Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Monarhia pentru România – între necesitate, utopie, excelență și absurditate

Nu știu dacă debusolarea, inconștiența, amețeala sau inducerea în eroare ar putea fi catalogate și înscrise în ierarhia simptomelor psihiatrice ori pur și simplu scăpări din caracter, forme secundare ale manifestării egoismului sau slăbiciuni ori defecte deși defectele sunt tot o formă slabă a caracterului uman. Ceea ce se conturează și definește acum în viața românilor, firește că cei care mai poarta conștiința cu ei nu se încadrează, nu este altceva decât o disimulare a adevărului, o contorsionare și biciuire a realității, o maimuțăreală pe posturile de televiziune ale mogulilor ce se află în spatele gratiilor deja, de unde încearcă în continuare să mituiască națiunea prin oamenii lor foarte bine plătiți. Structurile create, încrengătura foarte bine sudată a actualului PSD cu ramificații în PC (firește că pe bani) și nu numai, care dorește insistent să coaguleze națiunea română, astfel încât să formeze un singur partid bineînțeles de stânga cu bază financiară de dreapta și cu o platformă mult mai periculoasă decât a unui partid socialist sau comunist, îngenunchierea multora dintre angajații jandarmeriei, poliției, pompierilor sau polițiștilor de frontieră ce sunt atrași în tot felul de capcane stimulatoare cu influență, fie că vorbim de implicarea subalternilor în diverse situații ce se termină cu chefuri și avantaje materiale, fie că vorbim de fostele structuri reînviate ceaușiste sau avansări în grad ori alt gen de stimulente au dus la cangrenizarea, malignizarea societății românești, societate de nesalvat cel puțin pentru un timp. Nu cred că celulele stem pot dezvolta un creier primitiv iar boala prostiei românești este mult prea gravă pentru a mai putea fi tratată sau cel puțin ameliorată. De cealaltă parte neînțelegerile dreptei, orgoliile formate și lipsa unei decențe în negocierile politice au creat o nesiguranță iar dacă încercăm să tragem linie și să căutăm soluția nu o putem face decât sacrificând regele, ca la șah.

Jocul murdar ce se execută în România nu poate aduce decât dezavantaje unui popor pierdut, beat, nemișcător, indus în eroare, antenist și păcălit la greu sau cumpărat cu bani murdari, ce nu înțelege unde duce un joc murdar.

Sacrificiul regelui este unul la fel de murdar specific oamenilor fără valoare, congruență morală, echidistanță democratică, fără onoare, dorință de libertate și spirit nobil.
Luptele pentru supremație au fost dintotdeauna forțate și cu diverse implicații iar neînțelegerea dintre partidele politice de stânga, dreapta sau centru isrtorice au adus și în România spre mijlocul anilor 1800 monarhia cu regele, pentru ca boala unui scelerat de stânga rus pe nume Stalin ce a făcut frăție cu alt bolnav dictator german ce dorea crearea prin crime umane a omului nou pe nume Hitler au format supapele pentru punerea bazelor partidului comunist în partea de est a Europei, evaziv prin Asia și America centrală.

Probabil că istoria se repetă dată fiind situația deplorabilă de pe eșicherul politic românesc, neliniștea politică, orgoliile, ambițiile prostești, lăcomia de bani și dorința de a pune mâna pe putere plus alte slăbiciuni umane creând premizele și drumul unei posibile monarhii constituționale în România. Și nu cred că o astfel de perspectivă ar deranja pe unii, ba dimpotrivă. România are nevoie de regalitate. Doar că încrengătura despre care spuneam mai devreme că s-a format, în special lucrătura în stil mafiot a lui Voiculescu sau a PSD-ului nu știm dacă ar dori instaurearea monarhiei și astfel curățarea leprelor din țară.repr
Asociația Amicii Regelui are sute de filiale atât în ţară, cât şi în străinătate. Numără aproximativ 200.000 de membri, iar numărul lor este în creștere. Însă toți sunt uniți de același țel comun: “Reinstaurarea monarhiei”. Abia din 1866, odată cu venirea dinastiei de Hohenzollern se poate vorbi despre o monarhie constituţională în România, similară cu cele din Occident. Astfel privită, tradiţia monarhică a românilor este relativ inexistentă…Așa cum preciza deunăzi președintele Traian Băsescu, procentul de români pro-monarhie e în creştere. Reprezentanţii Asociaţiei Amicii “Regelui Mihai” au dorit anul trecut depunerea unui memoriu la Parlament, Guvern dar și la Președinție pentru modificarea Constituţiei după modelul celei din 1923. Președintele Asociației ”Amicii Regelui Mihai” Tiberiu Dekany a precizat într-una din declarațiile sale presei centrale că românii nu sunt informaţi cu privire la ceea ce înseamnă monarhia. Cât despre ce ar presupune o revenire la Constituţia din 1923, acesta a precizat că “ar schimba fundamental arhitectura constituţională, sistemul de vot, sistemul de partide, structura instituţiilor şi ar revoluţiona întreg sistemul politic românesc, cu toate componentele sale”. Politicienii nu ar mai avea influență asupra statului ceea ce este foarte important. Într-o monarhie, partidele, liderii, suporterii lor nu mai pot face presiuni asupra acestuia şi nu-i pot schimba deciziile. Politicienii nu ar mai avea influenţă asupra sistemului judecătoresc şi nu ar mai avea influenţă asupra deciziilor constituţionale. Dar, în România încă există presiuni politice, influențe dictatoriale, interese mârșave gen caracatița Voiculescu sau Ponta , etc cu tentacule inclusiv la Oltenița și în județ, ceea ce nu ar da voie unei monarhii să respire. Interesele acestor încrengături sunt uriașe și se perpetuează din tată-n fiu. Pentru ei monarhia este egală cu dispariția lor și a huzurului trăit de ei, a existenței lor îmbogățite pe alte spinări dar cu garagara că ei sunt salvatorii țării în timp ce România se afundă în mocirlă tacit și dosit.
În Oltenița nu există monarhiști prea mulți decât câțiva, îi numeri pe degete. Nu cu cei de aici se face istorie. Oltenița este un oraș preponderent comunist cu mici excepții, adus în stadiul de moarte clinică și din cadavrul căreia se vrea viață prin prelevare de organe vital-naționale. Monarhia care ar putea salva România nu se formează aici, ci în alte orașe ale țării. La o adică, Oltenița ar fi doar un petic lipit peste sac, să zică și ea că a făcut ceva.

Dar dacă totuși ar fi să vorbim despre monarhie, oare pe cine am putea numi din rândul Casei Regale? Mai degrabă l-aș vedea pe Prințul Charles pe tronul României decât pe altcineva din clanul de Hohenzollern, asta pentru că un englez chiar iubește România și luptă pentru păstrarea intactă a anumitor tradiții românești. Românul care trăiește aici o trădează zilnic, o roade, o mănâncă și mai și spune lingându-se pe degete ”Cât de gustoasă este..!!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 4 =

− 1 = 6

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie