Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

O fundație patronată de Prințul Charles vrea să cumpere 100.000 de hectare de pădure în România pentru a o proteja de tăieri masive și exploatare forestieră

Sursa foto: fanatik.ro

Sursa foto: fanatik.ro

Fundaţia Conservation Carpathia (FCC), o fundaţie patronată de Prinţul Charles al Marii Britanii vrea să cumpere aproximativ 100.000 de hectare de pădure în România, pentru a salva habitatul şi a crea una dintre cele mai mari rezervaţii naturale din Europa, un adevărat ”rai al urşilor şi lupilor”.
Fundaţia vrea să demareze acest proiect cu scopul de a proteja pădurile din România de tăierile masive şi exploatarea forestieră, scrie publicaţia scoţiană scotsman.com. Tăierile ilegale reprezintă un fenomen de amploare în România, astfel că, potrivit datelor ONG-urilor, în perioada 1990-2011 s-au tăiat aproximativ 366.000 de hectare de pădure.

În pădurile din Carpaţi trăieşte mai bine de jumătate din populaţia de lupi şi lincşi din Europa, dar şi majoritatea urşilor bruni de pe continent, mai scrie publicaţia scoţiană. “Zona Carpaţilor româneşti este printre cele mai sălbatice din Europa. Acolo trăiesc carnivore mari şi biodiversitatea este grozavă. Toate acestea sunt acum ameninţate de defrişări şi exploatare, astfel că încercăm să le protejăm pentru generaţiile următoare”, a declarat Christoph Promberger, director executiv FCC, citat de economica.net.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Sursa foto: stirileprotv.ro

Oficialii fundaţiei au declarat pentru sursa citată că deja au cumpărat 16.000 de hectare de pădure, în Leaota, Piatra Craiului şi Iezer Păpuşa, investiţia ridicându-se la 40.000 de euro, banii provenind de la fundații și filantropi internaționali. Planurile fundației în ceea ce privește România sunt pe termen lung, deoarece oficialii au subliniat că vor continua să achiziţioneze hectare de pădure în țara noastră în următorii 10-20 de ani. Apoi, Fundaţia va transforma întreaga zonă într-un parc naţional care va fi donat statului, în momentul în care va exista un sistem de finanţare şi amenajare cu standarde internaţionale pentru ariile protejte din Romania, potrivit FCC.

Sursa:
b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 56 = 64

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie