Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscop 17-23 septembrie 2016

horoscop-senzationalBerbec

În prima parte a zilei de 17 septembrie (până la ora 07:23′), în măsura în care, nativii care locuiesc în România nu vor dormi și vor fi cuprinși de gânduri, este posibil ca aceste trăiri interioare să se asocieze cu tristețe și să le inducă sugestia abandonului unei probleme căreia nu-i mai văd nici o rezolvare și nici un rost. Între 17 septembrie dimineața și 19 septembrie (până la ora 07:58′), viața de fiecare zi îi va acapara și îi va obliga să fie activi și să descurce ițele cotidianului efervescent. Între 19 septembrie dimineața și 21 septembrie (până la ora 08:53′), unii trăiesc simplu, adică de azi pe mâine, din punct de vedere bănesc, alții văd numai pericole și intră în panică la orice zvon care pare să le amenințe micile economii sau venitul lunar. Cei care au mai mulți bani vor avea alte griji: investițiile, de exemplu. Între 21 septembrie dimineața și 23 septembrie (până la ora 11:34′), perioadă în care se vor întâlni cu rude, cunoscuți ocazionali, vor discuta cu vecinii sau cu persoanele intrate de curând în cercul lor de apropiați, în speranța că vor afla, de la partenerii lor de dialog ,informațiile necesare lor. Relație divergentă pe segmentul străinătății. Pentru unii, acolo, departe, ceva merge prost sau ridică piedici legate de un colet, un transport, o corespondență, o călătorie, afaceri sau studii. Soarele va deschide, din 22 septembrie, oportunități pentru o reașezarea firească, mai profitabilă a unor relații (mai ales cele dintre soți) prin discuții lămuritoare sau prin înțelegeri. Venus va intra în casa beneficiilor materiale care depind de alte persoane și va susține, din păcate, intențiile necinstite ale celor cu care au lucrat, până acum, destul de bine. În a doua parte a zilei de 23 septembrie, se vor suprapune solicitări din sectoare diferite de viață (căsnicie, familie, profesie, viață personală).

Taur

În prima parte a zilei de 17 septembrie (până la ora 07:23′), gânduri referitoare la felul în care ar trebui să păstreze sau să apere o relație utilă lor. Între 17 septembrie dimineața și 19 septembrie (până la ora 07:58′), perioadă de frământări pe diverse teme; motivele de îngrijorare sunt multiple: ele pot fi provocate de soarta actualului lor loc de muncă, alteori poate fi vorba de sănătate. Din 22 septembrie, Soarele va tranzita casa a VI-a a Taurilor ceea ce, în sine, va fi un fapt pozitiv. Vor avea mai multă energie, vor putea depăși o stare generală proastă a organismului. De la sfârșitul săptămânii se vor pune premizele unor chestiuni care țin de acte oficiale, legalitate în ce privește slujba sau sănătatea (de exemplu, aprobări pentru bani în vederea unor tratamente sau operații, demersuri legale, pentru o intervenție în străinătate, etc.). Teoretic, lucrurile ar trebui să aibă o evoluție favorabilă. Între 19 septembrie dimineața și 21 septembrie (până la ora 08:53′), se pot reedita conflictele sau motivele de enervare ale unei situații care i-a mai adus în aceiași stare cu niște săptămâni în urmă. În casa relațiilor parteneriale, pe 23 septembrie, va intra planeta Venus care va patrona zâzania și va amplifica invidia și gelozia de ordin profesional sau sentimental a unor rivali sau chiar a unuia dintre soți. Între 21 septembrie dimineața și 23 septembrie (până la ora 11:34′), se pot intensifica motivațiile interioare și personale cu privire la evoluția unei situații bănești din punct de vedere financiar, legal sau oficial/instituțional. În a doua parte a zilei de 23 septembrie, nativii vor începe să resimtă stări apăsătoare, de revoltă sau nemulțumire față de prieteni sau față de partenerul de afaceri, de viață, de proiect; multe nu le convin la aceștia și multe îi deranjează, dar, pentru moment, preferă să nu le dea glas.

Gemeni

Prima parte a zilei de 17 septembrie (până la ora 07:23′), se va consuma sub semnul unor preocupări legate de cariera sau de familia lor, făcându-i pe nativi să se frământe în vederea găsirii unei soluții onorabile. Între 17 septembrie dimineața și 19 septembrie (până la ora 07:58′), se anunță o perioadă marcată de combativitate. Relațiile Gemenilor cu prietenii și apropiații lor se fac și se desfac repede. În fața unor evidențe ce nu mai pot fi contestate, Gemenii vor lua decizii bruște și/sau categorice, poate și fiindcă vor să elimine pericolul care plutește în aer în jurul lor, a unor afaceri sau a unor circumstanțe de viață personală. Nici relațiile sentimentale nu vor fi scutite de aceste zguduiri. În cea mai bună variantă, ar putea fi vorba de reașezare unei relații bruiate de neîncredere și subminată de întâmplările nefericite, bazate pe morală și onestitate. Între 19 septembrie dimineața și 21 septembrie (până la ora 08:53′), Gemenii pot avea stări organice proaste de scurtă durată. Alte persoane pot face infecții (stomatologice, urinale, genitale). Nu sunt indicate nici micile, nici marile intervenții chirurgicale cu excepția unei urgențe. Un plus de risc va plana asupra femeilor, mai ales după 23 septembrie. În planul muncii, unii ar putea face o „prostie” la locul de muncă din neglijență, eroare, indisciplină, neatenție, lipsă de pregătire profesională, care să atragă sancțiuni dar, mai ales, avertismente și neîncredere. Între 21 septembrie dimineața și 23 septembrie (până la ora 11:34′), starea bună a Gemenilor și tentația de a uita de necazuri și a se bucura de viață ar putea să fie contracarată de „chemările la raport” ale câte unui eveniment disonant. Din a doua parte a zilei de 23 septembrie, se vor intensifica preocupările legate de posibilitatea unui câștig suplimentar prin muncă sau de efortul de a păstra ceea ce au asigurat deja printr-un contract.

Rac

În prima parte a zilei de 17 septembrie (până la ora 07:23′), sunt puține șansele de a purta conversații sau de a face deplasări cu excepția celor care, se vor trezi în zori pentru a prinde trenul, avionul, etc. Între 17 septembrie dimineața și 19 septembrie (până la ora 07:58′), posibile confruntări incomode în plan oficial sau surprize neplăcute cu privire la evoluția ori la respingerea unui proiect sau a unei înțelegeri. Sunt de evitat și de amânat întâlnirile de afaceri cu scop juridic sau în vederea unei împăcări. Între 19 septembrie dimineața și 21 septembrie (până la ora 08:53′), firave speranțe de a se putea baza pe un prieten sau pe un grup de apropiați. Se mai pot intensifica situațiile conflictuale, dușmăniile sau pot ieși la iveală tendințele distructive ale relației, ale grupului sau chiar ale proiectului ce-i reunește sub cupola aceluiași scop comun. Între 21 septembrie dimineața și 23 septembrie (până la ora 11:34′), nativii vor osteni analizând, comparând, proiectând, imaginând. Deși vor avea motive serioase să se dedice unor probleme curente, totuși pierderea de energie va fi uriașă în acest tip de forfotă a gândurilor care nu-i va conduce spre soluția necesară. Relațiile cu rudele se pot deteriora din 22 septembrie. Din 23 septembrie, vor avea de suferit și relațiile afective care vor fi bântuite de neîncredere, de bănuieli, de dorința de a cerceta, de a scormoni în viața cuiva în vederea aflării adevărului. În a doua parte a zilei de 23 septembrie, Luna, puternică, în Rac, își va începe tranzitul prin casa I, sporind intensitatea trăirilor, a emoțiilor și a sensibilității. Nativii s-ar putea simți prizonierii unor relații personale, familiale, sociale sau profesionale care le îngrădesc capacitatea de a trăi conform idealurilor lor obligându-i să se supună unor condiționări dure.

Leu

În prima parte a zilei de 17 septembrie (până la ora 07:23′), șansele de a acționa pe direcția obținerii sau reglementării unor avantaje materiale sunt minime. Între 17 septembrie dimineața și 19 septembrie (până la ora 07:58′), se poate observa o tendință de emancipare, mai ales în rândul nativilor tineri, care vor dori să-și facă publice intențiile, proiectele, punctul de vedere sau concepțiile despre lume și viață într-un cadru organizat (conferințe, întruniri, sesiune de comunicări, ședințe importante, declarații publice, mărturii, documente lansate în media, etc.). Multe dintre ele pot face impresie dar, în egală măsură, pot șoca prin maniera de prezentare, prin stilul radical al abordării, prin premizele puse în discuție. Va fi nevoie, de temperanță, autocontrol și măsură. Între 19 septembrie dimineața și 21 septembrie (până la ora 08:53′), disponibilitatea astrală îi poate împinge spre inițiative menite să-și consolideze poziția câștigată la locul de muncă, sau funcția în care au fost învestiți de curând. Din 23 septembrie se va contura o adevărată o provocare față de acest efort de afirmare și dezvoltare personală iar principala subminare sau amenințare la adresa imaginii și autorității lor publice poate veni dinspre rudele ale căror fapte sau stil de viață se va răsfrânge negativ asupra lor. Între 21 septembrie dimineața și 23 septembrie (până la ora 11:34′), divergențe cu prietenii, controverse pe chestiuni de conduită, scară de valori morale, inițiative sau legitimitate a unor opțiuni. Din 22 septembrie, Soarele se va afla în casa călătoriilor scurte și a dialogurilor; contextul va fi favorabil examenelor și obținerii de acte legale care atestă pregătirea lor profesională. Din a doua parte a zilei de 23 septembrie, se pot instala discrete disfuncții gastrice, metabolice, osoase: intoleranță la un aliment, la un medicament sau la factorii cu potențial alergen ridicat.

Fecioara

Începutul zilei de 17 septembrie (până la ora 07:23′) poate fi grevat de evenimentele din ajun: o dispută cu soțul/soția, o controversă cu asociații, o nemulțumire legată de evoluția de ultimă oră a unui proiect, conflict, proces, negociere, etc. Între 17 septembrie dimineața și 19 septembrie (până la ora 07:58′), preocupări firești de a intra în legalitate, în normalitate sau de a fi la termen cu plățile necesare. Un bonus al etapei: se poate obține o amânare, o înlesnire la plată reeșalonare sau o recalculare cu corecțiile necesare. Nevoie intens resimțită de a ști clar „pe ce se bazează” în indiferent ce chestiune personală: câți bani pot câștiga, câte șanse are planul lor de viață, când pot intra în posesia unor documente necesare, pe cine se pot baza. Între 21 septembrie dimineața și 23 septembrie (până la ora 11:34′), se vor consuma câteva momente de orgoliu sau vanitate: doresc, și le place, să se vorbească despre ei, doresc și fac eforturi să se afirme, să fie „vizibili”. Între timp, le va veni în ajutor Mercur, Guvernatorul lor, care se află în Fecioară, în domiciliu, și care revenit la mersul normal, va interveni semnificativ în avantajul lor. Uneori, însă, va fi nevoie ca aceste persoane să-și calce pe inimă și să se îndepărteze de cineva din familie care le complică viața. Disputele cu aceștia – inutile, de altfel – îi obosesc și le abat atenția de la prioritățile momentului. În relațiile parteneriale, Fecioarele vor vorbi scurt și răspicat, exprimând clar, fără ocolișuri, ce vor, ce nu (mai) permit, propunând schimbări importante, pe fondul implicării lor într-un proiect. Viziunea, atitudinea sau miza lor nu va fi însă acceptată prea ușor; de aceea, ei trebuie să se aștepte la opoziții și opozanți viguroși. În a doua parte a zilei de 23 septembrie, asupra nativilor se vor revărsa influxurile astrale dezagreabile pentru tot ceea ce ține de comunicare.

Balanta

În prima parte a zilei de 17 septembrie (până la ora 07:23′), nativii pot lua o decizie asupra căreia, până atunci au oscilat. Acum, poate și pe fondul precipitării evenimentelor sau al unui termen fix, ei își vor lua inima în dinți și vor accepta (sau vor respinge) o propunere de activitate plătită. Între 17 septembrie dimineața și 19 septembrie (până la ora 07:58′), se conturează discuții pe marginea semnării unei înțelegeri. Poate fi vorba, pe fondul evenimentelor din zilele anterioare, de un contract de muncă dar, mai poate fi vorba de tentativa de a rezolva pe cale amiabilă orice alt tip de conflict, decât unul care se desfășoară în instanță. Uneori, propunerile, chiar dacă nu vizează o împăcare, îi pot lua prin surprindere. La rândul lor, pot face o contraofertă generoasă. Această tendință spre armonie, normalitate, echilibru și dreptate îi va guverna, cu intensități mai mari sau mai mic, până la toamna viitoare. Între 19 septembrie dimineața și 21 septembrie (până la ora 08:53′), calcule și mici tentative protecționiste, menită să le securizeze o economie, un venit, un avantaj. Între 21 septembrie dimineața și 23 septembrie (până la ora 11:34′), unii pot simți un soi de primăvară mentală. Ceva nou, proaspăt, ademenitor se va cuibări în mintea lor. Vor simți cum, un aer de libertate îi va determina să-și croiască un statut (mai) independent față de familia din care provin sau față de rigorile căsniciei, care să le permită să se dezvolte liber, nestingherit de interdicții și bariere de gândire, mentalitate sau cultură, stare care, pe unii, îi va surprinde prin intensitatea cu care le va modifica, „din mers”, principiile mai vechi despre viață, destin și profesie. Jupiter, în Balanță, începe să lucreze! Din a doua parte a zilei de 23 septembrie, Balanțele vor deveni riguroase cu imaginea, succesul și numele lor.

Scorpion

În prima parte a zilei de 17 septembrie (până la ora 07:23′), dacă nu vor dormi în acest răstimp, înseamnă ca Scorpionii încearcă să profite de acest răgaz pentru a analiza la rece cele spuse sau făcute de un prieten, de un apropiat sau chiar de perechea lor sufletească mai ales dacă, inițiativa acelora, i-a cam deranjat. Între 17 septembrie dimineața și 19 septembrie (până la ora 07:58′), ar trebui să fie o perioadă încărcată, cu multe solicitări, cu nevoia nativilor de a se mobiliza pentru a le duce pe toate la bun sfârșit. În planul sănătății, situația astrală va instaura un climat organic instabil, cu fluctuații ale stării de spirit. Cele mai vizibile și mai frecvente vor fi migrenele, enervările și ecoul acestora din urmă asupra fiziologiei aparatului renal și glandelor suprarenale. Între 19 septembrie dimineața și 21 septembrie (până la ora 08:53′), din varii motive, Scorpionii vor renunța să se mai întâlnească sau să cultive o relație partenerială care nu le este, pe moment, utilă. Între 21 septembrie dimineața și 23 septembrie (până la ora 11:34′), în funcție de logica biografiei fiecărui personaj născut în această zodie, se pot face eforturi sau numai tentative de reglementare pe cale legală, juridică, a unor probleme financiare. Dar, aspectul este trecător și el va permite doar o abordare de principiu, o aluzie, o consultare teoretică asupra unei chestiunii, fără să permită și rezolvarea ei concretă. În a doua parte a zilei de 23 septembrie, Scorpionii vor aluneca pe panta „tocării” unor idei, senzații, vorbe, situații care le-au creat stări interioare emoționale confuze. În după-amiaza zilei de 23 septembrie, Venus va intra în zodia lor natală, și, de acolo, va opera alterări ale sentimentelor și impresiilor personale care vor sta la baza deciziilor ulterioare: context puternic subiectiv, care îi va împinge spre reacții temperamentale, disproporționate față de motiv.

Sagetator

În prima parte a zilei de 17 septembrie (până la ora 07:23′), problemele sociale și implicarea publică le dă de furcă. Trebuie înlocuit ceva în acest mecanism de provocare și răspuns: fie conținutul de idei, fie stilul de abordare. Săgetătorii maturi, vor realiza că s-au pierdut în fleacuri, că nu totul a meritat atenție și sacrificiu de sine. Acest proces de revizuire continuă, greoi, Neptun nelăsându-le libertatea să se îndrepte prea repede spre noua concepție de viață, și punându-le la încercare calitățile necesare consolidării de sine. Între 17 septembrie dimineața și 19 septembrie (până la ora 07:58′), tumult emoțional, efervescență sentimentală, chef de aventuri și petreceri. Aspect bun pentru cei care fac sport, în ipostaza „de performanță”. Între 19 septembrie dimineața și 21 septembrie (până la ora 08:53′), unii vor avea de furcă cu „lucrături” care se petrec discret, la locul de muncă sau în legătură cu postura lor la serviciu (intrigi, bârfe, mici sabotaje și comploturi Din 23 septembrie, contextul astral va începe să țină cu „dușmanii” dându-le acelora ocazia de a specula orice greșeală a Săgetătorilor. Între 21 septembrie dimineața și 23 septembrie (până la ora 11:34′), discuțiile de principiu sunt favorizate, dacă vizează un proiect pe termen lung. Altfel, e doar pierde de timp, discuțiile învârtindu-se, neproductiv, pentru că nu se ține cont de bariere legislative necesare: termene, proceduri, etape de parcurs, revizuiri. Din 22 septembrie, Soarele se va afla în tranzit prin casa prietenilor și a relațiilor bazate pe scopuri comune; acesta, alături de Jupiter, poate, să producă mici „miracole”: întâlniri memorabile, intervenții oneste sau salvatoare din partea unor oficiali, sprijin și protecție de la oameni, grupuri, instituții sau chiar de la lege. În a doua parte a zilei de 23 septembrie, preocupări legate de sumele modeste ce trebuie chibzuite.

Capricorn

În prima parte a zilei de 17 septembrie (până la ora 07:23′), nu se pune problema comunicării și doar ipoteza unei scurte deplasări. Dar plecarea se face pe fond de stres sau de obligație, drept care aceștia pleacă fără chef, împotriva voinței lor. Tocmai pentru aspectul astral este disonant, este necesar să se informeze și să țină cont de orice avertisment sau sfat li se dă cu privire la respectiva călătorie, excursie ș.a.m.d. Între 17 septembrie dimineața și 19 septembrie (până la ora 07:58′), slalom printre obligații profesionale și cele familiale. Unele persoane își pot asuma noi responsabilități publice, pot primi numiri în funcții, ranguri, demnități sau pot primi diplome, premii și distincții ori titluri onorifice context de excepție care se intensifică cu cât ne apropiem de sfârșitul săptămânii când, în sectorul casei a X-a, va intra Soarele care va aduce o greutate astrală specifică, intensă, multor evenimente ce țin de carieră și profesie. Între 19 septembrie dimineața și 21 septembrie (până la ora 08:53′), unele persoane se vor stabiliza pe o direcție afectivă altele, mai ales dacă va fi vorba de părinți, își vor stabili planuri și strategii clare cu privire la creșterea și educarea copiilor, adaptate, în această perioadă, la vârsta și noile condiții în care crește copilul. Între 21 septembrie dimineața și 23 septembrie (până la ora 11:34′), tentative timide de a rezolva ceva în neregulă, la locul de muncă, pe calea dialogului. Dar, dreptatea sau rezolvarea vor veni din altă parte, în alt context. Din 22 septembrie Venus va tranzita casa a XI-a, atrăgând riscul unor certuri, conflicte al căror substrat este răutatea, spiritul profitor, necinstea și lașitatea unora așa –ziși prieteni. În a doua parte a zilei de 23 septembrie, gânduri intense, sentimente profunde, situații de moment care îl implică pe unul dintre soți sau care provin de la condiția vieții în doi.

Varsator

În prima parte a zilei de 17 septembrie (până la ora 07:23′), nativi își pot face un plan de acțiune menit să le aducă ceva bani, să le pună ordine în venituri sau să consfințească prin acte legale un drept ce li se cuvinte. Între 17 septembrie dimineața și 19 septembrie (până la ora 07:58′), felul de a vorbi, de a se exprima, de a argumenta al nativilor poate fi interesant sau, de la caz la caz și în funcție de mediul unde se produce (acasă, în public, la școală, în mediul academic, în viața politică), original, curajos, convingător, strălucitor sau novator. Este un aspect care favorizează elitele care aparțin acestei zodii, celor care au o bună pregătire profesională și o anume maturitate. Mai este favorabil, în general, tuturor demersurilor de natură intelectuală, culturală de înaltă ținută sau cu mesaj umanist. Între 19 septembrie dimineața și 21 septembrie (până la ora 08:53′), unii Vărsători se pot dedica treburilor casnice sau activităților concrete. Între 21 septembrie dimineața și 23 septembrie (până la ora 11:34′), context bun pentru cei care desfășoară activități artistice, creative, interpretative, pentru cei care lucrează în presă, televiziune, cinematografie, arte ale spectacolului. Aceștia se pot dovedi inspirați, profunzi, moderni. Din 22 septembrie, aceste tendințe vor fi puternic susținute de Soare care va tranzita casa a IX-a. Din 23 septembrie, Venus va intra în casa a X-a, dând un ton și un conținut astral riscant, uneori chiar dramatic, mai ales pentru cei care au funcție și notorietate și care pot deveni subiectul unor dispute publice sau atacuri în interiorul instituțiilor în care activează menite să le submineze autoritatea sau chiar să-i dea jos din funcție. În a doua parte a zilei de 23 septembrie, efort de a împăca rigorile locului de muncă cu aspirațiile personale și propriul crez.

Pesti

În prima parte a zilei de 17 septembrie (până la ora 07:23′), se risipesc stările de stres și chin gratuit care i-au măcinat în ultimele zile. Chestiunile legate de o asociere sau de un proiect se vor limpezi cu cât se vor apropia de sfârșitul săptămânii când, Mercur, în tranzit prin casa a VII-a, odată revenit la mersul normal, în domiciliu, leva da gândul cel bun, pragmatismul necesar și soluția indicată. Între 17 septembrie dimineața și 19 septembrie (până la ora 07:58′), chiar dacă au probleme bănești, unele poate chiar de o importanță sporită (prin sumă sau context de împrejurări), Peștii vor avea parte de soluții care se vor ivi pe neașteptate, printr-un context legal de care vor beneficia sau prin sfatul și susținerea cuiva. Este o perioadă bună care începe o dată cu Jupiter în Balanță și care le va permite, de acum încolo, în repetate rânduri, să se refacă financiar. Între 19 septembrie dimineața și 21 septembrie (până la ora 08:53′), ajustări ale scopului în viață în funcție de exigențele sau urgențele momentului. Mici sacrificii însoțite de păreri de rău, trăsătură astrală cu caracter general care va fi reluată și intensificată după 23 septembrie, când, în acest sector, se va instala Venus. Între 21 septembrie dimineața și 23 septembrie (până la ora 11:34′), la ordinea zilei vor fi: casa, gospodăria, rutina, familia care le vor mânca mult din timpul necesar activităților oficiale, profesionale, publice. În a doua parte a zilei de 23 septembrie, amalgam de sentimente și stări – difuze, confuze, greu de sedimentat – care îi va învălui și va pune stăpânire pe ei dacă nu se vor redresa la timp, printr-un efort de luciditate. Soarele va intra pe 22 septembrie în sectorul beneficiilor materiale obținute sau intermediate de alte persoane și instituții, într-un context legal sau în urma încheierii unui proces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − fourteen =

− 1 = 2

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie