Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Poeta Aurora Georgescu vorbește cadrelor didactice din Chirnogi / Revista ”Timpul” din Iași în atenția invitaților

Autorul de cărți pentru copii Aurora Georgescu a dorit să fie alături de cadre didactice din Chirnogi, de autoritatea locală din localitate, de alți participanți și invitați. Dacă aceasta a trăit atât de frumos printre slovele poeziilor sale dedicate în special copiilor, poeta este dornică de o lume senină în care personajele și natura sau vietățile poeziilor sale să danseze și invite apoi la dans pe toți cei care vor o viață ”de basm”. Astfel, aceasta îi invită pe toți cei din Chirnogi la o călătorie spre cultură și dragoste pentru frumos. În opinia autoarei, dacă oamenii ar fi mai buni, această lume de basm ar putea fi creionată în realitate.

Eveniment cultural Chirnogi

Aurora Georgescu este una dintre cele mai apreciate autoare de cărți pentru copii din zilele noastre, astfel încât considerația aparține unor oameni iluștri și unor edituri la care a fost invitată să participe pentru lansările cărților sale. De o astfel de lansare Aurora Georgescu a vorbit la întâlnirea cu locuitorii, cu comunitatea din Chirnogi. Este vorba de evenimentul cultural de la Iași, la Palas Mall, unde a fost invitată de directorul și echipa Editurii Adenium din municipiul Moldovei. Lansarea cărții sale ”Anotimpurile” a fost un prilej pentru autoare să cunoască oameni minunați, oameni față de care poeta se simte recunoscătoare, după cum și declară:

Un moment aparte și o bună parte din timpul acordat simpozionului cultural a fost dedicată prezentării Revistei ”Timpul” din Iași, o revistă, publicație apărută prima dată la Iași la 15 martie 1876. ”Echipa asta plină de oameni extraordinari și puși pe fapte mari au relansat-o. E o revistă de cultură. Nu este ceva extraordinar ca grafică, dar conținutul ei este atât de plin de învățăminte, atât de necesar în fiecare casă încât eu m-am angajat că am s-o fac cunoscută în zonă aici. Abonamentul este 25 de lei pe 6 luni. Este o revistă de cultură, este o revistă care interesează întreaga țară. Nu există domeniu al culturii care să nu fie atins, iar echipa este format din oameni extraordinari.” susține Aurora Georgescu, care mai spune că o recomandă cu toată cultura. De asemenea echipa ia poziție atuci când guvernanții nu țin cont de problemele din cultură. ”Nu fac cu încrâncenare ci cu suflet dând soluții, explicând tot ceea ce este logic.” mai spune autoarea.

Poeta dorește ca localitatea unde aceasta a copilărit și unde își dorește să trăiască și anii care urmează să se evidențieze, să nu se mai fie izolată, oferind exemple din anii trecuți când în Chirnogi exista o trupă de teatru. De asemenea aceasta își oferă sprijinul în rândul cadrelor didactice cu privire la colaborări în domeniul său. ”Dacă toată lumea ar renunșa la ură și încrâncenare și ar merge pe ideea înțelegerii atunci nu ar mai fi atâtea războaie.””Cărțile mele vreau să ajungă în casele chirnogenilor mei” mai spune Aurora Georgescu.

Aurel Cotoban, inginer diplomat, unul dintre oamenii de cultură foarte cunoscuți din zonă, epitrop al Bisericii ”Sf. Ierarh Nicolae” din Chirnogi și consilier local, felicită autoarea, apreciind acțiunea culturală organizată în comună.

Profesorul de istorie Nicolae Mavrodin, invitat al evenimentului, coleg de cenaclu al Aurorei Georgescu, mărturisește celor invitați că autoarea are o forță scriitoricească deosebită, își alege foarte bine tema.

Primarul comunei Chirnogi, Irinel Roman, își manifestă bucuria și mulțumirea în fața organizării evenimentului, declarând că este plăcut surprins de faptul că poeziile Aurorei Georgescu vor fi traduse în străinătate, iar copiii din afara granițelor țării vor citi, se vor mângîia cu frumoasele poezii ale unei românce din Chirnogi.

Aurora Georgescu la Chirnogi

Primarul Irinel Roman amintește câteva manifestări culturale desfășurate la Chirnogi, promite sprijinul său pentru alte viitoare astfel de manifestări, venind cu ideea ca poeziile din cărțile Aurorei Georgescu să fie prezentate în clase. ”Aceste cărți sunt pentru copii și eu îmi doresc să prezentăm aceste cărți copiilor, pentru că dacă eu am fost așa de fascinat de vorbele pe care dumneavoastră le-ați folosit aici, cu siguranță copiii vor rămâne cu gura căscată””Încă o dată vă mulțumesc și vă asigur că veți avea tot sprijinul meu, al domnului viceprimar, al Consiliului Local, pentru a desfășura, a vă ajuta cumva în aceste activități, în limita posibilităților pe care le avem”, declară Irinel Roman.

Viceprimarul Ștefan Ion declară că a participat la două lansări de carte ale Aurorei Georgescu la București, acolo unde opera poetei a fost foarte apreciată, la Târgul de Carte de la Casa Presei Libere. Aceste cărți trebuie promovate în școli iar autoarea cât mai bine cunoscută și citită de copii, este de părere viceprimarul comunei Chirnogi.

Aurora Georgescu a început să publice cărți odată cu ”Pățania lui Dănuț”, publicată la Editura ”Tridona” din Oltenița. Au urmat ”Poveste din seara de Ajun” la Editura ”Charmides” din Bistrița, ”Alfabetul, cheia tainelor lumii” la Editura ”Aramis” din București, la care ilustrator este Mirela Pete din Cluj Napoca. Mai târziu, sub semnătura aceleiași iubitoare de poezii pentru copii, a apărut un volum de carte ”Poezii pentru cei mici” la Editura ”Litera” din București.

Cărțile pentru adulți scrise de Aurora Georgescu sunt șase antologii. Autoarea pregătește mai multe volume de poezie, unul dintre acestea cu 54 de poezii pentru copii, a cărui ilustrație aparține lui Tony Wolf, renumit în Europa pentru opera sa, un al doilea Walt Disney după cum îl consideră Aurora Georgescu.

Evenimentul cărturăresc s-a desfășurat marți, 24 martie a.c., în sala Căminului Cultural Chirnogi.

Laura Suzeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × three =

9 + 1 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie