Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

S.O.S pentru câinii din adăpostul olteniţean !!

La jumătatea lunii mai, în stânga Bd. 1 Decembrie din Olteniţa spre Şoseaua Portului, autorităţile locale au construit un adăpost pentru câini, unde au fost adăpostiţi aproximativ 130 de câini. Dintre aceştia 30 au stăpân, dar stau sub acelaşi acoperiş în padocuri diferite.

adapostul pentru caini 038

În oraş încă mişună printre noi comunitari liberi, dar probabil că bugetul ce ar trebui alocat câinilor adunaţi de pe străzi nu este suficient, astfel că treaba românească rămâne tot treabă românească. Nici la adăpost nu sunt hrăniţi foarte bine, mai mulţi reprezentanţi ASICO (Asociaţia pentru Salvarea şi Îngrijirea Câinilor) Olteniţa contribuind la hrănirea lor, nici de pe stradă nu au fost strânşi toţi câinii fără stăpân,  nici regulile de adopţie nu au fost foarte clare până acum. Greu de înţeles de ce românul este aşa de încurcat la cap. Chiar multe din legile propuse în Parlament şi apoi votate sunt greu de înţeles, complicate, confuze, stufoase.
Situaţia câinilor comunitari este generală în România, neclarificată, cu diferenţe de abordare de la oraş la oraş. În câteva localităţi din ţară au apărut adăposturi private construite de iubitori de animale, locuri unde se strâng câini din adăpostul public, pentru a fi scăpaţi de eutanasiere, acum operaţiunea fiind legală după 14 zile lucrătoare. Astfel, contra unei sume de îngrijire pe căţel se execută serviciile, care reuşesc să ţină în viaţă bietele animale lăsate să se înmulţească tot din vina omului.

ASICO lansează un apel către iubitorii de animale

Câinii din adăpostul olteniţean sunt cu termenul legal de 14 zile depăşit, motiv pentru care potrivit normelor de aplicare a legii maidanezilor pot fi eutanasiaţi oricând. Asociaţia pentru Salvarea şi Îngrijirea Câinilor din Olteniţa (ASICO) adresează rugămintea tuturor iubitorilor de animale din Olteniţa, precum şi celor cărora soarta câinilor din str. General Manu, nr. 50 nu le este indiferentă, de a contribui la salvarea acestora de la eutanasiere (omorâre) prin revendicarea sau adopţia lor.
Acţiunea de revendicare sau adopţie a câinilor, sprijină de administraţia locală, se face gratuit, cu respectarea condiţiilor legale, prin completarea formularelor puse la dispoziţia doritorilor la sediul adăpostului, de Serviciul Public de Gestionare a Câinilor fără Stăpân.
În plus, adoptatorii beneficiază gratuit de sterilizarea, vaccinarea, deparazitarea şi microciparea câinelui adoptat sau revendicat.
Asociaţia ASICO va sprijini în limita posibilităţilor materiale persoanele care revendică sau adoptă câini din adăpost.

 

 

 

 

 

 

 

Condiţiile de adopţie a câinilor comunitari aflaţi în adăpostul din Olteniţa

Cei care nu cunosc condiţiile de adopţie trebuie să ştie că pentru a a dopta un câine au nevoie de o copie după bulletin sau cartea de identitate, să prezinte o dovadă a spaţiului din care să reiasă condiţiile de creştere şi adăpostire a câinilor, să prezinte de asemenea dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor, să prezinte acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, a vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de doi câini, să înregistreze imediat după adopţie câinii în Registrul de Evidenţă a câinilor cu stăpân. Adopţiile gratuite se fac în conformitate cu OUG 155/2001 şi HG 1059/2013.

Se interzice abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi în condiţiile prezentei Ordonanţe. Abandonul se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 6.000 lei şi interdicţia de a mai deţine animale pentru o perioadă de la 1 la 3 ani.

2 Responses to S.O.S pentru câinii din adăpostul olteniţean !!

 • Procedurile nu sunt clare nici azi.
  In ce consta, spre exemplu, “dovada resurselor materiale pentru cresterea si intretinerea cainilor” – adeverinta de salariu, testament, bilet de loterie?
  Oricum, nicaieri nu sunt afisate toate conditiile.
  Nici azi nu exista microcipurile, deci nu se pot scoate caini microcipati din adapost, adica nu se pot scoate deloc, desi de o luna de zile sunt adunati de pe strazi.
  De cand a inceput numaratoarea celor 14 zile dupa care pot fi eutanasiati legal? Nu exista o evidenta a datelor cand a fost ridicat fiecare caine.
  Lipsa profunda de organizare si coordonare a celor responsabili.
  In teritoriile ocupate o data de caini sau haite ridicate de hingheri, au aparut din senin alti caini sau haite, iar posesorii de caini alimenteaza anual cu puiet circul acesta si nu exista nici o intentie de a stopa fenomenul prin eliminarea surselor. Se mimeaza doar combaterea efectelor..se aduna putin din spatiul public, haotic, fara reguli si plan de actiune, se adapostesc necorespunzator si nu se stie ce se intampla mai departe..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

68 − = 63

Editorial
 • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

  Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

  Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie