Nu arunca bananele inegrite la gunoi!
Ele se pot transforma in delicii sau remedii pentru sanatate
Inainte de a te grabi sa arunci bananele innegrite la cos, afla ca acestea pot deveni ingredientele unor deserturi absolut dementiale. Specialistii au demonstrat, in nenumarate studii, ca bananele patate sunt la fel de bune precum cele proaspete si ca zonele maronii sau negre nu prezinta niciun pericol pentru sanatate. Iata cateva moduri savuroase, rapide si simple de a folosi bananele innegrite la gatit!
Inghetata
Amesteca piureul de banane cu putina smantana sau iaurt, scortisoara si alte mirodenii preferate si baga compozitia obtinuta la congelator. Te vei bucura de cea mai gustoasa si sanatoasa inghetata de vara, preparata in doar cativa pasi simpli.
Negrese
Daca negresa pufoasa cu gust delicios de ciocolata este una dintre prajiturile tale preferate, afla ca ii poti oferi o aroma cu adevarat inedita cu ajutorul bananelor. Transforma bananele innegrite in piure si toarna-le in compozitie, la sfarsit. Pe langa parfumul si aroma savuroase, bananele scad si cantitatea de zahar necesara in aceasta prajitura, intrucat sunt foarte dulci, ajutandu-te sa obtii o prajitura mult mai sanatoasa si hranitoare.
Batoane cu cereale
Ofera un gust autentic si o textura mai cremoasa batoanelor de cereale pe care ti le prepari adesea pentru micul dejun sau pe care le savurezi ca gustari intre mese. Poti completa fructele confiate, cerealele si mierea din retete cu cateva linguri de piure de banane, pentru mai multa energie si buna dispozitie in fiecare zi.
Smoothie-uri
Obisnuiesti sa pui adesea blenderul in functiune si sa iti prepari smoothie-uri din fructe? Cu siguranta, isi pot face loc si bananele ceva mai innegrite sau “trecute” printre amestecurile delicioase pe care le prepari. Echilibreaza gustul acru al smoothie-urilor din fructe de padure sau citrice cu dulceata bananelor si vei obtine o bautura irezistibil de gustoasa, de care vei deveni dependent.
Fursecuri
Transforma bananele patate sau innegrite in ingredientul secret din fursecurile cu care te rasfeti din cand in cand. Adauga piureul de fructe in compozitia de fursecuri si bucura-te de o aroma ademenitoare a acestor prajiturele.
Bananele combat celulele canceroase
Consumul de banana este indicat nu doar pentru aportul de vitamine si minerale ci si pentru ca distrug celulele bolnave din organism.
Un studio efectuat de catre Institutul de Cercetare Japonez a scos la iveala faptul ca o banana coapta, cu acele pete negre pe coaja, produce o substanta ce poarta denumirea de Factor de Necroza Tumorala (FNT). Aceasta din urma are un rol important in intarirea sistemului imunitar si in combaterea celulelor canceroase.
Cu cat este mai inegrita coaja cu atat cantitatea de FNT este mai mare, si in consecinta capacitatea de intarire a imunitatii. O banana bine coapta, inegrita, este de 8 ori mai puternica in amplificarea proprietatilor celulelor albe (leucocitele) decat o banana necoapta, verde la coaja.
Lasă un răspuns