Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Polițiștii și neregulile din trafic ale conducătorilor de mopede

În ziua de 24 iunie 2015, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Olteniţa, au depistat pe N. Ionuţ, de 27 ani, din comuna Radovanu, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un moped cu număr fals de înmatriculare şi fără a poseda permis de conducere. S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa, au prins la data de 24 iunie 2015, pe DN 41, raza comunei Căscioarele, judeţul Călăraşi, pe D. Mădălin, 34 ani din comuna Căscioarele, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un moped deşi o concentraţie alcoolică de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal.

Mopede1

Potrivit regulilor rutiere, pentru a putea circula pe drumurile publice conducătorii de mopede trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– vârsta de minim 16 ani împliniți;
– să dețină asupra sa și să prezinte la control, actul de identitate, certificatul de înregistrare al mopedului și adeverința de absolvire a cursului de legislație rutieră, eliberată de o școala de șoferi;
– să poarte obligatoriu casca de protecție;
– să circule permanent cu faza mică aprinsă.
Viteza maximă admisă pentru mopede în afara localităților este de 45 km/h

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

28 − 22 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie