Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Pentru soţia ambasadorului Olandei NU S-A ÎNCHIS etajul de la Spitalul Universitar. Medic: „Nu există acest obicei, nici acum nu am auzit”

În timp ce premierul Victor Ponta s-a operat în Turcia, soţia ambasadorului Olandei la Bucureşti a câştigat simpatia românilor alegând să efectueze intervenţia ortopedică de care avea nevoie în România, la o unitate sanitară de stat – Spitalul Universitar din Capitală. Printre mesajele calde transmise în spaţiul public către Cristina van Bonzel Gomez s-a strecurat şi un atac, venit din partea premierului Victor Ponta. „Mi-a spus Nicu Bănicioiu că pentru doamna ambasador a Olandei s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar”, a susţinut acesta. Surse din secţia de ortopedie a Spitalului Universitar susţin însă că pentru soţia ambasadorului Olandei nu a fost blocat niciun etaj şi că, mai mult, aceasta le-a cerut în mod explicit cadrelor medicale să fie tratată ca un pacient de rând, informaţii confirmate, de altfel, şi de un pacient. Mai mult, Vlad Damian Vintilă, medic cardiolog în aceeaşi instituţie, a declarat, pentru gândul, că nu există obiceiul să se închidă vreun etaj când pacientul este un oficial. „Nici acum nu am auzit. N-a fost nicio informaţie de genul ăsta”, a spus medicul Vintilă, precizând că nu poate face alte comentarii nefiind secţia sa. Contactaţi de gândul, reprezentanţii Ambasadei Olandei la Bucureşti nu au vrut să intre într-o polemică cu premierul, precizând că este vorba despre viaţa privată a diplomatului şi a soţiei acestuia şi că singurii care pot formula un răspuns sunt reprezentanţii Spitalului Universitar.

CirstoiuÎntr-o intervenţie la Antena 3, Ponta a vorbit despre motivul pentru care s-a operat în Turcia, unul dintre acestea fiind faptul că acolo a fost tratat ca un pacient obişnuit.  „Ştiau cine sunt, dar şi la noi dacă se operează un prim-ministru din altă ţară nu este acelaşi lucru. Nu am avut camere de luat vederi la intrarea în spital şi nici un tratament special pe care, inevitabil, l-aş fi avut în ţară. Mi-a spus Nicu Bănicioiu că pentru doamna ambasador a Olandei s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar. Bănuiesc că pentru mine se blocau două etaje la Spitalul Militar, ori nu am vrut să se întâmple acest lucru”, a afirmat Ponta, spunând că îşi asumă decizia de a se opera în străinătate.
Surse din secţia de ortopedie a  Spitalului Universitar spun însă că pentru soţia ambasadorului Olandei nu a fost blocat niciun etaj şi că, mai mult, aceasta le-a cerut în mod explicit cadrelor medicale să fie tratată ca un pacient de rând. Informaţia este confirmată şi de un pacient aflat în acel momement în spital, chiar în aceeaşi secţie în care era internată  Cristina van Bonzel Gomez. Jurnalistul Ovidiu Marincea a scris să a fost îngrijit de aceeaşi asistentă medicală ca şi soţia ambasadorului şi că în secţia de ortopedie s-au făcut operaţii în tot timpul în care s-a aflat el acolo. „Doamna ambasador a fost tratată fix ca oricare pacient. Şi eu la fel. Şi doamna Dincă, bătrâna care a facut nopţi albe şi a stat lângă mine. Şi “Colonelul”, care de la Tramal si Morfina credea că e acasă. Şi ceilalţi. Eram internaţi oameni simpli”, a scris jurnalistul. „Cum să spui la Antena 3 că pentru doamna ambasador s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar şi că pentru tine s-ar fi blocat două, când eu am stat acolo, Victore, la acelaşi etaj, lângă rezerva ei?”, s-a întrebat acesta.

Medicul Vintilă: „N-a fost niciun fel de informaţie de genul ăsta”

Vlad Damian Vintilă, medic cardiolog la Spitalul Universitar, a declarat pentru gândul că nu există obiceiul ca în unitatea medicală să se închidă vreun etaj când pacientul este vreun oficial şi nici acum nu a auzit să se fi întâmplat asta.
„Eu nu pot să comentez pentru că nu e pe secţia mea. N-a fost niciun fel de informaţie de genul ăsta şi nu a fost la nivel de spital. În general, apropo de intrare, apropo de holul mare,  n-a fost niciun fel de oprelişte. Dar nu pot să comentez mai mult pentru că pur şi simplu nu sunt de pe secţia respectivă. Nu, nu există acest obicei( să se închidă un etaj când vine un oficial – n.r.). Nici acum nu am auzit, dar repet nu este secţia mea. Eu ce am văzut, la nivel de holul mare al spitalului, nu a existat niciun fel  de schimbare din uzualul zilnic”, a declarat medicul Vintilă.
Contactaţi de gândul, reprezentanţii Ambasadei Olandei la Bucureşti au declarat că nu pot comenta acest subiect, deoarece acesta ţine de viaţa privată a diplomatului şi a soţiei acestuia şi că singurii care pot formula un răspuns sunt reprezentanţii Spitalului Universitar. Deecomdată, conducerea unităţii medicale nu a făcut nicio precizare oficială pe această temă.
În ciuda insistenţelor gândul, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, nu a fost disponibil pentru a oferi un punct de vedere în această privinţă.

Sursa:
gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five − 3 =

11 − = 9

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie