Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

O elevă din Oltenița s-a calificat pentru faza națională a sesiunii de comunicări științifice la istorie

de Elisabeta Genoa

Sesiunea

Weekendul acesta a fost o bucurie pentru profesori și elevi din Oltenița și Călărași.
La Colegiul Agricol ”Sandu Aldea” din Calaraşi s-a desfăşurat faza judeţeana a sesiunii de comunicări ştiinţifice la disciplina istorie.
La competiție au participat reprezentanți de la trei licee din judeţ: Liceul ”Alexandru Odobescu” Lehliu Gară, Colegiul Agricol ”Sandu Aldea” Călăraşi şi Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” Oltenița.
Liceul Bălcescu a fost reprezentat de eleva Onuşi Andreea de la clasa a X-a C, coordonată de profesor de istorie Liliana Niculiţă. Potrivit acesteia lucrarea elevei din Olteniţa a fost apreciată de juriu cu nota 9.50 şi a ocupat locul II.

Pe primul loc s-a situat eleva Colegiului Agricol ”Sandu Aldea”, notată cu 9.70, iar locul trei a revenit elevei Liceului Odobescu, nota 9 fiind calificativul cu care juriul a apreciat lucrarea fetei din Lehliu.

Locul II obţinut de eleva din Olteniţa îi dă dreptul acesteia să participe la faza naţională a concursului ce se desfăşoară la Piteşti. Andreea va participa alături de eleva Colegiului Agricol care a obţinut locul I. Felicitări tuturor participanţilor, felicitări Andreea şi mulţumim tuturor celor care au avut încredere în noi şi ne-au încurajat!” declară profesoara Niculiță pentru oltenitainfo.ro.

Sesiunea comunicari

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + = 15

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie