Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

O rețetă pentru fiecare : Prăjitura Televizor – Ai mai auzit de ea?

Pentru prăjitura Televizor n-ai nevoie de mari cunoștințe în bucătărie. Rețeta e ușoară, iar rezultatul este foarte gustos. Mai jos ai rețeta:

prajitura-televizor

Foto prăjitura Televizor Shutterstock

INGREDIENTE

Pentru blatul de cacao:

250 g făină

5 ouă

120 g unt

120 g zahăr

150 ml lapte

4 linguri cacao

1 linguriță de praf de copt

Pentru blatul de vanilie:

4 ouă

4 linguri apă

5 linguri zahăr

5 linguri făină

1 pliculeț praf de copt

1 esență de vanilie

Pentru cremă:

250 g unt

250 g zahăr

200 ml lapte

1 esență de  rom

1 linguriță cacao

MOD DE PREPARARE

Pentru blatul de cacao:

1. Separă albușurile de gălbenușuri, apoi bate albușurile spumă cu zahărul. Amestecă gălbenușurile cu untul lăsat la temperatura camerei, cacaoa, laptele și făina. Adaugă spuma de albușuri și praful de copt, apoi se toarnă în tava de prăjituri tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptor la 180 de grade, timp de 20 de minute. După ce se coace lasă-l la răcit doar în hârtia de copt.

Pentru blatul de vanilie:

2. Separă albușurile de gălbenușuri, apoi bate-le spumă cu zahărul. Adaugă gălbenușurile unul câte unul și incorporează-le, apoi adaugă făina și praful de copt. Dacă iese prea tare aluatul, adaugă și apa. Toarnă aluatul în aceeași tavă tapetată cu hârtie de copt (după ce ai scos blatul de cacao) și dă-o la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade.Prajitura Televizor

Pentru cremă:

3. Amestecă laptele cu făina într-o oală pusă la foc mic spre mediu. Când începe să se îngroașe, ia oala de pe foc și lasă compoziția la răcit. Separat bate untul cu zahărul și esența de rom, iar după ce compoziția din oală s-a răcit complet, toarn-o peste unt. Dă castronul la rece.

Cum asamblezi prăjitura Televizor: Taie blatul de cacao pe jumătate, apoi așază prima bucată ca bază, întinde un strat de cremă, blatul alb, încă un strat de cremă și a doua bucată de blat cu cacao. Pe deasupra mai puteți întinde un strat de cremă sau o poți decora cu crema ori dulceața preferată.

Opțional o poți însiropa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − six =

12 − 7 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie