Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Nu te uita la degetul care arată spre lună, pentru că astfel vei pierde toată splendoarea cerului.

Nu te uita la degetul care arată spre lună, pentru că astfel vei pierde toată splendoarea cerului.

Dacă iubeşti viaţa, nu pierde timpul degeaba, pentru că, viaţa este alcătuită din timp.

Înţelepciunea îţi va da putere, dar caracterul îţi va da respect.

Viaţa reală este să trăieşti pentru alţii.

Ce este înfrângerea? Nimic altceva decât educaţie; nimic altceva decât primul pas spre ceva mai bun.

Înţeleptul poate învăţa mai multe de la o întrebare prostească decât învaţă prostul dintr-un răspuns înţelept.

Un temperament irascibil va face un prost din tine destul de repede.

O luptă nu se câştigă cu o singură lovitură de pumn sau de picior. Trebuie să înveţi să înduri sau să-ţi angajezi pază de corp.

Nu ceea ce se întâmplă este ceea ce contează, ci cum reacţionezi tu.

Un scop nu este întotdeauna menit să fie atins, el de multe ori serveşte pur şi simplu ca ceva ce urmăreşti.

Nu te ruga pentru o viaţă uşoară. Roagă-te să-i rezişti uneia dificile.

Luptătorul de succes este omul obişnuit care deţine concentrare excepţională.

Dacă nimic din voi nu rămâne rigid, lucrurile exterioare vi se vor dezvălui.

Trebuie să ai ca margine nemărginirea şi ca limită lipsa oricărei limite.

Nu sunt în această lume pentru a trăi după aşteptările tale şi tu nu eşti în această lume pentru a trăi după ale mele.

Întotdeauna fii tu însuţi, exprimă-te pe tine însuţi, ai credinţă în tine însuţi, nu ieşi din calea ta pentru a te uita la o personalitate de succes şi a o imita.

Bruce Lee

Este cunoscut pentru rolurile sale din cinci filme de lung-metraj: Marele șef (1971) și Pumnul de fier Bruce Lee(1972), regizate de Lo Wei ; Calea dragonului (1972), regizat și scenarizat de Lee; Intrarea dragonului de Warner Brothers (1973) și Jocul morții (1978), amândouă regizate de Robert Clouse. Lee a devenit o personalitate emblematică cunoscută în întreaga lume și rămâne foarte popular în rândul chinezilor, deoarece a descris naționalismul chinezesc prin filmele sale. La început el s-a antrenat în Wing Chun, dar a respins mai târziu stilurile de arte marțiale bine definite, favorizând folosirea tehnicilor provenite din surse diferite, în spiritul filozofiei sale de arte marțiale, pe care și-a numit-o Jeet Kune Do (Calea interceptării pumnului).

Bruce Lee s-a născut în 27 noiembrie 1940, la Spitalul Chinez din San Francisco, în Cartierul chinezesc din San Francisco . Conform zodiacului chinezesc, Lee s-a născut atât la ora, cât și în anul Dragonului, care, Bruce Lee with Glassespotrivit tradiției este un semn puternic și neprevăzut. Tatăl său, Lee Hoi-chuen (李海泉) a fost un chinez Han, iar mama sa, Grace Ho (何愛瑜) era jumătate chineză, jumătate caucaziană. Grace Ho era fiica lui Ho Kom-tong și nepoata lui Sir Robert Ho-tung, amândoi fiind celebri afaceriști și filantropi din Hong Kong.Bruce a fost al patrulea din cei cinci copii: Phoebe Lee (李秋源), Agnes Lee (李秋鳳), Peter Lee (李忠琛), și Robert Lee (李振輝). Lee și părinții săi s-au întors în Hong Kong când Lee avea trei luni.
Numele cantonez de naștere al lui Lee era Lee Jun-fan (李振藩). Numele înseamnă “niciodată sau întotdeauna San Francisco”, și i-a fost dat lui Lee de către mama sa, care considera că acesta se va întoarce în Statele Unite atunci când va ajunge la vârsta potrivită. Din cauza naturii superstițioase a mamei, ea l-a numit la început Sai-fon (細鳳), un nume feminin care înseamnă “mic phoenix”. Se consideră că numele englezesc “Bruce” i s-a dat de către medicul curant, Dr. Mary Glover.
Lee mai avea alte trei nume chinezești: Li Yuanxin (李源鑫), un nume de familie/de clan; Li Yuanjian (李元鑒), nume pe care l-a folosit în timp ce frecventa liceul La Salle College, și numele său de scenă Li Xiaolong (李小龍; Xiaolong înseamnă “micul dragon”). Prenumele lui Lee, Jun-fan a fost scris la început în limba chineză 震藩, însă, caracterul chinez Jun (震) era identic cu una dintre părțile numelui bunicului său, Lee Jun-biu (李震彪). Prin urmare, caracterul chinez Jun din numele lui Lee a fost înlocuit cu omonimul 振 , pentru a evita tabuurile legate de nume din tradiția chineză.Bruce-Lee
Lee avea naționalitate dublă în Hong Kong și în Statele Unite. El a murit în Kowloon Tong la 20 iulie 1973 la vârsta de 32 de ani.  La 13 ani, după ce este inițiat în tai chi chuan, puștiul studiază stilul kung-fu numit Wing Chun. Exersează zi și noapte. Pe stradă nu refuză niciodată o bătaie. Micul bătăuș este chiar arestat, pe când făcea parte dintr-o gașcă destul de violentă. Îngrijorată de comportamentul lui turbulent și de anturajul dubios, maică-sa îl trimite la Seattle cu 100 de dolari în buzunar. Angajat cu jumătate de normă într-un restaurant chinezesc, studiază filosofia și teatrul la Universitatea din Washington. Aici o întâlnește pe viitoarea lui soție, Linda Emery, o frumoasă studentă de origine anglo-suedeză, căreia îi predă lecții de kung-fu și cu care va avea doi copii: Brandon și Shanon.
Bruce își deschide propria școală de arte marțiale în care predă Wing Chun pentru toți, dar este prost văzut de celelalte școli, care cred că numai chinezii trebuie inițiați în kung-fu. Șeful uneia din școli, maestrul Wong Jack Man, îl provoacă pe Bruce la luptă. Dacă pierdea, era obligat să-și închidă școala. Câștigă, dar Wong îl acuză de lipsă de fair play.
Cu o aură și mai strălucitoare, Bruce creează propriul stil de luptă, Jeet Kune Do (calea pumnului care Bruce-Lee-Big-BossBruceLeeTop_Smallblochează), folosind lovituri diferite din kung-fu într-un stil mai ușor, conceput pentru lupta reală, dar și pentru fortificarea musculară. Acesta include tehnici de box englez, francez, lupte europene, auto-apărare, scrimă și kali (arte marțiale filipineze). Stilul va fi adoptat de forțele speciale americane.

În paralel, are o spectaculoasă carieră cinematografică, „Viespea verde”, „Furia de a învinge”, „Operațiunea Dragonul” sau „Jocul morții” devin filme cult.

În „Jocul morții”, din 1972 – pe care Tarantino îl va omagia în „Kill Bill”, unde Uma Thurman trece prin încercări similare – Bruce Lee joacă rolul unui campion care înfruntă într-o pagodă numeroși adversari, cu fiecare folosind alt stil de luptă. Însă întrerupe filmările pentru a turna blockbusterul hollywoodian „Operațiunea Dragonul”, care îl va transforma în megastar și idol al tinerilor.

Însă Bruce nu se va bucura de celebritate, pentru că moare la numai 32 de ani, cu câteva zile înaintea premierei. Decesul lui Bruce survine în timp ce se afla la actrița Betty Ting Pei. Cauza oficială a decesului: reacție alergică (edem cerebral) la un medicament contra durerii de cap. Însă zvonurile vorbesc de implicarea mafiei chinezești, de certurile cu Raymond Chow, producătorul său, de concurența feroce din mediul artelor marțiale, de droguri și chiar de ceva supranatural (tatăl lui ar fi prezis, pe patul de moarte, dispariția prematură a fiului). Teza cea mai plauzibilă este, însă, că ar fi murit în urma rupturii unui anevrism, căci cu două luni înainte suferise o criză și își pierduse cunoștința (or, rupturile de anevrism sunt adesea precedate de un astfel de șoc).
Bruce Lee nu a studiat numai artele marțiale, ci și domenii ca dramaturgia și filozofie și aceasta pe când Bruce_Leeera student la Universitatea din Washington. A intrat în contact și a aprofundat o serie de sisteme filozofico-religioase ca: taoismul, budismul, precum și conceptele lui Jiddu Krishnamurti.
Vederile sale liberale, opuse conservatorismului, au atras atenția contemporanilor, fiind adesea considerat ateu. Astfel, în 1972, în legătură cu credința într-o divinitate, a declarat: “…să fiu sincer, nu cred deloc“.

După douăzeci de ani de la moartea celui supranumit Dragonul, fiul său, Brandon Lee, el însuși actor specializat în filme de arte marțiale, bărbat de o frumusețe demonică, moare în martie 1993, în timp ce turna filmul gotic cult „Corbul”. Accidentul se produce în timpul turnării unei scene în care trebuia să fie asasinat. Potrivit anchetei, pistolul conținea un glonț adevărat de la o folosire anterioară. Straniu este că scenariul scria chiar așa: gloanțele oarbe erau înlocuite cu unele adevărate.
Similitudinile cu moartea tatălui apar imediat, odată cu noi zvonuri despre o presupusă reglare de conturi între bande sau despre o răzbunare, pentru că Brandon refuza să joace într-un film chinezesc. Acesta trebuia să se căsătorească, la încheierea turnării, cu iubita sa, Eliza Hutton.

Brandon Lee, fiul lui Bruce Lee

Brandon Lee, fiul lui Bruce Lee

Brandon Lee (Eric Draven, The Crow)

Brandon Lee (Eric Draven, The Crow)

Scena care i-a fost fatală seamănă în mod înspăimântător cu o alta, din „Jocul morții”, în care tatăl său este urmărit de Mafie. Ambianța sumbră din „Corbul” a dat și ea naștere la speculații tenebroase. Pe unele forumuri se poate citi că moartea lui Brandon ar fi un sacrificiu ritualic al grupului Illuminati. S-a mers până la a se diseca filmul, secvență cu secvență, găsindu-se felurite simboluri oculte.
Accidentul în care a fost  ucis Brandon a alimentat zvonurile despre un blestem asupra familiei Lee.
Mulți fani au susținut că este vorba de un blestem care planează asupra familiei Lee, ceea ce ar explica numeroasele evenimente stranii care au avut loc pe platourile de filmare la „Corbul”: un tehnician electrocutat, un camion incendiat, un accident de mașină…

Surse:
ro.wikipedia.org
evz.ro
autori.citatepedia.ro
youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × four =

65 − = 55

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie