Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

O parte din spațiul fostului sediu Voces Campi închiriat cu 1,15 ero/mp. Consilierul Florian Cercel consideră prețul o bătaie de joc

O parte din suprafața totală a fostului sediu Voces Campi, adică perimetrul de 25 mp din Bd. Mărășești, a fost într-un final pusă în discuție pentru consilieri într-o hotărâre locală, căreia i s-au atârnat și celelalte aspecte.

După o perioadă de aproximativ un an de când în acel loc și-a desfășurat nestingherit activitatea un apropiat al primarului Petre Țone cu firma sa, Ray Trust, fără a se stresa nici unul și nici celălalt de niște principii sau reguli, fără a intra în legalitate cu spațiul, acum Executivul Primăriei Oltenița s-a gândit să supună acea parte din spațiul fostului sediu radio-ziar, unei așa zise licitații, cealaltă suprafață unde funcționa Radio Voces Campi fiind acum populată, cu program, din inițiativa lui Petre Țone, de poliția locală.
Destinația spațiului de 25 mp din Argeșului 17 A este de prestări servicii-publicitate cu durata chiriei de 2 ani, așa cum se arată în actul conceput în primărie.

Consilierul Florian Cercel consideră că s-a strecurat o eroare materială în text, fiindcă acesta spune că 1,15 euro/mp ca valoare de chirie este de râs. ”E vorba de o virgulă care s-a strecurat între două cifre…Poate să fie 11,5 euro. Nu cred că-i adevărat. Care sunt criteriile? Chiar așa, 1 euro/mp?”

Sedinta ordinara ianuarie (25)

Răspunsul oferit din prezidiu de cel care a condus ședința, viceprimarul Mihai Manciu, a venit ”Se va face o licitație” Cu excepția consilierilor PNL și a unuia PNȚcd, ceilalți consilieri din sala de ședințe au ridicat și ridică în ședințe mâinile să voteze ca la gimnastică, așa cum de altfel s-au și obișnuit, a propos și de vorba ”Obișnuința este a doua natură”. Pe lângă fidelii din PSD așezați pe scaunele din apropierea șefului lor lângă fereastră și care fie ploaie, fie vânt, fie soare, fie umbră, aprobă totul cu stoicism și votează cum spune șeful, niciunul din ceilalți prezenți în sală și care de regulă stau în ”stânga” camerelor de filmat și a sălii și la ”dreapta” primarului, nu a avut nimic de obiectat, totul este roz și legal din punctul lor de vedere, normal, pe parteneriat, interesele acestora fiind bineînțeles mai presus decât un punct de vedere, o analiză corectă pe materialele transmise de primărie pe mail-urile personale, decât a avea obiecțiuni ori a se lămuri în anumite privințe. De ce să-și mai bată unii capul, dacă se poate și altfel?

Spiritul de gașcă – mai puternic decât legea și respectul față de cetățean

Așa cum reiese din ședințele locale, majoritatea consilierilor aleși în anul 2012 de majoritatea oltenițeană se ghidează după principiul grupului de mineri debarcat în București în urmă cu peste 20 de ani, de care suntem siguri că Oltenița își amintește, inclusiv acel spirit de gașcă ce muncește și nu prididește să facă altceva la care să fie nevoie de niște circumvoluțiuni.
Așa cum vedem că se derulează lucrurile în Parlamentul României de o vreme, așa cum se mai transmit de către televiziuni uneori secvențe din ”minunatele” ședințe de Parlament la care cei ce ne reprezintă vin fără să cunoască de cele mai multe regulile, legile, fiind interesați numai de avantajele lor, se pare că modelul este unul cu lipici, astfel că a fost și este abordat de multe municipalități, inclusiv de către micul parlament de Oltenița, unde cu excepția unei persoane ce are puncte de vedere și care la un moment dat este considerat de unii deplasat, cu excepția a altor câțiva care se mai opun fiindcă de aceea se cheamă opoziție – un grup ce trebuie să oprească diverse blocaje sau derapaje sociale și economice, făcând să funcționeze astfel democrația, ceilalți votează pe bandă rulantă, iar dacă-i întrebi DE CE, au și răspunsuri exact cum, într-un interviu anul trecut în toamnă, fostul consilier PNȚcd Angela Tulgara, a răspuns, după ce a respectat cu strictețe și militărește Ordonanța 55 și la îndemnul primarului său, de a opta pentru un salt cu schepsis, să aleagă PSD în locul PNȚcd : ”Nu pot sa spun”.

Cam aceștia sunt consilierii noștri, oamenii noștri ce reprezintă Oltenița aleși pe liste electorale, cei care spun că fac politică, cei care ar trebui să reprezinte un interes cetățenesc. Iar dacă este să amintim de Ordonanța 55 care a fost declarată neconstituțională de Curtea Constituțională și ar trebui respectată întocmai legea prin efectele ce le produce, cei trei consilieri Angela Tulgara, Viorel Pironea și Constantin Gheorghe, fugiți de la partidele lor spre alte zări și opțiuni, ar fi trebuit să nu se mai prezinte la ședințe, fiindcă legal ei au pierdut mandatul.

Dar, în minunata Românie, în minunatul orășel Oltenița, legile sunt precum o joacă, ceva de genul ”Nu te supăra, colega dar eu trebuie să trișez” fără respect și fără corectitudine, onoare, bun simț cetățenesc, cu încălcări de norme ce pentru ei înseamnă doar atingerea scopurilor lor private, interesul lor ajuns la rang de lege primordial și nimic altceva…nimic din ceea ce ar trebui să țină cont de cetățeni, de votanții datorită cărora ei, politicienii stau și hibernează prin ședințe, nu se sinchisesc de masa de manevră, de cei păcăliți o dată la patru ani.

Laura Suzeanu

2 Responses to O parte din spațiul fostului sediu Voces Campi închiriat cu 1,15 ero/mp. Consilierul Florian Cercel consideră prețul o bătaie de joc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

65 + = 74

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie