Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Oricine e o stea şi merită o şansă de a străluci.

Oricine e o stea şi merită o şansă de a străluci.

Dacă vrei să ai două feţe, măcar una dintre ele ar trebui să fie drăguţă.

Învaţă din ziua de ieri, trăieşte în ziua de azi şi speră pentru ziua de mâine.

A locui de una singură este ca a fi la o petrecere unde nimeni nu te observă.

Oamenii au un obicei de a se uita la mine de parcă aş fi un fel de oglindă în loc de o persoană. Ei nu mă văd pe mine, ci îşi văd propriile gânduri desfrânate, apoi se maschează făcându-mă pe mine o desfrânată.

E mai bine să fii nefericit de unul singur, decât cu cineva.

Cel mai frumos lucru pentru mine este somnul; cel puţin atunci pot visa.

Nu vreau să fac bani, vreau doar să fiu minunată.

Tăcerea este singurul răspuns logic pe care i-l poţi da unui prost.

Sunt în mod categoric o femeie şi mă bucur de asta.

Am fost într-un calendar, dar n-am venit niciodată la timp.

Ştiu că există un viitor pentru mine, dar nu pot să-l mai aştept.

Găseşte pe cineva care să te facă să uiţi durerile trecutului. Găseşte pe cineva care să-ţi schimbe viaţa, s-o facă mai bună, să-ţi lumineze golurile de până atunci. Găseşte pe cineva care să-ţi merite zâmbetul!

Cred că totul se întâmplă cu un motiv. Oamenii se schimbă ca să înveţi să renunţi la ei, lucrurile merg prost ca să le apreciezi atunci când merg bine, crezi în minciuni ca să înveţi să nu ai încredere în nimeni în afară de tine şi, uneori, totul se duce de râpă ca să facă loc lucrurilor bune.

Câinii nu m-au muşcat niciodată. Doar oamenii.

Hollywood este un loc în care îţi plătesc 50 de dolari pentru un sărut şi 50 de cenţi pentru sufletul tău.

Imperfecţiunea este frumoasă, nebunia este geniu şi este mai bine să fii absolut ridicol decât absolut plictisitor.

Şi eu am sentimente. Tot om sunt. Tot ce vreau este să fiu iubită, pentru mine şi pentru talentul meu.

Cred că am fost întotdeauna profund înspăimântată să fiu cu adevărat soţia cuiva întrucât ştiu din experienţă că nimeni nu poate iubi cu adevărat pe altcineva.

Succesul îi face pe atât de mulţi oameni să te urască. Mi-aş fi dorit să nu fie aşa. Ar fi minunat să te bucuri de succes fără a vedea invidie în ochii celor din jurul tău.

Toţi ar trebui să începem să trăim înainte să îmbătrânim. Teama este stupidă. La fel sunt şi regretele.

Când nu aparţii nimănui, poţi spune că aparţii tuturor celor care te doresc.

Sunt om bun, dar nu un înger. Eu fac păcat, dar eu nu sunt diavolul. Sunt doar o fată mică într-o lume mare, în încercarea de a găsi pe cineva să iubească.

Înainte de căsătorie, o femeie trebuie să facă dragoste cu un bărbat ca să-l păstreze lângă ea. După căsătorie, ea trebuie să-l păstreze lângă ea pentru a face dragoste cu el.

Marilyn Monroe

Clientă a brandului Max Factor în anii ’40, atunci când compania americană furniza produse cosmetice starletelor de Marilyn-Monroecinema prin intermediul salonului său de înfrumuseţare de pe Hollywood Boulevard, Marilyn Monroe a fost desemnată “ambasador global al frumuseţii” pentru brandul Max Factor, al cărui set de noi campanii publicitare din 2015 vor accentua rolul pe care machiajul l-a avut în transformarea actriţei americane dintr-o starletă de cinema într-o vedetă de talie mondială şi un sex simbol al secolului XX. În 2014, Marilyn Monroe a ocupat locul al şaselea în topul Forbes al celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă. Actriţa americană a generat anul trecut venituri de 16,8 milioane de dolari. Drepturile asupra imaginii actriţei Marilyn Monroe aparţin Authentic Brands Group, o companie specializată în achiziţionarea de licenţe, care a inaugurat deja un lanţ de săli de spa şi saloane cosmetice sub numele Monroe, dar şi o linie vestimentară pentru adolescente, comercializată prin intermediul magazinelor din lanţul american Macy’s. Vedeta americană a fost căsătorită cu Joe DiMaggio, un celebru jucător american de baseball, dar şi cu dramaturgul Arthur Miller şi, potrivit presei americane, ar fi avut relaţii cu preşedintele J.F. Kennedy şi cu fratele acestuia, Robert.
Cu o carieră în cinematografie de 16 ani, deşi fără niciun fel de experienţă în domeniu înainte de a fi promovată ca sex simbol, Marilyn Monroe a devenit o legendă de talie mondială – cu 29 de filme în palmares, apariţii în reviste -, dar şi muză pentru numeroşi artişti. Actriţa americană este deţinătoarea unui Glob de Aur pentru rolul din “Unora le place jazz-ul” şi a unei nominalizări la acelaşi trofeu pentru evoluţia ei din filmul “Bus Stop”. A primit şi două nominalizări la premiile BAFTA, pentru rolurile din filmele “Şapte ani de căsnicie” şi “Prinţul şi dansatoarea”.
Moartea actriţei, oficial înregistrată ca sinucidere prin administrarea unei supradoze de somnifere, a fost marcată de lipsa de profesionalism a anchetei poliţiei.
Marilyn_MonroeA devenit, astfel, o temă folosita frecvent în teoria conspiraţiei, fiind de notorietate legăturile dintre starul american şi fraţii Kennedy. Acest lucru nu a afectat, însă, statutul ei de model pentru arhetipul unui sex-simbol nemuritor.
Născută Norma Jeane Mortensen la 1 iunie 1926, Marilyn a fost o actriță, model, cântăreață, sex simbol și divă pop a secolului al XX-lea. Ascensiunea lui Monroe la nivelul de celebritate a început cu selectarea ei pentru a poza în câteva reviste, asta în timp ce primul ei soț făcea parte din Marina Comercială.

Cea mai însemnată parte a filmelor ei au fost făcute pentru 20th Century Fox, unde și-a luat și numele care a făcut-o celebră. După câteva apariții minore în decurs de câțiva ani, Marilyn a început să devină cunoscută pentru talentul ei de comediană, ajutată fiind și de remarcabila ei prezență scenică. Și-a îndreptat eforturile către apariții mai consistente, și, la un anumit moment al carierei sale, a reușit să-și îndeplinească acest scop. Circumstanțele misterioase ale morții lui Marilyn au fost subiectul multor speculații, dar nu au reușit să-i știrbească reputația de cea mai legendară figură publică a tuturor timpurilor.
Ea s-a născut în secția socială de maternitate a spitalului din Los Angeles County. Numele sub care a fost înregistrată a fost Norma Jeane Mortensen (mai târziu, bunica sa Della Monroe Grainger a botezat-o în stil baptist drept Norma Jeane Baker). Majoritatea biografilor cred că tatăl său biologic a fost Charles Stanley Gifford, un agent de vânzări pentru studioul cinematografic unde mama lui Monroe, Gladys Pearl Monroe Baker Eley, lucra ca editor de film. Totuși, certificatul ei de naștere îl indica pe norvegianul Martin Edward Mortensen ca fiind tatăl. În ultimii ani câțiva Marilyn_Monroe_biografi chiar au început să susțină că de fapt acest lucru ar fi și situația reală.
Deși criticii americani/latini au avut rezerve la început să îi recunoască abilitățile dramaturgice, ei nu au ezitat să îi conteste sex appeal-ul. Monroe juca acum (1953) într-un film cu buget mare Niagara. Criticii de film si-au concentrat atenția asupra magnetismului camerei față de Monroe, nu numai la acțiunea de fundal a filmului. Niagara a ajuta-o pe Monroe să devină senzația momentului aproape peste noapte. Rolul ei de femeie dezechilibrată cu moravuri ușoare care plănuiește să își asasineze soțul, i-a făcut pe critici să afirme că ar fi fost actrița principală perfectă pentru unul din filmele regizate de Alfred Hitchcock. Acest moment coincide cu timpul în care pozele nud ale lui Monroe, făcute de către fotograful Tom Kelley în anii de luptă pentru roluri, încep să iasă la lumină. Copii ale acestora au fost cumpărate de către Hugh Hefner și în decembrie 1953 au apărut în prima ediție a noii sale reviste Playboy. Chiar dacă Fox a fost îngrijorat că asta va crea o controversă ce îi va afecta cariera, Monroe a decis să admită în mod public că ea este modelul din fotografii. Unui ziarist care a întrebat-o ce îmbrăcăminte a purtat în timpul ședinței i-a răspuns: “Radio-ul.” La întrebarea despre ce poartă în pat, răspunsul a fost de asemenea simplu: “Chanel No. 5.” Mai târziu avea să devină Marylin Imagecelebră pentru aceste replici incitatoare lipsite de predicat.
“Gentlemen Prefer Blondes” a fost un musical excepțional de îndrăzneț pentru acele timpuri, și azi este privit ca una dintre cele mai bune comedii din toate timpurile de către numeroși critici. Autoironia rolului lui Monroe de showgirl căutătoare de aur, Lorelei Lee, este general considerat ca unul definitor pentru eforturile sale cinematografice. Aparițiile ei în “Diamonds Are a Girl’s Best Friend” sunt printre cele mai cunoscute scene din cariera lui Monroe.
În ‘How to Marry a Millionaire’, Monroe a făcut echipă cu alte două atracții ale 20th Century Fox, Lauren Bacall și Betty Grable. Ea interpretează rolul de blondă proastă numită Pola Debevoise și reușește să fie strălucitoare chiar și printre cele două celebre staruri. Chiar dacă rolul este unul stereotipic, Monroe a strâns opinii favorabile, iar criticii i-au remarcat capabilitățile de comedie. În Statele Unite, ea era considerată un sex simbol înșelător, pe când în Europa deja începuseră să îi fie recunoscute calitățile actoricești, ajungându-se să fie comparată cu Charles Chaplin.
Următoarele două filme, western-ul River of No Return și musical-ul There’s No Business Like Show Business, nu s-au bucurat de succes, parte din vină având-o faptul că lui Monroe nu i s-a oferit un rol deosebit. Monroe, ambițioasă ca întotdeauna și dornică să învingă neajunsurile, s-a plictisit de rolurile pe care Zanuck i le încredința. După încheierea filmărilor la The Seven Year Itch la începutul lui 1955, ea încheie contractul și abandonează Hollywood-ul pentru a studia actoria la The Actors Studio în New York. Fox nu dorește să îi satisfacă noile solicitări contractuale și insistă caMarilyn-Monroe-Lifetime ea să revină pentru a începe lucrul la noi producții pe care ea le considera nepotrivite, precum Heller In Pink Tights (care nu a fost filmat pana la urmă), The Girl in the Red Velvet Swing și How To Be Very, Very Popular.
Monroe refuză să apară în aceste filme și rămâne la New York. Pentru că The Seven Year Itch ajunge în topul încasărilor din vara lui 1955, și pentru că celelalte starlete Fox Jayne Mansfield și Sheree North dezamăgesc în a prinde la public, Zanuck se recunoaște învins și Monroe se întoarce cu triumf la Hollywood. Un nou contract a fost întocmit, care îi permitea lui Monroe drepturi regizorale complete precum și opțiunea de a juca în alte proiecte ale studioului.
Primul film făcut sub noul contract a fost Bus Stop, regizat de Joshua Logan. Criticii au remarcat imediat abordarea profundă al lui Monroe pentru personajul interpretat. În general este apreciată pentru prestația sa ca Cherie, o cântăreață dintr-un saloon bar care se îndrăgostește de un cowboy. Monroe apare în mod intenționat prost machiată și lipsită de strălucirea unui star. Mulți au crezut că va fi nominalizată pentru premiile Oscar. Se crede că nu a reușit această performanță datorită reputației ei controversate. Totuși a luat o apreciere Golden Globe.
În 1959 ea înregistrează cel mai mare succes al carierei jucând alături de Tony Curtis și Jack Lemmon în comedia lui Billy Wilder Unora le place jazz-ul. Comportamentul ei dificil pe scenă este de acum legendar, asemenea numeroaselor duble necesare. Totuși, la terminarea filmărilor, Wilder a declarat că era dispus să treacă oricând peste aceste inconveniente, prețuind calitățile ei de comediană de prima clasă. Unora le place jazz-ul este considerat acum ca fiind una dintre cele mai bune comedii din toate timpurile. Rolul lui Monroe de cântăreață îndoielnică, consumatoare frecventă de băuturi, dar plină de compasiune – Sugar Kane, a fost premiat cu un Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-un musical sau comedie. După Unora le place jazz-ul, Monroe a făcut un musical numit Let’s Make Love regizat de George Cukor alături de Yves Montand. Monroe, Montand și Cukor considerau filmul ca fiind unul slab, dar Monroe a fost forțată să îl facă datorită obligațiilor față de Twentieth Century Fox. Deși filmul nu s-a bucurat de un succes comercial sau artistic, el include unul dintre numerele muzicale legendare ale lui Monroe, “My Heart Belongs to Daddy” de Cole Porter.
Simbol al anilor 50, Marilyn Monroe a fost, mereu, înconjurată de dragoste. Bărbaţi de rând, vedete, şi chiar preşedintele Kennedy au fost îndrăgostiţi de ea. Citat de presa de peste Ocean, un fost agent CIA a mărturisit, pe patul de moarte, că tocmai idilele avute au transformat-o în ţintă. Marilyn Monroe a fost victima unui complot în numele siguranţei naţionale. ” Aveam probe că Marilyn Monroe s-a culcat nu numai cu Kennedy, dar şi cu Fidel Castro.Putea transmite informaţii strategice comuniştilor şi nu puteam permite aşa ceva! Trebuia să moară! Am făcut ce trebuia făcut!” Îngerul blond, cum era numit de presa vremii, Marilyn a fost găsită moartă în dormitorul ei pe 5 august 1962. Chiar Hodges i-ar fi administrat cocktailul mortal format din somnifere şi analgezice ca să pară o supradoză. Agentul avea atunci 25 de ani, iar misiunea de excludere a lui Marilyn a fost una dintre primele lui misiuni. “Şeful meu direct, Jimmy Hayworth, mi-a spus că trebuie să moară şi trebuie să arate ca o sinucidere sau supradoză. Nu mai ucisesem niciodat o femeie, dar am urmat ordinele. Am făcut asta pentru America!”,  ar fi declarat Hodges.
Marylin Monroe whiteVisul oricărui actor este acela de a se afirma la Hollywood, dar puțini știu cine a fost primul român care a reușit să cucerească lumea vedetelor americane. Este vorba despre Jean Negulesco, născut pe 26 februarie 1900 la Craiova. Despre el se știe că a fost pictor, regizor de film, scenarist și producător. Era atât de talentat la desen, încât George Enescu a fost impresionat de un portret semnat de Negulesco. Datorită talentului său devine angajat al studiourilor Paramount Pictures. Devine regizor și pentru cei de la Warner Brothers. Printre succesele sale se numără și filmul „How to Marry a Millionaire” cu Marilyn Monroe, Lauren Bacall și Betty Grable în distribuție. Tabloidele vremii au scris atunci despre aventura pe care a avut-o cu Marilyn Monroe, pe care o considera actrița și diva lui preferată. Se pare că Negulesco a fost printre primii care au ajutat-o pe artistă să se afirme la Hollywood, ajutând-o astfel să devină celebră în toată lumea.
A fost considerată una dintre cele mai sexy femei din istorie, fermecând o lume întreagă cu frumuseţea, talentul şi candoarea ei. Chiar şi acum, la mai bine de 50 de ani de la moartea sa, actriţa Marilyn Monroe încă mai fascinează.

Surse:
csid.ro
ro.wikipedia.org
autori.citatepedia.ro
youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 81 = 82

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie