Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Miercuri 13 august vreme caniculara in special dupa amiaza

Vremea va fi in continuare calduroasa, caniculara in orele amiezii in zonele de campie si de podis.

Prognoza meteo 13 August 2014

Cerul va fi variabil spre senin, dar cu unele innorari si pe arii restranse ploi slabe de scurta durata, insotite de fenomene electrice, dupa-amiaza si seara la munte, iar noaptea si in nord-vestul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane si in regiunile vestice, dar de scurta durata si in timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 31 si 37 de grade, iar indicele temperatura – umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 al disconfortului termic in Campia de Vest, Campia Romana, cea mai mare parte a Dobrogei si local in celelalte regiuni. Temperaturile minime se vor situa intre 13 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 24 de grade pe litoral si in Dealurile de Vest.

Pentru zilele caniculare, medicii recomanda populatiei sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00, sa consume multe lichide, fructe si legume si sa evite consumul de bauturi alcoolice sau cu continut ridicat de cofeina.

Prognoza meteo 13 August 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

73 − 63 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie