Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Municipiul Călărași, gazda ediției a VI-a a Salonului Anual de Arte

Critic de artă
Ana Amelia Dincă

Miercuri, 17 iunie, s-a deschis cea de-a şasea ediţie a Salonului Anual de Arte, Călăraşi, 2015. Manifestarea a avut loc prin amabilitatea actualului prefect, George Iacob.

Salon
Alături de acesta, în deschidere, au luat cuvântul prof.dr. Constantin Tudor, inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi jurist Emil Muşat, ambii foşti prefecţi şi susţinători ai artei şi culturii locale.
Economistul Nicolae Dragu a fost alături de plasticienii locali în toate mandatele sale de primar, exprimându-şi în mod special admiraţia pentru creaţia sculpturală.
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Whiz Art.
La Salon au expus Olga Androne, Sergiu Dan Androne, Bogdan Avram, Maria Bogatu Măncianu, Mugurel Coman, Ştefan Dumitrache, Niculae Dumitru, Elisabeta Ene, Mariana Gheorghe, Victor Grigore, Rodica Iacob, Alina Ion, Maria Ionescu, Dorin Manea, Ecaterina Mitran, Florica Nedelcu, Laurenţiu Niţă Culiţă, Carmen Pavel, Ana Maria Păpurică, Christina Tea Păun, Corneliu Ratcu, Elena Schumacher, Silviu Ioan Soare, Cîrstina de la Studina, Marcela Smeianu, Gheorghe Tănăsescu. Acesta din urmă a primit Premiul Salonului Anual de Arte , ediţia a VI-a, Călăraşi, 2015.
Curatorul expoziției a fost criticul de artă Ana Amelia Dincă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 3 = 3

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie