Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Mișcare în Oltenița și alte localități apropiate/Săptămâna Europeană a Sportului a debutat cu acțiuni variate sub coordonarea profesoarei Cristiana Drăgan

Elisabeta Genoa

Cros OltenitaSăptămâna Europeană a Sportului  a debutat la Oltenița și alte câteva locații din județul Călărași cu acțiuni diverse sportive, inițiativa organizării lor aparținând profesoarei Cristiana Drăgan, președinte al Asociației Județene Sportul pentru Toți. Săptămâna este o inițiativă a Comisiei Europene de promovare a sportului și a activității fizice în întreaga Europă.


Anul 2016 a marcat a doua ediție a acestui eveniment. Având în vedere succesul înregistrat la prima sa ediție, Săptămâna europeană a sportului va continua să creeze noi activități și, de asemenea, să le îmbunătățească pe cele care au avut succes. Tema generală a campaniei rămâne „#BeActive” și ar trebui să încurajeze orice persoană să fie activă pe durata acestei săptămâni și să rămână activă pe parcursul întregului an.


Deschiderea oficială a Săptămânii europene a sportului din anul acesta a avut loc la 10 septembrie 2016 în Kosice, Slovacia. Pe parcursul lunii septembrie au avut loc în Europa, Săptămâni naționale ale sportului și alte evenimente conexe, perioada de referință fiind 10-17 septembrie. Perioada aleasă pentru anul acesta a ținut seama și de o propunere a mai multor țări, între care și România, de a se apropia datele de desfășurare ale competițiilor de deschiderea anului școlar, în unele zone ale Europei.
La Oltenița vineri, 16 septembrie, a avut loc în Parcul Central o competiție dedicată crosului.

La 15 septembrie de Ziua Internațională a fitness-ului la unul dintre Centrele Fitness și Gimnastică s-a desfășurat câteva sesiuni de kango-jumps, instructor fiind Mădălina Odăiașu.

cris-fitnessLa Șoldanu au avut loc meciuri de rugby, la Budești s-au desfășurat meciuri de fotbal, la Valea Roșie în aceeași zi de 16 septembrie, sub coordonarea profesorului Florian Pană a avut loc competiția de Orientare Sportivă, iar o altă acțiune a avut loc tot la Centrul de Fitness și Gimnastică și anume concurs de step cu instructor Corina Postelnicu.

fotbal-budestirugby-soldanuorientare-sportiva_ kango-fitness fitness-club

În total au participat 500 de concurenți, începători sau sportivi iubitori de mișcare.

img_8720 img_8820

”Trebuie să înţelegem importanţa mişcării! Sportul ar trebui să facă parte din viața fiecăruia fiindcă este mai mult decât mișcare. Este un mod de a ști cum să trăiești, care îți schimbă percepția asupra lumii, te ajută să te înțelegi, își deschide orizonturi prin simplul fapt că te învață să respiri. Elevii și nu doar elevii, părinții, adulții care de asemenea sunt invitați să practice sportul, trebuie să știe că acesta conferă oricărei persoane un grad de disciplină și de autocontrol greu de obținut în alte condiții. Sportul te pune față în față cu propriile limite, te ajută să le depășești, dă încrederea în sine, întărește forțe în noi, puteri nebănuite, ne dezvoltă respectul pentru ceilalți și pentru tot ce ne înconjoară.” declară pentru oltenitainfo.ro profesoara de sport și organizatoarea acțiunii, Cristiana Drăgan, președinte AJSpT Călărași. Aceasta mulțumește tuturor voluntarilor implicați, ONG-urilor partenere pentru colaborare, profesorilor colaboratorilor, profesorilor colegi, tuturor celor ce au înțeles importanța acestui proiect european. ”Pentru anul viitor am surprize care înseamnă firește noutăți. Îmi propun un proiect mai de amploare decât acesta și cele din anii trecuți. Pot spune doar că îmi propun să organizez gimnastica la locul de muncă. Continuăm activitățile noastre sportive din Calendarul Competițional, fiindcă fără mișcare, nu putem exista. Pentru mine, sportul a însemnat o viziune aparte asupra vieții. Exerciţiul fizic nu este cel practicat doar de profesioniști. Este cale liberă pentru toți…” încheie Cristiana Drăgan, sufletul tuturor competițiilor sportive organizate în Oltenița și la nivel de județ Călărași.
Materialele promoționale au fost : afișe, agățători stick, borsete pentru căști audio, flyere, diplome, bannere, veste reflectorizante pentru biciclete.

Finanțarea SES 2016 este realizată, ca și anul trecut, prin programul european Erasmus+, pe plan continental, precum și cu contribuție internă. În România aceasta este realizată de Ministerul Tineretului și Sportului. Ca și în 2015, la ediția inițială, coordonator național pentru România este Federația Română Sportul pentru Toți, care organizează în teritoriu acțiuni prin Asociațiile Județene, dar și în colaborare cu Direcțiile județene pentru tineret și sport.
Așa cum au toate țările, și România și-a ales 2 ambasadori pentru Săptămâna Europeană a Sportului, două personalități ale domeniului, vicecampioana mondială Narcisa Lecușanu, secretar de stat pentru Sport în Ministerul Tineretului și Sportului, și Mihai Androhovici, vicepreședinte al Federației Române Sportul pentru Toți, un specialist în organizarea, inclusiv la nivel regional, pentru Europa de Est, a acțiunilor specifice sportului pentru toți.
Așadar, în 10 județe (Alba, Botoșani, Cluj, Dolj, Harghita, Iași, Mehedinți, Sălaj, Satu Mare, Sibiu) au fost perfectate colaborări între Asociațiile județene sportul pentru toți și Direcțiile județene pentru tineret și sport, în alte 12 județe (Argeș, Bistrița-Năsăud, Călărași, Constanța, Harghita, Ilfov, Maramureș, Neamț, Suceava, Vâlcea, Vaslui, Dâmbovița) organizarea va fi asigurată de AJSPT, în vreme ce în Arad, Bacău, Galați, Gorj, Olt, Vaslui, Dâmbovița vor fi implicate cu precădere DJTS.
Săptămâna europeană a sportului vizează promovarea participării la activități sportive și fizice și sensibilizarea cu privire la numeroasele beneficii ale acestor activități. Săptămâna este pentru toți – indiferent de vârstă, mediu de proveniență sau condiție fizică. Săptămâna ar trebui să reunească persoanele fizice, autoritățile publice, mișcarea sportivă, organizațiile societății civile și sectorul privat.

img_8840

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 2 =

− 3 = 2

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie