Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Pe mine nu reuşesc să mă intimideze, eu de la calea mea nu mă abat….

“Pe mine nu reuşesc să mă intimideze, eu de la calea mea nu mă abat, eu hotărârile mele nu mi le schimb, eu ce cred că este bine pentru ţară şi pentru neam, asta fac.”
Iuliu Maniu, citat despre hotărâre

Iuliu Maniu în 1946, la partid, în pauza dintre întrevederiAfirmat timpuriu la vârsta de 33 de ani, ca unul din liderii Partidului National Român din Transilvania, în calitatea de deputat al românilor transilvăneni în Parlamentul de la Budapesta, Iuliu Maniu s-a impus în viata politică modernă prin calitatea şi acurateţea ideilor sale înfăţişate în discursurile politice mai mult decât prin stilul oratoric sau cantitatea volumului declaraţiilor publice. Deşi şi-a câştigat, pe merit, înainte si mai ales după Unirea din 1918, locul primordial în Partidul Naţional Român şi apoi în Partidul Naţional-Ţărănesc, după octombrie 1926, Iuliu Maniu nu a fost, însă, principalul doctrinar al naţionalismului democrat ardelean şi nici al ţărănismului, dar a avut un rol însemnat în dimensionarea şi susţinerea programului şi curentului naţional promovat de P.N.R., s-a impus ca moderator şi modelator al ideilor ţărănismului interbelic sub raport ideologic şi doctrinar, numărându-se printre iniţiatorii transpunerii acestora în practica guvernării în calitatea sa de prim ministru al României.

Iuliu Maniu a fost şi este un exemplu de fermitate, demnitate, curaj şi nobleţe nu doar printre politicieni, ci pentru orice ins din societate. IULIU MANIU-singleS-a născut la 8 ianuarie 1873 la Bădăcin, în apropiere de Şimleu Silvaniei şi a murit la 5 februarie 1953 la Sighetu Marmaţiei în închisoare. Maniu a ocupat funcţia de prim-ministru al României de mai multe ori, a fost membru de onoare (din 1919) al Academiei Române.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × two =

+ 3 = 12

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “medicul m-a consultat”/ “am consultat medicul”/ …
Corespondenta la redactie