Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ordonanța care demască fața : la Oltenița un consilier a sărit din barca opoziției în barca puterii iar altul s-a declarat independent

Potrivit ordonanței de urgență dată de Guvernul Ponta, aleșii locali au la dispoziție 45 de zile ca să decidă dacă își schimbă partidul fără să își piardă mandatul.

Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) şi art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 45 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi, îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic, organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aleşii locali respectivi să-şi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor“, se precizează în ordonanța de urgență care dă liber traseismului aleșilor locali.

Inițiativa aparține mâinii drepte a premierului Victor Ponta, cel care este acuzat de fraudarea alegerilor pentru Referendumul de demitere a președintelui prin mașinăria folosită, adică vicepremierul Liviu Dragnea. Este de la sine înțeles care este interesul, Ordonanța fiind un mijloc de a îngroșa rândurile partidului stat-PSD. Aceste metode de sorginte dictatorială nu fac decât să întoarcă România în urmă cu ani de zile, pe lângă alte legi confecționate și impuse de membrii PSD și care nu respectă nici măcar 5% din Constituția României, cutume umane sau morale, încălcând grav norme democrate și ideea statului de drept.

Modul de a racola persoane din alte partide, bineînțeles după chipul și asemănarea partidului stat și a oamenilor din interiorul său, este unul cel puțin ridicol dar și rapace, tocmai pentru a se instaura dictatura fanariotă pe zone, peste care să există un conducător unic.
Pe cât de absurdă, pe atât de periculoasă, această Ordonanță vine să încarce dar și încerce terenul de la Oltenița. Așadar, adeziunile de aderare le-au fost date pentru completare consilierilor oltenițeni în ultima ședință ordinară. Dintre toți consilierii locali, deși pe diverse criterii mulți din cei care nu și-au schimbat opțiunea în scris, votează așa cum cere PSD, doi consilieri ai fostei alianțe APC (Alianța Popular Creștină) și membri ai PNȚcd s-au dezis de partidul lor și au trecut unul la PSD, celălalt s-a declarat ”independent”.

Angela Tulgara și Gheorghe Constantin au plecat din partidul lor, schimbându-și peste noapte crezul

Angela Tulgara, director la Liceul Tehnologic ”Ion Ghica” din Oltenița, prezentă până la schimbarea puterii la toate manifestările PNȚcd, s-a sucit când s-a ivit ocazia, astfel încât nici să piardă mandatul de consilier dar să aibă și avantaje. De când și-a dat seama probabil ca scaunul de director poate depinde de o decizie politică și poate fi

Consilier Angela Tulgara si primarul Petre Tone la deschiderea anului scolar - foto Ghica Liceu

Consilier Angela Tulgara si primarul Petre Tone la deschiderea anului scolar – foto facebook Ghica Liceu

schimbată din funcție, pentru că așa e în România, țara oamenilor mărunți, Angela Tulgara nu a mai ținut cont de niciun principiu legat de partidul său. Aceasta își exprimă în vot simpatia față de PSD imediat după câștigarea alegerilor la Oltenița în 2012 a candidatului propus de USL. Dacă a înțeles că astfel se manifestă un om politic, înseamnă că este de acord cu neseriozitatea, parșivitatea, traseismul și trădările specifice politicii românești, metode unice în lume, nepracticate în nicio țară civilizată sau democrată, tocmai pentru a se menține la putere mereu o persoană sau a ocupa funcții de conducere având sprijin un partid politic aflat la putere. Dezamăgindu-și foștii colegi, având clar un scop, consilierul PNȚcd nu a dorit să-și dea demisia așa cum ar fi făcut un om onest și iubitor de corectitudine, ocazia apariției acestei Ordonanțe dându-i astfel posibilitatea de a rămâne consilier în continuare dar de data asta PSD, plecând astfel cu loc cu tot mărind numărul consilierilor PSD și distrugând în cealaltă parte un echilibru, trădând atât pe cel care a adus-o în partid și care i-a fost mereu alături, fostul primar Costinel Milescu, cât și pe actualul președinte PNȚcd, filiala Oltenița, prof. Cristiana Drăgan. Angela Tulgara a refuzat un interviu video, de asemenea la întrebările noastre vis a vis de alegerea ei, aceasta a refuzat să răspundă, a spus că este problema ei, că este mult de spus și că nu este obligată să vorbească, să își expună motivul. Întrebată dacă este conștientă de faptul că Ordonanța poate primi aviz negativ pentru neconstituționalitate și astfel își poate pierde mandatul, inginer Tulgara a spus ca nu-i pasă. Așadar, deși își declară indiferența dacă pierde mandatul, consilierul nu a semnat o demisie dinainte, așa cum ar fi fost corect pentru un om vertical, de când a avut semnale că pentru a-și păstra funcția sau a primi fonduri pentru școală ce oricum prin lege urma să le dobândească, trebuie să voteze astfel încât să facă pe placul unora, nu a ales calea demisiei din partid preferând să se îndepărteze de grupul său și nici măcar să dea o explicație pentru atitudinea sa, așa cum ne declară și președintele PNȚcd Oltenița, Cristiana Drăgan. Întrebată dacă și-a anunțat colegii și mai ales pe președintele partidului așa cum ar fi fost normal să se întâmple vis a vis de opțiunea sa, Angela Tulgara a răspuns ”Nici mie nu îmi spunea nimeni nimic.”

Consilier Constantin Gheorghe - foto facebook

Consilier Constantin Gheorghe – foto facebook

Celălalt fost membru PNȚcd, consilierul Gheorghe Constantin, a declarat că nu mai vrea să facă politică de aceea a ales opțiunea ”independent”, deși orice consilier sau reprezentant ales de cetățeni care se declară independent, tot om politic se numește. Consilierul putea ca și Tulgara să își dea demisia într-un gest de fair-play, înainte de lansarea acestei Ordonanțe pe piața politică, dar nu a făcut-o. Gheorghe Constantin reprezintă minoritatea romilor spoitori, fiind cunoscut ca ”primarul spoitorilor”, acesta având dese conflicte în ultimii doi ani cu autoritățile pe tema nunților desfășurate în cartierul unde predomină aceste minorități.

Președintele PNȚcd Oltenița, Cristiana Drăgan, este dezamăgită total de opțiunea celor doi colegi ai săi, față de care profesoara de sport și-a format deja o părere. ”Mie astfel de oameni mi se par fără caracter, fără coaloană vertebrală, să pleci așa cum vrei și unde vrei fără măcar să îți ceri scuze deși nu ar fi fost nici scuzele salvatoare de caracter, dar măcar era o trădare mai dulce. Dacă Gela Tulgara a declarat că nu-i spunea nimeni nimic, asta depășește orice limită. Minte, nu ține cont de nicio normă de moralitate în cazul ăsta. Eu personal mergeam și o luam cu mașina la discuții, la ședințele noastre. A fost chemată mereu la ședințe, primea materiale. De ce a plecat? Ca i-a fost prea bine în PNȚcd. Nu-i nimic, în situații de acest fel se vede care e om. Sperăm ca această Ordonanță să devină neconstituțională să își piardă amândoi mandatul.” ne spune Cristiana Drăgan.

Juriștii arată de ce este neconstituțională Ordonanța nr. 55/2014

Potrivit unor informații preluate de la un jurist, un prim aspect de neconstituționalitate pe care îl ridică Ordonanța de Urgență nr. 55/2014 pentru reglementarea unor măsuri privind administrația publică locală constă în următoarele: Potrivit dispozițiilor alineatului (4) al articolului unic al Ordonanței de Urgență sus-menționate, “Secretarii unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, în termen de 10 zile de la expirarea termenului prevăzut la alin. (1), au obligația comunicării situației centralizatoare a aleșilor locali la instituția prefectului”. Prin această dispoziție Ordonanța de Urgență sus-menționată subordonează autoritatea publică locală prefectului, contrar dispozițiilor art. 123 alin. (4) al Constituției, potrivit căruia “Între prefecți, pe de o parte, consiliile locale și primari, precum și consiliile județene și președinții acestora, pe de altă parte, nu există raporturi de subordonare”.
Un al doilea aspect de neconstituționalitate privește adoptarea ei: după cum s-a arătat în articolele precedente, o ordonanță de urgență trebuie adoptată, potrivit prevederilor constituționale, de Guvern numai sub acceptul Președintelui României, exigență pe care respectiva ordonanță de urgență nu o îndeplinește.

Președintele PNL, Klaus Iohannis a depus la DNA, la scurt timp de la apariția Ordonanței, o plângere penală pe numele vicepremierului Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu privind iniţierea ordonanţei de urgenţă care permite traseismul aleșilor locali timp de 45 de zile. Primarul Sibiului reclamă faptul că ”au fost aduse vătămări” prin OUG 55/2014 tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi în general interesului public care vizează desfăşurarea alegerilor în condiţii de egalitate de şanse şi de legalitate.
Termenul limită de depunere a adeziunilor cu opțiunile alese este 16 octombrie 2014. Imediat după asta va urma decizia Curții Constituționale.

Trădarea e veche, trădătorii o țin în viață

Este cunoscut faptul că trădarea nu este nimic nou sub soare. Niccolo Machiavelli vorbea despre ea ”Ador trădarea, dar urăsc pe trădători.” Dacă de întoarcem mai mult în timp, Plutarh ne informează că și dictatorul lumii romane, Iulius Caesar, a declarat ”Iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători”. Caragiale a descris cel mai bine imaginea parvenitului, a trădătorului, a celor interesați care lasă orice pentru avantajul primelor rânduri, dar …”e bine să se știe”.
Când se ignoră evidenţe şi fapte şi se aleargă după himere şi vorbe, când cineva condamnă şi trădează caractere, este gata să abandoneze oameni cu suflet, chiar pe cei care au fost alături la greu, când nu se ține cont de principii sau sunt aruncate fără scrupul peste gard pentru o viaţă călduţă şi un viitor luminos, când toate astea se fac fără onoare sau ruşine, mângâind pe creştete şi minţind pe unii în timp ce se negociază cu alţii, trădarea este parte din cel care se consideră ”om”. În politică nu există principii și morală, mai ales în politica dusă de PSD, ceva însă este cert : cine trădează o dată, înseamnă ca a mai făcut asta și o va mai face și pe viitor daca interesul o cere.

Laura Suzeanu

One Response to Ordonanța care demască fața : la Oltenița un consilier a sărit din barca opoziției în barca puterii iar altul s-a declarat independent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 6 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie