Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Mai multe întrebări adresate lui Petre Țone privind desfășurarea concursului pentru ocuparea postului de director al Muzeului Civilizației Gumelnița Oltenița

Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa din Olteniţa îşi desfăşoară activitatea fără director în acest moment dacă ar fi să ne luăm după lege, deşi municipalitatea prin legea internă proprie consideră că există un interimar în instituția respectivă. Conform legii, un director nu poate fi interimar mai mult de 120 de zile. După 5 luni şi jumătate la muzeu se păstrează acelaşi interimat, cu acordul tacit al Primăriei Olteniţa. Înseamnă că responsabilii cu această problemă nu respectă legea.

Muzeul
De la 1 ianuarie 2015, după ce Mihai Neagu a fost destituit din funcţia de director fără să primească explicaţii de la forul tutelar și anume primarul încă în funcţie Petre Ţone, următorul director adus după destituirea sau mai bine spus după ”vrăjeala” pe Mihai Neagu, nu mai îndeplinește nicio funcție. Asta dacă ar fi să se respecte legea. Însă oltenițenii sau o mare parte dintre aceștia cunosc faptul că în primărie legea este încălcată fără explicații și fără teamă de repercusiuni de către cel care ține niște frâie.
Pentru ca dracul să nu fie așa de negru, onor Primăria Oltenița a scos la concurs și afișat un timp pe site-ul posturi.gov.ro postul liber de director al muzeului de arheologie.
Toate bune și frumoase până la punerea lui Țone în fața unui fapt împlinit, surpriză neașteptată pentru acesta, pentru comisia de înregistrare, comisia de examinare, față de aranjamentele privind întreaga procedură, față de mai multe persoane : prezența pentru concurs a unui al doilea candidat.
Potrivit surselor noastre secrete, dar și după cercetarea condițiilor de depunere a dosarelor, între Teodor Zavalaș și Mihai Neagu, cel care a îndeplinit condițiile cerute a fost Mihai Neagu.
În ziua de 10 iunie a.c. cei doi candidați au primit răspuns că nu îndeplinesc condițiile de participare la concurs, prevăzute în Anexa Dispoziției nr.336/07.05.2015.
Comisia de concurs este formată din trei funcționari publici din cadrul Primăriei Oltenița.
Dacă ar fi să încercăm să lămurim această speță ne-ar lua mult prea mult, pe lângă faptul că nu am pricepe încă o dată cum în continuare legea în Oltenița este făcută de Țone.
Cine-i dă acest drept este una dintre întrebări. De acord că Muzeul Civilizației Gumelnița se află sub administrarea directă a Primăriei, asta însă nu dă drepturi supreme unui primar doar pentru că se află în funcție să facă abuz de situație și nici să profite de majoritatea pesedistă din Consiliul Local și din Parlament sau Guvern sau de cum este valul politic.
O altă întrebare ar fi de ce comisia de concurs are aptitudini de comisie de examinare, ținând cont că oamenii puși de Țone să dea un verdict nu au pregătire în domeniul istoric.
Aceeași comisie de concurs a respins și contestația lui Mihai Neagu făcută după respingerea dosarului. Mihai Neagu este pregătit pentru această funcție dar vom reveni pe larg cu acest subiect și amănunte.
În răspunsul dat privind anularea concursului pe motivele spuse mai sus, se stipulează ”Având în vedere cele de mai sus, în temeiul art. 3^1 din OUG nr.189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură, autoritatea (care?????? n.r.) va relua organizarea concursului la o dată ce va fi stabilită și comunicată ulterior.”
O întrebare pentru primarul Petre Țone este dacă acesta va anunța oficial data concursului, examinarea să nu se desfășoare tacit.
O altă întrebare este dacă primarul Petre Țone are un favorit la ocuparea funcției dacă privim cum s-au desfășurat evenimentele, iar dacă da, dorim să știm dacă se vor modifica condițiile de participare la concurs care să fie în avantajul părții dorite.
În speranța că se va respecta legea și că vom cunoaște absolut totul despre concurs și de asemenea în speranța că nu vor fi rupte picioarele niciunui jurnalist al nostru de niciunul dintre apropiații lui Petre Țone, ne vom deplasa și noi acolo unde se vor derula etapele de desfășurare a concursului.
Intrebareeee

 

 

6 Responses to Mai multe întrebări adresate lui Petre Țone privind desfășurarea concursului pentru ocuparea postului de director al Muzeului Civilizației Gumelnița Oltenița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 15 =

4 + 5 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie