Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Maria Necula a primit din partea primarului Petre Ţone o diplomă şi 500 de lei recompensă pentru rezultatul obţinut la examenul de bacalaureat

În şedinţa ordinară desfăşurată la începutul lunii iulie, la Primăria Olteniţa a fost oferit un premiu. Părintele Marian Necula, cu funcţie administrativă de protoereu pe zona Olteniţa, împreună cu soţia sa Mihaela Cornelia Necula au venit pentru a-şi susţine fiica, Maria Necula, elevă absolventă 2014 a Liceului „Neagoe Basarab” Olteniţa. Aceasta a obţinut media 10,00 la examenul de Bacalaureat, făcând astfel parte din cei cinci elevi din judeţul Călăraşi care au obţinut media 10,00 la sesiunea de examen din iunie a acestui an.
După ce duminică, 13 iulie, enoriaşii bisericii „Sf. Nicolae” centru au fost informaţi după slujba săptămânală de duminică de părintele Nicolae Ciobanu despre rezultatul Mariei Necula, luni, familia Necula a fost prezentă la sedinţa de Consiliu Local pentru a primi o diplomă din partea primarului Petre Ţone şi un premiu de 500 de lei, sumă recompensă Mariei Necula pentru o vacanţă la mare, după cum a declarat primarul în funcţie al municipiului Olteniţa, Petre Ţone. sedinta ordinara iulie (6)
După ce consilierii prezenţi în şedinţă au fost de acord cu înmânarea celor enumerate de Ţone, fără a se vota, Maria Necula a mulţumit celor prezenţi pentru premiu.
De menţionat faptul că familia Necula este singura familie, cel puţin din ultimii 14 ani, prezentă într-o şedinţă de Consiliu Local pentru a primi premiul în bani din partea unei administraţii publice locale. Ceilalţi fie nu s-au făcut remarcaţi cumva, fie nu au dorit să primească recompensă din partea administraţiei locale.
Olteniţa a avut aproape în fiecare an un elev reprezentativ al Liceului Teoretic „Neagoe Basarab” care a obţinut media 10,00 la un examen de bacalaureat, fără a neglija însă şi alţi elevi cu medii apropiate celei de 10,00, atât de la Liceul Teoretic amintit cât şi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Şos. Portului.
Primarul Petre Ţone a menţionat faptul că pe municipiul Bucureşti o singură elevă a obţinut media 10,00 la examenul de bacalaureat. Potrivit informaţiilor noastre oficiale prezentate de site-uri de presă şi de cel al ministerului de resort, în Bucureşti au fost trei elevi care au obţinut media 10,00 la Bacalaureat, unul dintre aceştia, Camelia Popescu, elevă a Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu,” fiind singura care va pleca din Bucureşti pentru a studia la Universitatea Cambridge din Marea Britanie. Petre Ţone a dorit să mai ridice puţin prestaţia de absolventă a Mariei Necula, dar acesta nu era foarte bine informat la acea oră cu privire la rezultatul examenului de Bacalaureat 2014 Bucureşti.
rezultate bacPotrivit datelor oficiale, promovabilitatea de anul acesta la examenul de bacalaureat în judeţul Călăraşi a fost de 53,35%, cu puţin peste cinci puncte procentuale mai mare faţă de anul trecut, când au promovat doar 48,32 % dintre candidaţi.
Cinci elevi din judeţ au reuşit să promoveze examenul cu notă maximă: trei absolvenţi de la Barbu Ştirbei, unul de la “Mihai Eminescu” şi unul de la Liceul Teoretic “Neagoe Basarab” Olteniţa.

Felicitări tuturor celor cu rezultate de acest fel, mai ales dacă au fost obţinute corect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × two =

7 + 3 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie