Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Mai bine să fiu urât pentru ce sunt decât iubit pentru ce nu sunt

Mai bine să fiu urât pentru ce sunt decât iubit pentru ce nu sunt.

Mai bine arzi tot, decât să te stingi încet.

Să vrei să fii altcineva e o risipă a ceea ce eşti.

Faimos era ultimul lucru care vroiam să ajung.

Punk înseamnă libertate muzicală.

Să fii optimist mereu înseamnă să ignori tot ceea ce este important, sacru sau de valoare. Să fii pesimist mereu înseamnă să fii ameninţat de ridicol şi lipsă de credibilitate.

Nu avem niciun drept să ne exprimăm o opinie până când nu cunoaştem toate răspunsurile.

Când copiezi de la unul este plagiat, când copiezi de la doi este deja cercetare.

E OK să mănânci peşti, pentru că ei nu au sentimente.

Drogurile sunt o pierdere de timp. Îţi distrug memoria, respectul şi toate lucrurile care construiesc stima de sine.

Coşurile sunt însemnele frumuseţii.

E mai bine să arzi ca un foc de paie decât să mocnești până te stingi.

N-am întâlnit niciodată un om înțelept. Și dacă totuși da, era femeie.

Prefer să fiu mort decât ‘cool’.

Cea mai mare crimă e să te prefaci.

Dacă mori, ești complet fericit și sufletul tău continuă să trăiască undeva. Nu mi-e teamă de moarte. Pacea absolută după moarte, atunci când devii altcineva, e cea mai mare speranță pe care o am.

Nu avem dreptul să exprimam o părere până când nu știm toate răspunsurile.

Doar pentru că ești paranoic nu înseamnă că ei nu te urmăresc.

Voi fi un superstar al muzicii, mă voi sinucide și voi lăsa după mine flacăra gloriei, la fel ca Jimi Hendrix.

Deși soarele a apus, eu am lumina.

Păsările urlă din toți rărunchii într-o ură oribilă, ca din iad, în fiecare dimineață, la răsărit, ca să ne avertizeze în legatură cu întregul adevăr… dar, din păcate, noi nu vorbim păsăreasca.

Mi-ar plăcea să scap de toți homofobii, sexiștii și rasiștii din public. Știu că sunt acolo și mă deranjează foarte tare.

Dacă aș fi trimis la închisoare, cel puțin n-aș mai fi nevoit să dau autografe.

Violul e unul dintre cele mai îngrozitoare crime de pe pământ. Și se întâmplă câte unul la fiecare câteva minute.

Asasinați cel mai mare și cel mai mic rău din două rele.

Nu mănânc nimic verde.

Kurt Kobain

A format în 1986 trupa „Nirvana”, împreună cu Krist Novoselic. În primii doi ani trupa a devenit cunoscută printre amatorii de grunge din Seattle. În 1991 lansarea videoclipului pentru piesa „Smells Like Teen Spirit” de pe albumul „Nevermind” a marcat schimbarea preferinţelor în rândul fanilor muzicii rock „mainstream”, care în anii ’80 preferaseră stiluri precum glam metal, arena rock, sau dance-pop, către grunge şi rockul alternativ în general. Mass-media a transformat acel cântec în „anthem-of-a-generation” („imn al unei generaţii”) şi pe Cobain în „purtătorul de cuvânt” al Generaţiei X, contrar voinţei sale. Printre cântecele compuse de Cobain se numără „Come as You Are”, „Lithium”, „In Bloom”, „Heart-Shaped Box”, „All Apologies”, and „About a Girl”.
Kurt Donald Cobain s-a născut la 20 februarie 1967 în Aberdeen, Washington ca fiul lui Kurt CobainDonald și Wendy Cobain și și-a petrecut primele șase luni de viață în Hoquiam, Washington, până când familia sa s-a mutat în Aberdeen. A avut parte de o copilărie dificilă, la care a făcut referire în unele cântece și interviuri. Cunoscut pentru versurile sale abrazive și tulburătoare, precum și pentru registrul vocii, Cobain este considerat unul din cei mai influenți cântăreți rock din toate timpurile.
Conform mătușii sale Mari, „He was singing from the time he was two. He would sing Beatles songs like ‘Hey Jude.’ He had a lot of charisma from a very young age” („Începuse să cânte de când avea doi ani. Îi plăcea să cânte melodii de la Beatles precum «Hey Jude». Avea o carismă deosebită de la o vârstă foarte fragedă.”)
Genul de muzică rock foarte distorsionată, care aborda teme precum alienarea socială, a devenit un Nirvana Bandsimbol al generaţiei X a anilor 1990 şi a dus la apariţia curentului grunge-rock, pornind din Seattle. Trupa rock Nirvana a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în aprilie 2014.
În școală lui Cobain îi plăceau cursurile de artă. Obișnuia să deseneze în timpul orelor, inclusiv fetuși și anatomie umană. Cobain era prieten cu un coleg homosexual, și pentru asta era uneori agresat de elevi homofobi. Acea prietenie i-a făcut pe unii să creadă că și Cobain era homosexual. Într-un jurnal personal, el a scris fraza „I am not gay, although I wish I were, just to piss off homophobes” („Nu sunt gay, deși mi-aș dori să fiu, doar ca să-i enervez pe homofobi”.). Într-un interviu din februarie 1993 a declarat că obișnuia să scrie cu vopsea „God is Gay” pe camioanele de prin Aberdeen. Cobain de asemenea a pretins că în 1985 a fost arestat deoarece a scris pe o bancă „HOMO SEX RULES”. Cu toate acestea, arhivele poliției arată că a fost arestat pentru că a scris fraza „Ain’t got no how watchamacallit”, cu fiecare „t” scris de patru ori mai mare decât restul literelor. Ca și adolescent cu viață de familie haotică, crescând într-un orășel din Washington, Cobain și-a găsit eliberarea în scena punk din Pacificul de Nord-Vest, ducându-se la concerte punk-rock din Seattle. Cobain s-a împrietenit pentru toată viața cu membrii trupei „The Melvins”, și ei tot din Montesano, a căror muzică va influența stilul trupei Nirvana.
În 1986 Cobain s-a mutat în prima casă în care a trăit singur și și-a plătit chiria muncind într-o stațiune de pe coastă, la vreo 20 de mile de Aberdeen. În același timp călătorea frecvent în Olympia, Washington pentru a urmări spectacolele rock. În timpul uneia dintre călătorii și-a început relația cu Tracy Marander. După despărțirea din 1990, și-a început relația cu baterista Tobi Vail de la Bikini Kill.

Când a împlinit paisprezece ani, unchiul lui Kurt i-a oferit posibilitatea de a alege între o chitară și o bicicletă; Kurt a ales chitara. A început să exerseze câteva coveruri, inclusiv Back in Black de la AC/DC sau My Best Friend’s Girl de la The Cars, și în curând a început să lucreze la propriile compoziții. În liceu Cobain nu a găsit multă lume care să-i împărtășească pasiunea. Până la urmă l-a întâlnit pe Krist Novoselic, și el un împătimit al muzicii punk, care stătea aproape de podul Young Street. Mama lui Novoselic era propietarul unui salon de coafat, și cei doi exersau câteodată în camera de la etaj. Câțiva ani mai târziu, Cobain a încercat să-l convingă pe Novoselic să formeze o trupă împreună, împrumutându-i un demo al fostei trupe a lui Cobain, Fecal Matter. După luni de încercări, Novoselic a acceptat până la urmă propunerea lui Cobain, punând bazele viitoarei trupe Nirvana. De-a lungul primilor ani în care au Nirvana-Archivecântat împreună, Novoselic și Cobain au schimbat des bateristul. Până la urmă, cei doi l-au ales pe Chad Channing, cu care Nirvana a înregistrat albumul Bleach, lansat de Sub Pop Records în 1989. Cobain, cu toate acestea, a ajuns să fie nesatisfăcut de stilul lui Channing, așa că trupa a găsit un înlocuitor, în persoana lui Dave Grohl. Împreună cu Grohl, formația a avut parte de cel mai mare succes al ei, albumul lansat în 1991, în premieră de o casă de discuri importantă, Nevermind.
Cobain s-a străduit să concilieze succesul enorm al trupei Nirvana cu originile de underground ale muzicii sale. S-a simțit de asemenea persecutat de mass-media, comparându-se cu Frances Farmer, și fiind indignat de cei care se considerau fani ai trupei, dar nu înțelegeau cu adevărat mesajul cântecelor (de altfel cântecul In Bloom de pe albumul Nevermind face referire la asta). Un incident care l-a tulburat pe Cobain a fost știrea că doi bărbați au violat o femeie, în timp ce cântau Polly de la Nirvana, un cântec despre drama violurilor. Cobain a condamnat episodul cu ocazia lansării în Statele Unite a albumului Incesticide : „Anul trecut, o fată a fost violată de două risipe de spermă și ouă, în timp ce fredonau versurile cântecului nostru «Polly». Îmi vine greu să continui știind că avem astfel de plancton în rândul ascultătorilor noștri. Îmi pare rău să fiu atât de nepoliticamente corect, dar așa simt eu”.


Fiind bolnav de mic, având probleme grave cu bronșita, urmată de o problemă neidentificată la stomac, își pierde încrederea în medici și ajunge să își administreze singur tratament – heroina. A început undeva in jurul anului 1990 ca și consumator ocazional, însă în 1992 problema a început să afecteze turneul de promovare a albumului Nevermind. Acest lucru, și vestea că va ajunge tătic, l-a determinat pe Cobain să incerce să intre la reabilitare. In această perioadă trupa a scos pe piață albumul Incesticide. După turneul de promovare însă, dependența a revenit. In 1993 Nirvana a scos ultimul album de studio, In Utero,

Kurt Cobain of Nirvana (Photo by Kevin Mazur/WireImage)

Kurt Cobain (Photo by Kevin Mazur/WireImage)

urmat de un turneu de promovare, unde a fost inregistrat și concertul MTV Unplugged, in noiembrie 1993. Aceasta a fost modalitatea de a mulțumi trupele si oamenii care au influențat trupa Nirvana. Zvonuri au circulat în acea perioadă cum că cel mai nou material, compilația Unplugged, ar fi ultimul extras și că trupa s-ar despărți. A urmat o perioadă neagră, în care Cobain a suferit două supradoze – prima, de heroină in New York, când soția sa nu a chemat ambulanța și a preferat să-l resusciteze singură, Kurt urmând să urce pe scenă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, iar a doua, în martie 1994, la Roma, în urma unei combinații de alcool cu Rohypnol. După această întâmplare Cobain a fost de acord să înceapă un program de reabilitare în California – dar a fugit după câteva zile din program, sărind gardul. S-a întors în Seattle, unde i s-a pierdut urma. Familia și prietenii s-au îngrijorat, iar Love l-a declarat dispărut, adăugând ca are tendințe sinucigașe și că este în posesia unui pistol. Odată cu declarația, a angajat și un detectiv particular – pe Tom Grant. Pe 8 aprilie 1994 Kurt Cobain, împușcat în cap, a fost găsit în casa din Lake Washington de către un electrician. Verdictul poliției a fost sinucidere – Kurt lăsând o scrisoare de adio adresată prietenului său imaginar din

Kurt Cobain of Nirvana during MTV Live and Loud: Nirvana Performs Live - December 1993 at Pier 28 in Seattle, Washington, United States. (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic, Inc)

Kurt Cobain of Nirvana during MTV Live and Loud: Nirvana Performs Live – December 1993 at Pier 28 in Seattle, Washington, United States. (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic, Inc)

copilărie, Boddah, în care spunea că viața lui a devenit o minciună, că nu mai simte nici muzica și nici scena – și că nu mai poate continua. Cobain a fost incinerat, cenușa sa fiind o treime împrăștiată într-un templu budist din Ithaca, o treime în râul Wishkah și o treime a rămas în posesia lui Courtney Love. Circumstanțele dubioase ale morții lui Kurt Cobain au pornit o întreagă dispută în jurul morții sale, ce continuă și în ziua de azi: de-o parte sunt cei care au căzut de acord cu verdictul poliției – cel de sinucidere, iar de altă parte sunt cei care consideră că moartea sa a fost cauzată de o crimă, că ar fi fost ucis de către soția sa. Cobain scria des în jurnal, lăsând 22 de caiete după moarte. În noiembrie 2002 o selecție din acestea a fost publicată. După opt ani de la moartea sa, ultima înregistrare în studio a trupei Nirvana a fost scoasă Kurt-Cobainpe piață – piesa You know you’re right, care a ajuns pe locul 1 în toată lumea, aducând o nouă generație de fani trupei. Indiferent de împrejurările morții, poate că viața și cariera lui Kurt Cobain pot fi cel mai bine descrise de versul piesei lui Neil Young citat chiar de el în ultima scrisoare: „It’s better to burn out than to fade away” („E mai bine să te arzi decât să te pierzi încet în umbră”).

După dispariția lui Kurt Cobain, formaţia s-a destrămat, după ce a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani, interval în care Nirvana a vândut 75 de milioane de discuri în toată lumea.

Surse:
ro.wikipedia.org
cinemagia.ro
autori.citatepedia.ro
youtube.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 6 = 4

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie