Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 19-22 septembrie 2016

Vremea in tara
La noapte
Vremea va fi în general instabilã. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala averse, descãrcãri electrice toamna-4și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, pe arii relativ extinse în zonele montane, regiunile centrale, sudice și de sud-est, unde punctiform, cantitãțile de apã vor depãși 25…30 l/mp și local în restul teritoriului. Cu totul izolat va cãdea și grindinã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade.

 Luni 19 septembrie
Vremea va fi instabilã, iar valorile termice vor scãdea semnificativ, în special în regiunile estice, unde vor fi cu mult mai scãzute decât mediile climatologice specifice perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Se vor semnala averse, în toate regiunile, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie și izolat grindinã. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitãțile de apã vor depãși, local, 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precãdere la deal și la munte, precum și în partea de rãsãrit a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în nord-estul extrem și 26 de grade, izolat, în sud, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade.

Marti 20 septembrie
Vremea va fi în general instabilã și rece, pentru aceastã datã, în toatã țara. În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, în majoritatea regiunilor. Pe arii restrânse, în special în jumãtatea de sud a țãrii, cantitãțile de apã vor mai depãși 25…30 l/mp. Noaptea, aria de nebulozitate și de precipitații se va restrânge treptat, iar în zona montanã înaltã, trecãtor se vor semnala precipitații slabe mixte. Vântul va avea intensificãri în sudul și estul țãrii, precum și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10…11 grade în estul Transilvaniei și 20…21 de grade în Lunca Dunãrii. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 4 și 12 grade.

 Miercuri 21 septembrie
Vremea se va menține rece, pentru aceastã datã, în toate regiunile. În centrul, sudul, estul țãrii și la munte, cerul va fi temporar noros și local va ploua slab. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar condițiile de ploaie reduse. În zona montanã mai înaltã, trecãtor se vor semnala precipitațiile slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade, iar cele minime, în general, între 3 și 13 grade.

Joi 22 septembrie
Valorile termice vor continua sã fie mai coborâte decât cele normale pentru ultima decadã a lunii septembrie în toate regiunile. Cerul va avea înnorãri temporare și va ploua local în regiunile sud-estice, la munte și izolat în restul teritoriului. La altitudini mari, trecãtor, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade, iar cele minime, în general, între 1 și 11 grade.

spre-toamnaVremea in Oltenita
La noapte
Cerul va avea înnorãri, temporar accentuate, și se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 17…18 grade.

 Luni 19 septembrie
Vremea va fi instabilã, iar valorile termice vor scãdea semnificativ, dar vor fi apropiate de cele normale pentru aceastã perioadã. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala averse, în general, moderate cantitativ, însoțite de descãrcãri electrice și intensificãri ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 13…15 grade.

Marti 20 septembrie
Vremea se va menține instabilã și va deveni rece pentru aceastã datã. Cerul va fi noros și temporar va ploua. Vântul va sufla, în general, moderat. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 10 grade.

 Miercuri 21 septembrie
Vremea se va menține rece pentru aceastã datã. Cerul va avea înnorãri temporare și trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 9…10 grade.

 Joi 22 septembrie
Valorile termice vor continua sã fie mai coborâte decât cele normale pentru ultima decadã a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare ziua, când trecãtor va ploua. Temperatura maximã va fi de 17…18 grade, iar cea minimã de 7…9 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

59 − = 52

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie