Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Olteniţenii au votat cu Ponta 57,62%. Cel mai mare scor obţinut de PSD este în judeţul Călăraşi

Victor Ponta, candidatul alianţei PSD-PUNR-PC pentru preşedinţia României, a câştigat alegerile 2014 în judeţul Călăraşi. Conform datelor parţiale la alegerile 2014 pentru preşedinţie, Ponta a fost votat masiv în cele două municipii ale judeţului Călăraşi, dar şi în oraşe.

Alegeri 2 noiembrieDatele parţiale indică faptul că Victor Ponta a reuşit să obţină scor zdrobitor şi în localităţile unde primarii sunt din partea Partidului Naţional Liberal. Astfel, potrivit datelor furnizate de BEJ Călărași, la Budeşti, 54,94% dintre alegători l-au votat pe Victor Ponta, la Fundulea s-a înregistrat un procent de 54,65%, iar la Leliu-45,57%. De asemenea, Ponta a cţştigat în primul tur şi la Dorobanţu, Jegălia şi Borcea, unde primarii sunt PNL-işti.

Klaus Iohannis, candidatul aflat pe locul 2 în cursa electorală din acest tur dew scrutin are următoarele rezultate: Budeşti: 29,98%, Fundulea-28,02%, Lehliu-25,96%. Pe 3 noiembrie, la ora 05.00, datele parţiale arătau că Victor Ponta, candidatul PSD la preşedinţia României a câştigat alegerila la Călăraşi cu 49,25%, iar Iohannis cu 27,55%. Cifrele de mai sus sunt valabile doar pentru 91% dintre secţiile de votare. În consecinţă, procentele finale pot fi altele.

Conform Biroului Electoral Central preluat de presa centrală, la Călăraşi fuseseră numărate voturile din 91 de secţii. La nivelul judeţului au fost deschise 235 secţii de vot. Conform rezultatelor parţiale anunţate de BEC la ora 09.00, după centralizarea a 91,33%% din procesele verbale, Victor Ponta a obţinut 40,01% din voturi, urmat de candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 30,54%.

Datele furnizate de Biroul Electoral Judeţean Călărași,  la alegerile 2014 pentru preşedinţie Ponta a reuşit DSCN0220să obţină voturi masive aici. Cel mai mare procent a fost înregistrat în municipiul Oltenița, adică 57,62%. Oltenițenii l-au votat masiv, acordându-i 6.476 de voturi, adică un procent de 57,62% din totalul celor cu drept de vot. Pe locul doi s-a clasat Klaus Iohhanis, candidatul ACL, cu un procent de 15, 48% (1.740 de voturi), iar pe locul trei s-a situat Călin Popescu Tăriceanu cu 6,26% (704 voturi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + = 27

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie