Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Pe mine nu reuşesc să mă intimideze, eu de la calea mea nu mă abat….

“Pe mine nu reuşesc să mă intimideze, eu de la calea mea nu mă abat, eu hotărârile mele nu mi le schimb, eu ce cred că este bine pentru ţară şi pentru neam, asta fac.”
Iuliu Maniu, citat despre hotărâre

Iuliu Maniu în 1946, la partid, în pauza dintre întrevederiAfirmat timpuriu la vârsta de 33 de ani, ca unul din liderii Partidului National Român din Transilvania, în calitatea de deputat al românilor transilvăneni în Parlamentul de la Budapesta, Iuliu Maniu s-a impus în viata politică modernă prin calitatea şi acurateţea ideilor sale înfăţişate în discursurile politice mai mult decât prin stilul oratoric sau cantitatea volumului declaraţiilor publice. Deşi şi-a câştigat, pe merit, înainte si mai ales după Unirea din 1918, locul primordial în Partidul Naţional Român şi apoi în Partidul Naţional-Ţărănesc, după octombrie 1926, Iuliu Maniu nu a fost, însă, principalul doctrinar al naţionalismului democrat ardelean şi nici al ţărănismului, dar a avut un rol însemnat în dimensionarea şi susţinerea programului şi curentului naţional promovat de P.N.R., s-a impus ca moderator şi modelator al ideilor ţărănismului interbelic sub raport ideologic şi doctrinar, numărându-se printre iniţiatorii transpunerii acestora în practica guvernării în calitatea sa de prim ministru al României.

Iuliu Maniu a fost şi este un exemplu de fermitate, demnitate, curaj şi nobleţe nu doar printre politicieni, ci pentru orice ins din societate. IULIU MANIU-singleS-a născut la 8 ianuarie 1873 la Bădăcin, în apropiere de Şimleu Silvaniei şi a murit la 5 februarie 1953 la Sighetu Marmaţiei în închisoare. Maniu a ocupat funcţia de prim-ministru al României de mai multe ori, a fost membru de onoare (din 1919) al Academiei Române.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

73 − = 67

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie