played On” (ca Eddie Papasano; Film TV — 1993); “Balto” (vocea lui Muk and Luk — 1995); “The Jungle Book 2” (vocea lui Lucky — 2003).

Surse:
profm.ro
cotidianul.ro
agerpres.ro
youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 18 =

52 − = 49

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum se scrie corect Mall-ul sau Mallul Potrivit Dicţionarului ortografic, ortoepic …
Corespondenta la redactie