Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Olimpic internațional îngenunchiat de statul român! Cum l-a umilit Ministerul Educației și cum l-au sprijinit românii

Elevul pe care statul român a refuzat să îl trimită la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din China, s-a întors acasa cu medalia de aur. David Turturean s-a clasat pe primul loc din cei 83 de participanți din 22 de țări.

“Mă pregăteam să vă povestesc ce mai face David Turturean, verişorul meu pentru care sute de oameni au donat peste 4.000 EURO că el să meargă la olimpiadele de astronomie şi astro-fizică în Sri Lanka şi China. Mă pregăteam să vă povestesc că a fost ziua lui, a împlinit 16 ani. Că a fost la Bruxelles, într-o vizită oficială, unde el şi încă un coleg au fost felicitaţi de oficiali pentru performanţe. Că au zburat zilele trecute spre Sri Lanka, pentru olimpiadă, şi să îi ţinem cu toţîi pumnii. Nu m-am gândit neapărat la el în timpul olimpiadei, mi-a ieşit din minte. Dar s-a întâmplat să mă uit la un documentar despre Einstein în care m-am prins cât de puţine înţelesesem din viaţa acestui geniu. Și am trimis binecuvântări către toţi cei care fac muncă intelectuală remarcabilă, de pretutindeni. Azi a avut loc anunţul rezultatelor şi festivitatea de premiere. Sunt în drum spre Suceava. După ce am moţăit puţin, îmi revin din visul foarte lucid şi mă uit la telefon. Mă sunase Elena Turturean, mătuşa mea. O sun înapoi. Vorbise cu el prin mesaje. David îi dădea statusul de la festivitatea de premiere. Îşi aştepta cu emoţie diplomă – oricare ar fi fost ea. E acel moment în care, cu cât îşi aude numele mai târziu, cu atât mai bine. 
<<Mama, au trecut de diplomele de participare… Avem clar medalie.>>
<<Mama, a trecut de bronz…!>>
<<Mama, au trecut de argijt>> – nu mai putea să mai scrie.
Pauză.
<<Bănuiesc că deja ai aflat>>.

Da, aflase tot prin sms, de la profesorul care i-a însoţit. <<Plângeţi şi bucuraţi-vă, aveţi un copil extraordinar.>>

E real: România a luat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka. David aduce acasă medalia, din 83 participanţi din 22 ţări.


Pentru el, muncă lui şi toate obstacolele pe care le-a depăşit – toată admiraţia şi mă simt onorată că fac parte din familia lui.
Pentru toţi cei care au donat pentru a face participarea lui posibilă: mă înclin! MULȚUMESC!!”, a scris pe pagină sa de Facebook Ema Barbă, verişoara lui David Turturean, citată de ZiardeSuceava.ro.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie