Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Pastila de gramatică

Care este semnificatia Floriilor ?

Prima mentiune referitoare la sarbatoarea Floriilor dateaza din jurul secolului al IV-lea. In trecut, sarbatoarea Floriilor Floriimai purta numele de “Duminica Aspirantilor” sau “a Candidatilor la Botez”, avand in vedere ca in aceasta zi atat de importanta toti cei care nu primisera inca botezul mergeau la episcop pentru a-i cere sa ii crestineze. Tot in aceasta zi, regii si imparatii acordau gratieri condamnatilor, de aceea Duminica Floriilor a mai fost cunoscuta in trecut si drept “Duminica gratierilor”.
Inca din vremurile indepartate, traditia aducerii la biserica in ziua de Florii a unor crengute tinere de salcie, maslin, curmal sau palmier a primit o simbolistica aparte mentinuta pana in prezent. Floriile reprezinta o sarbatoare incarcata de simboluri, iar obiceiurile si traditiile sunt diferite de la o regiune la alta.
Sambata dinaintea Floriilor este, de asemenea, o zi importanta, fiind inchinata lui Lazar, celui care a fost inviat de insusi Mantuitorul Iisus Hristos.
Duminica Floriilor ramane o sarbatoare cu o puternica incarcatura simbolica. Desi oamenii l-au primit cu mare bucurie si cu speranta in suflete pe Cel care avea sa se sacrifice pentru toate pacatele umanitatii, Iisus era constient de faptul ca acestia nu avea sufletele pe deplin deschise, de aceea se spune ca Iisus a plans in minunata zi a Floriilor.
FloriileDesi Duminica Sfanta a Intrarii Domnului in Ierusalim este o sarbatoare plina de bucurie si pace sufleteasca, ea marcheaza si inceputul patimilor lui Iisus Hristos, Saptamana Patimilor simbolizand durerea si chinurile pe care. Mantuitorul le-a indurat pentru ca pacatele oamenilor sa fie iertate.

Pe teritoriul romanesc, dupa cum am afirmat si anterior, sarbatoarea Floriilor este una incarcata de simboluri. Insa, si in alte tari crestine Duminica Floriilor este sarbatorita in moduri care mai de care mai diferite, traditiile si obiceiurile fiind deosebite. Elementul comun il reprezinta crengutele tinere ale diversilor arbori care au aceeasi semnificatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 29 = 31

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie