Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza 1-5 mai 2018

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai accentuate, îndeosebi la începutul nopții, în zona montanã, dar și în vestul, centrul și nordul țãrii, unde pe arii restrânse vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, dar de scurtã duratã și în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 4 grade. În sud-estul țãrii, spre dimineațã, vor fi condiții de ceațã.

Miercuri, 2 mai
Vremea va fi în general frumoasã și deosebit de caldã. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile vestice și nord-vestice, dar și zona montanã, unde mai ales dupã-amiaza, vor fi înnorãri temporar accentuate și doar pe arii restrânse averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificãri în cursul zilei în sud și sud-vest, la munte, iar trecãtor asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18…22 de grade pe litoral și 30…31 de grade, local, în regiunile intracarpatice, iar cele minime se vor situa între 4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 18 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, mai ales în sud-est, vor fi condiții de ceațã.

Joi, 3 mai
Vremea se va menține în general frumoasã și deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, iar în regiunile vestice și sud-vestice, mai ales dupã-amiaza, vor fi înnorãri temporar accentuate, izolat averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri îndeosebi în sudul Banatului și în zona montanã, dar și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 și 30 de grade, iar cele minime între 6 și 18 grade. Dimineața și noaptea, în sud-est vor mai fi condiții de ceațã.

Vineri, 4 mai
Vremea se va menține deosebit de caldã. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse și descãrcãri electrice, local la munte și în regiunile vestice și sud-vestice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și astfel de fenomene vor fi posibil doar izolat, mai ales dupã-amiaza. Vor fi condiții de grindinã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte și în sudul Banatului, dar de scurtã duratã și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 32 de grade, cu cele mai coborâte valori în sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 19 grade.

Sâmbătă, 5 mai
Vremea va fi în continuare deosebit de caldã. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local la deal și la munte, precum și în regiunile intracarpatice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales dupã-amiaza. Vor fi condiții de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 31 de grade, iar cele minime între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 19 grade pe litoral.


Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 10…12 grade.

Miercuri, 2 mai
Vremea va fi frumoasã și deosebit de caldã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 11…12 grade.

Joi, 3 mai
Vremea va fi în continuare frumoasã și deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 11…13 grade.

Vineri, 4 mai
Vremea se va menține deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 29…31 de grade, iar cea minimã de 12…14 grade.

Sâmbătă, 5 mai
Vremea va rãmâne deosebit de caldã. Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 30 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie