Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Mai bun, de Crăciun!

Se spune că a fost odată un dialog între un trecător ai cărui pași l-au purtat pe malul mării și un copil care aduna cu grijă, una câte una, și punea înapoi în apă steluțele de mare pe care valurile agitate le aruncau în bătaia soarelui, pe țărmul nisipos. ”Tinere, tu îţi dai seama că sunt kilometri întregi de plajă şi probabil mii sau zeci de mii de steluţe de mare eşuate? Îţi dai seama că eforturile tale sunt practic inutile? Care este diferenţa pe care tu crezi că o realizezi procedând astfel?”, a fost întrebat copilul. Acesta l-a ascultat politicos pe trecător, apoi s-a aplecat, a cules o nouă steluţă de mare şi a aruncat-o înapoi în apă. După care a răspuns zâmbind: ”Uite, tocmai am realizat o mare diferenţă pentru această steluţă de mare.”

Christmas-Star

Copii ne sunt cei mai buni dascăli. Dacă îi ascultăm. Sărbătoarea Crăciunului este despre nașterea unui Dascăl. Și Culegător de suflete. Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului este despre bunătate și generozitate. Cu atât de puțin, dar cu ceva cu care am fost înzestrați să avem în permanență. Cu un zâmbet pentru cei cu care ne intersectăm privirile. Cu o vorbă bună pentru cei în nevoie. Cu o îmbrățișare pentru cei suferinzi. ”Lucruri” care fac diferența.

Omule, de Crăciun, fii mai bun!

Raluca Surdu
Deputat
Împreună. Facem. Bine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

26 − = 23

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie