Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Mâine, 11 iunie, câinii din adăpostul olteniţean vor fi eutanasiaţi

UP DATE miercuri, 11 iunie 2014: În urma unei adrese şi la insistenteţele Asociaţiei pentru Salvarea şi Îngrijirea Câinilor din Olteniţa, eutanasierea câinilor fără stăpân strânşi în adăpostul din str. General Manu a fost amânată. Între timp, atât preşedintele cât şi ceilalţi membri ai Asociaţiei caută soluţii prin adopţie pentru salvarea câinilor rămaşi. Vom reveni cu amănunte.

Viaţa unui câine aşteaptă să fie salvată de tine!!

Primăria Olteniţa a informat Asociţia pentru Salvarea şi Îngrijirea Câinilor din Olteniţa că miercuri, 11 iunie 2014, la ora 5,30 se va demara acţiunea de eutanasiere a câinilor fără stăpân. În informarea făcută, semnată de primar Petre Ţone, se arată că la data de 29 mai 2014 s-a depăşit termenul de 14 zile lucrătoare de la capturarea şi cazarea acestora în adăpostul de câini fără stăpân din str. General Manu nr. 50. Adresa administraţiei locale aminteşte prevederile art. 7 din OG 155/21.11.2001 actualizată.adapostul pentru caini 005

Conducerea A.S.I.C.O. (Asociaţia pentru Salvarea şi Îngrijirea Câinilor din Olteniţa) a cerut amânarea măsurii pe care Primăria o pune în aplicare, arătând şi argumentele: demararea de către Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân cu întârziere a procedurilor de revendicare şi adopţie prin informarea tardivă a populaţiei pentru adopţie a câinilor, lipsa formularelor de revendicare şi adopţie, solicitarea iniţială a plăţii pentru adopţie, ambiguităţii privind stabilirea costurilor, cazării câinilor în adăpost, absenţa zile întregi a medicului veterinar la adăpost, afişarea cu întârziere a programului de vizită şi  adopţie. “O primă consecinţă a acestor disfuncţionalităţi, precum şi a altora pe care nu le mai enumerăm acum, a fost moartea a aproape tuturor căţeilor capturaţi dintr-un exces de zel total nejustificat şi condamnabil. În plus, prin stabilirea unor sume nejustificat de mari pentru acoperirea cheltuielilor necesare menţinerii câinilor în adăpost, s-a descurajat adopţia la distanţă, deşi existau numeroase solicitări în acest sens.” se arată în răspunsul dat de Asociaţia ASICO Primăriei Olteniţa, care mai transmite autorităţilor locale că eutanasierea câinilor fără stăpân nu este obligatorie dacă există înţelegere şi colaborare între toţi cei implicaţi în acţiune, omenie şi voinţă de a salva viaţa unor animale fără vină pentru situaţia în care au ajuns.

Asociaţia pentru Salvarea şi Îngrijirea Câinilor din Olteniţa lansează un ultim apel către cei care vor să salveze o viaţă să vină la adăpostul din Str. General Manu pentru a scăpa de operaţia de eutanasiere cei aproximativ 80 de câini. Informăm cititorii că toţi câini tineri, de câteva luni, din adăpost, au murit, cauzele nefiind încă făcute publice. Neoficial, am aflat că cei mici au murit din cauza faptului că nu au primit hrana suficientă şi îngrijirea medicală necesară în termenul de două săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

37 − 31 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie