Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

S.O.S pentru câinii din adăpostul olteniţean !!

La jumătatea lunii mai, în stânga Bd. 1 Decembrie din Olteniţa spre Şoseaua Portului, autorităţile locale au construit un adăpost pentru câini, unde au fost adăpostiţi aproximativ 130 de câini. Dintre aceştia 30 au stăpân, dar stau sub acelaşi acoperiş în padocuri diferite.

adapostul pentru caini 038

În oraş încă mişună printre noi comunitari liberi, dar probabil că bugetul ce ar trebui alocat câinilor adunaţi de pe străzi nu este suficient, astfel că treaba românească rămâne tot treabă românească. Nici la adăpost nu sunt hrăniţi foarte bine, mai mulţi reprezentanţi ASICO (Asociaţia pentru Salvarea şi Îngrijirea Câinilor) Olteniţa contribuind la hrănirea lor, nici de pe stradă nu au fost strânşi toţi câinii fără stăpân,  nici regulile de adopţie nu au fost foarte clare până acum. Greu de înţeles de ce românul este aşa de încurcat la cap. Chiar multe din legile propuse în Parlament şi apoi votate sunt greu de înţeles, complicate, confuze, stufoase.
Situaţia câinilor comunitari este generală în România, neclarificată, cu diferenţe de abordare de la oraş la oraş. În câteva localităţi din ţară au apărut adăposturi private construite de iubitori de animale, locuri unde se strâng câini din adăpostul public, pentru a fi scăpaţi de eutanasiere, acum operaţiunea fiind legală după 14 zile lucrătoare. Astfel, contra unei sume de îngrijire pe căţel se execută serviciile, care reuşesc să ţină în viaţă bietele animale lăsate să se înmulţească tot din vina omului.

ASICO lansează un apel către iubitorii de animale

Câinii din adăpostul olteniţean sunt cu termenul legal de 14 zile depăşit, motiv pentru care potrivit normelor de aplicare a legii maidanezilor pot fi eutanasiaţi oricând. Asociaţia pentru Salvarea şi Îngrijirea Câinilor din Olteniţa (ASICO) adresează rugămintea tuturor iubitorilor de animale din Olteniţa, precum şi celor cărora soarta câinilor din str. General Manu, nr. 50 nu le este indiferentă, de a contribui la salvarea acestora de la eutanasiere (omorâre) prin revendicarea sau adopţia lor.
Acţiunea de revendicare sau adopţie a câinilor, sprijină de administraţia locală, se face gratuit, cu respectarea condiţiilor legale, prin completarea formularelor puse la dispoziţia doritorilor la sediul adăpostului, de Serviciul Public de Gestionare a Câinilor fără Stăpân.
În plus, adoptatorii beneficiază gratuit de sterilizarea, vaccinarea, deparazitarea şi microciparea câinelui adoptat sau revendicat.
Asociaţia ASICO va sprijini în limita posibilităţilor materiale persoanele care revendică sau adoptă câini din adăpost.

 

 

 

 

 

 

 

Condiţiile de adopţie a câinilor comunitari aflaţi în adăpostul din Olteniţa

Cei care nu cunosc condiţiile de adopţie trebuie să ştie că pentru a a dopta un câine au nevoie de o copie după bulletin sau cartea de identitate, să prezinte o dovadă a spaţiului din care să reiasă condiţiile de creştere şi adăpostire a câinilor, să prezinte de asemenea dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor, să prezinte acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, a vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de doi câini, să înregistreze imediat după adopţie câinii în Registrul de Evidenţă a câinilor cu stăpân. Adopţiile gratuite se fac în conformitate cu OUG 155/2001 şi HG 1059/2013.

Se interzice abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi în condiţiile prezentei Ordonanţe. Abandonul se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 6.000 lei şi interdicţia de a mai deţine animale pentru o perioadă de la 1 la 3 ani.

2 Responses to S.O.S pentru câinii din adăpostul olteniţean !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 12 =

− 6 = 3

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea cuvântului “machiavelism” Cuvântul machiavelism, utilizat pentru a …
Corespondenta la redactie