Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Pesederezada celor peste 1001 de zile și nopți. PNL Oltenița votează PSD

Mă întreb deseori câte povești mai are de spus formațiunea politică social-democrată pentru ca alegătorii, cei care mai cred în acest partid anti-democratic, să continuie să-l placă, să-l aleagă de frumos ce e, să-l mai ferchezuiască când el le-o cere, gratis ce-oți vrea, și să-i mai dea și bani de-un film. Nuu, nu să meargă la un film, doar să mai regizeze câte un film. Pesederezada mai are de spus povești. Și cu fiecare seară ce trece, câte un rătăcit mai este vrăjit, spoit în culoarea roșie și încarcerat în spini de trandafir, dar cu aromă. Aroma cotează.
În vara lui 2014, Guvernul Ponta, la inițiativa lui Liviu Dragnea, a emis așa-numita ordonanță a traseismului, prin care erau suspendate, timp de 45 de zile, prevederile legale potrivit cărora aleșii locali care își schimbă partidele își pierd și mandatele. Pe baza acestei prevederi, 436 de primari au migrat către PSD, dezechilibrând balanța politică. Și nu doar primarii au migrat, ci și unii consilieri locali. La Oltenița s-a dat fluierul pentru fuga spre PSD, cu predat ștafeta.
Dacă ne întoarcem în timp la alegerile din 2012, ne întrebăm cât de mult trebuie să îți dorești puterea ori să degenerezi haotic o ordine, astfel încât să vrei cu orice preț dominație și să treci peste orice principii, peste orice deontologie profesională (care fie vorba între noi nu știu câți o mai au), iar fuziunea dintre un partid de stânga și unul de dreapta să creeze o formațiune unde un talmeș-balmeș mai vrea să facă și politică. Așa s-a distrus ideea de liberalism din PNL, așa s-a întărit ideea de prostituție intelectuală peste prostituție politică, așa s-a înțepenit o neseriozitate în rândul politicienilor și o șaradă unde nu se mai știe care este clovnul și care paiața.
USL a însemnat trambulina PSD sau reînvierea lui peste alte cadavre, a însemnat crucea pusă pe identitatea PNL devenit partid duplicitar. USL a devenit poate punctul culminant al migrațiilor politice din interese personale și de grup. Din 2012, România, așa cum mergea ea,  chiar dacă mai accidentat spre o altă abordare și manieră de formare a societății, a spus ”la revedere” democrației.
Ascultam ieri pe un post de radio o dezbatere de campanie electorală. S-a discutat despre polarizarea politică, despre faptul că există candidați, oameni bine pregătiți și în alte partide, dar nu au puterea politică pentru a reuși să câștige o primărie, deși sunt persoane extrem de capabile. S-a discutat despre necesitatea alegerilor în două tururi de scrutin pentru ca un primar competitiv să aibă șanse de a fi ales. Invitați în studioul radio erau candidații de dreapta pentru primăriile a două orașe din județul Ialomița rămase fără edili. Ce m-a făcut să zâmbesc plăcut, dar și cu un ușor gust amar, a fost opinia unuia dintre invitați care a spus așa ”Dacă pui o mătură să candideze și scrii pe ea PSD, lumea alege mătura”. Eu spusesem înaintea lor altfel după alegerile din 2012. Dacă puneai o maimuță candidat USL la Oltenița, ieșea oricum. Nu că ne-ar lipsi maimuțele din oraș. Sistemul majoritar de vot în două tururi era necesar anul trecut. Ar fi fost în avantajul oltenițenilor, întrucât oferea reprezentativitate și legitimitate, șanse egale pentru partide noi și independenți. Turul unic face ca cei mai mulți dintre actualii primari să rămână în funcții și, implicit, puterea politică să se mențină și să ajungă tot la partidele-sistem existente.
Și uite așa Pesederezada continuă cu poveștile, peste 1001 de zile și nopți pentru rătăciți.
Oltenița nu mai are partide puternice de dreapta. Olteniței îi lipsesc politicienii care să lupte cu adevărat pentru interesele cetățenilor săi. Olteniței îi lipsesc principiile de dreapta. Oltenița este acum un oraș fără zvâcnire politică. Se doarme. Oltenița a intrat în depresie, ba că s-au tăiat copaci ilegal, copaci sănătoși, ori că legea nu mai există și cine se crede mai presus decât orice și oricine, a devenit maniac de putere și șmecherii locale, își arogă sarcini, decizii care îl depășesc, este deja stăpân totalitar și discreționar. Dar Oltenița nu luptă și nu luptă fiindcă nu-și cunoaște atribuțiile și drepturile.
Liberalii din Oltenița fac jocurile PSD-ului și lui Țone votând în favoare la fiecare ședință de Consiliu Local, cu rare excepții cum spuneam. Discuțiile din interiorul partidului și lipsa de inițiativă sau determinare, lipsa de curaj, de oameni noi și deciși să apere niște idealuri liberale, să apere o manieră de lucru democratică, toate acestea au făcut din PNL Oltenița un car obosit, ale cărui roți s-au îndoit, un car de care cei care erau obligați prin natura adeziunii lor, a jurămintelor lor, a ideilor de dreapta alese, să-i poarte grija. Tocmai membrii lor l-au părăsit, lăsându-l tras de boi, de unii boi.
PNL Oltenița există doar cu numele și firav, scobit, slăbit, forțat. Dacă-i întrebi pe cei cinci consilieri care ar trebui să reprezinte cetățenii și nu pe Țone sau dorințele lui Țone din proiectele de hotărâri din ședințele locale publice, de ce votează uniform, fiecare dintre ei va răspunde să te umple de ”Doamne-ajută”. Și la fel ca în ALDE, unde Cristinel Costel Onofrei votează orice hotărâre inițiată de Petrică Țone fără reținere, mâna acestuia ridicându-se numai la strigarea ”cine este pentru”, așa se întâmplă frecvent la PNL, unde Ionel Manea votează identic cu Onofrei și-n același ritm. Cât despre ceilalți consilieri PNL, Dumitra Ciubotăroșie, Victor Mihai, Constantin Gheorghe sau Mitică Pană, aceștia votează aproximativ la fel, opoziția din PNL fiind o ”fata morgana”. Social-democrații se opun oricăror modificări, atât la centru cât și la Oltenița, se opun evoluției și democrației. Și se pare că și peste 80% dintre liberalii oltenițeni le urmează exemplul. La PSD Oltenița, stilul de lucru ”conduce și dezbină”, combinat cu teroarea de partid față de cei care se opun puterii, sunt de fapt ordin, ce face parte dintr-un plan de acaparare a statului cu tot ce mișcă. Absolut orice se face controlat. Oile pe care lupii le țin ca pradă sunt suficient de căpiate cât să nu vadă ce li se întâmplă. Nu poate gândi cineva în locul altcuiva, dar dacă majoritar este prostul, atunci cel deștept caută soluții de oxigen culmea, să respire împreună.
Cine să mai facă opoziție la Oltenița și ce să se mai dezvolte? Cu excepția a 2, 3 și extrem de rar 4 consilieri, ceilalți votează pe bandă ce le dictează șeful. După care, repetitiv, se pune același proiect de hotărâre, care nu a trecut accidental ori de fațadă, pe ordinea de zi și să nu care cumva…
Dacă-i întrebi ce au citit ori ce au înțeles dintr-un proiect de hotărâre, ce spun acești consilieri? Invariabil ca să le meargă bine, ar răspunde ”Cum? Așa trebuie” și îți aruncă-n ochi niște praf cu aroma aia de care vorbeam. Ori o bagă pe-aia cu ”interesul cetățeanului”. Ce interes? Doar nu-i doare gura să spună vorbe mari, așa cum nu i-a durut și nu-i doare nimic să facă praf bugetul local și cel de stat pe chestiuni mărunte, ori să promită ce vrea omul să audă, omul ăla care nu știe ce înseamnă munca cu adevărat sau ăla care stă în spinarea statului. Așa cum au pus umărul la transformarea primăriei oltenițene în agenție imobiliară, la ședințe nu mai auzi decât de terenuri vândute sau concesionate.
Alegeți-i oltenițeni în continuare, că locurile de muncă nu mai există, cu excepția celor oferite bugetarilor aduși în calitate de capital electoral, fără să le cunoaștem pregătirea și de ce e nevoie să stea câte doi pe scaun, ori să joace Solitaire până la următoarele alegeri, când vor face inclusiv campanie electorală ăluia de i-au angajat dându-le un loc călduț (de parcă dădea de la el), ori să te frece de la un birou la altul când vii cu o problemă. Se promit măriri de salariu până în 2020 ca să-i visezi și noaptea, să fie ei siguri că-i veți pune pe toți PSD-iștii în rame de tablou sau în vitrine să vă uitați la ei ce mumoși sunt, ăia aleși la nemurire. Se caută atragerea tinerilor care sunt majoritar împotriva politicilor PSD ori se încearcă limitarea votului Diasporei care, trăind în Occident, știind ce face PSD, nu-l votează. Se minte fără limite și se caută distrugerea justiției cu orice preț. Și nu se vor opri aici.
Așa merge Pesederezada sau pesedizarea, cu povești ce îi salvează viața și le înfoaie mandatele ălora de se cred mai marii orașelor, satelor, țării, prostimii.
Când se înmulțesc rândurile hienelor, se întâmplă pentru că le este foame iar prada e slabă și aproape. Când se înmulțesc turmele de căprioare, se petrece asta fiindcă le este sete și vor să se adape, fără să știe că hienele le păzesc pe drumul către apă, în haită, pentru a le sfâșia.
Și dacă pădurea freamătă, nu este nimic. În cazuri de forță majoră, mai există un singur dor și o singură speranță: Dumnezeu. Și ce dacă până la el te mănâncă sfinții. Caută-L și-L vei găsi. Cine are puterea asta Îl va găsi, cine nu poate, votează cum i se dictează, că e sarcină de partid sau ordin, altfel este eliminat, i se sapă groapa, este lăsat să-i chiorăie mațele sau lovit. Cine nu-l găsește pe Dumnezeu, nici nu poate spune că a trăit în demnitate. Dar de fapt nu poate spune că a trăit decât artificial: cuplat la aparatul și puterea executivă, aia care trăiește doar pentru a momi cu povești peste 1001 de nopți, făpturile căpiate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 1 =

91 − 90 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie