Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Nu te oprești să râzi pentru că ai îmbătrânit, ci îmbătrânești pentru că ai încetat să mai râzi.

Nu te oprești să râzi pentru că ai îmbătrânit, ci îmbătrânești pentru că ai încetat să mai râzi.

Femeia și hainele se aleg la lumina zilei.

Rar se întâmplă ca oamenii răi să fie fericiţi. Se otrăvesc cu propria lor răutate.

Până la urmă bătrâneţea nici nu e chiar atât de dezagreabilă dacă ai în vedere alternativa.

Bunul renume al unei femei se datorează tăcerii mai multor bărbaţi.

Piaf, mic campion categoria cocoş, se cheltuieşte cu patimă. Pare că aleargă, genială, revoluţionând muzica, spre prăpastia pe care îngrijorarea mea plină de simpatie mă face să o întrevăd de-a lungul drumului ei. Ea vrea să cuprindă totul… Ea cuprinde totul! Ea reneagă legile vechi de prudenţă ale meseriei de stea.

Un bărbat cu părul alb este ca o casă, pe acoperişul căreia se află zăpadă. Asta nu înseamnă nici pe departe că nu arde focul în sobă.

Fără surâs, cinstea este cu totul inutilă!

O femeie fără secrete este ca o floare fără parfum.

O bătrâneţe confortabilă este răsplata unei bine petrecute tinereţi. În loc de a aduce perspectiva tristă şi melancolică a degradării, ne-ar dărui speranţele unei eterne tinereţi într-o lume mai bună.

Dacî aștepți momentul potrivit când totul să fie sigur și asigurat, s-ar putea ca el să nu vină niciodată. Munții nu vor fi urcați, cursele câștigate sau fericirea de durată realizată.

Bătrânețea nu e chiar așa de rea dacă iei în considerare și alternativele.

Cei de la care vreți o aprobare, sunt cei care dau cel mai puțin.

Maurice Chevalier

A devenit vedeta comediilor muzicale apărând în fața publicului de la o vârstă fragedă ca dansator și cântăreț. S-a Maurice_Chevaliernăscut la 12 septembrie în capitala pariziană. În 1901 și-a făcut intrarea în show business, la frageda vârstă de 13 ani. El cânta pe gratis într-o cafenea unde a fost văzut de un cunoscut membru al unui teatru care i-a sugerat să dea o probă pentru un musical. Chevalier a făcut acest lucru și a obținut rolul. În 1909, a devenit partenerul de scenă al celei mai mari vedete feminine din Franța vremii respective, Mistinguett. Cei doi au început mai apoi o lungă relație amoroasă. Mai tarziu a fost inrolat in primul razboi mondial unde a fost impuscat in spate iar apoi a fost facut prizonier de razboi.Dupa incheierea razboiului el a devenit cunoscut in Marea Britanie si a inceput cariera de film.

Maurice Chevalier photoÎn Primul Război Mondial, s-a înrolat în armată, a fost împușcat în spate, a obținut decorația Crucea Războiului și a fost făcut prizonier de război. După război, a devenit cunoscut în Marea Britanie și a început o carieră în film. De asemenea, a făcut prima încercare de a avea o carieră pe Broadway, însă a trebuit să renunțe la teatru vreme de câteva luni, din cauza unei căderi psihice. Până în 1929, și-a revenit și s-a mutat la Hollywood, unde a obținut primul său rol într-un film american, Innocents of Paris. În 1930, Chevalier a fost nominalizat la premiile Oscar pentru cel mai bun actor, pentru două roluri, din filmele The Love Parade și The Big Pond. S-a intors în țara natală în anul 1935 și și-a petrecut cea mai mare parte din Al Doilea Război Mondial izolat de lume, având totuși scurte apariții în public. După război, s-a afirmat că a colaborat cu regimul de la Vichy, însă aceste susțineri au fost combătute, iar Chevalier a fost achitat în mod oficial.

GigiÎn anii ’50 și ’60, a câștigat în popularitate datorită aparițiilor în filmul muzical Gigi (1958), cu Leslie Caron și Hermione Gingold, împreună cu care a interpretat cântecul I Remember It Well și în câteva filme ale lui Walt Disney. Semnul distinctiv al marelui actor era o pălărie de paie (canotieră), pe care o purta întotdeauna pe scenă, alături de costum. Maurice Chevalier are o Maurice-Chevalierstea pe faimoasa Hollywood Walk of Fame. A murit la varsta de 83 de ani pe 1 ianiuarie 1972 fiind inmormantat in Franta la cimitirul Marnes la Coquette din Hauts-de-Seine, Franta.

 

Să ne reamintim o frumoasă secvență din filmul ”Văduva veselă” realizat în 1934, unde Maurice Chevalier ne convinge cât de bun dansator este :

Surse :
ro.wikipedia.org
cinemarx.ro
autori.citatepedia.ro
youtube.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 2 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie