Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 10-13 ianuarie 2017

Vremea în țară
La noapte
Gerul se va intensifica în cea mai mare parte a țãrii, astfel încât, temperaturile minime vor fi cuprinse pe-munteîntre -26 și -12 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei pânã în jurul valorii de -29 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri și izolat ninsori slabe, în nord-est, sud-vest și în extremitatea de sud a teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificãri pe crestele montane și pe litoral. Pe arii restrânse se va semnala ceațã, asociatã cu depunere de chiciurã.

Marți 10 ianuarie
Vremea va fi geroasã dimineața și noaptea, iar în centrul, sudul și estul țãrii, local și ziua. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -14 și -4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -22…-20 de grade izolat în zonele depresionare din nord-vest și centru și în jur de -4 grade pe litoral. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile sud-vestice și sudice unde doar izolat va ninge slab. Spre searã și noaptea, nebulozitatea se va accentua și va cuprinde treptat majoritatea regiunilor, iar în jumãtatea de sud-est, ninsorile se vor extinde și local se va depune strat nou și consistent de zãpada. În Dobrogea, jumãtatea esticã a Munteniei, în sudul și centrul Moldovei, precum și în Carpații de Curburã, vântul se va intensifica treptat, iar în cursul nopții va fi viscol cu viteze la rafalã de 50…70 km/h, astfel încât vizibilitatea se va reduce semnificativ și zãpada va fi troienitã. În estul și sud-estul Dobrogei, precipitațiile vor fi mixte și se va produce polei. În restul țãrii vântul va sufla slab și moderat, trecãtor cu unele intensificãri pe crestele montane.

Miercuri 11 ianuarie
Deși valorile termice vor fi mai ridicate decât în zilele precedente, vremea se va menține deosebit de rece, geroasã dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 și 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse între -16 și -6 grade, izolat mai scãzute în sud și centru pânã în jurul valorii de -20 de grade. În cursul zilei cerul va fi mai mult noros și va continua sã ningã în jumãtatea de sud-est a teritoriului, iar în Dobrogea, sudul și centrul Moldovei și în Bãrãgan, precum și în Carpații de Curburã va fi viscol, rafalele de vânt urmând sã atingã 50…70 km/h. Pe litoral și în Delta Dunãrii, la început, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ploaie și vor mai fi condiții de polei. Noaptea înnorãrile vor fi temporare și doar pe arii restrânse vor mai fi ninsori slabe, în regiunile estice și sud-estice, iar spre sfârșitul intervalului, posibil în extremitatea de nord-vest. În restul țãrii vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri pe crestele montane în special în cursul nopții. În zonele joase vor fi condiții de ceațã asociatã cu depunere de chiciurã.

Joi 12 ianuarie
Valorile termice vor rãmâne mai scãzute decât în mod normal la aceastã datã, iar dimineața și noaptea va fi ger în cea mai mare parte a țãrii. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între -9 și 1 grad, iar cele minime între -16 și -6 grade, mai ridicate în Banat și Crișana pânã în jurul a -3 grade. În interiorul arcului carpatic și la munte cerul va fi mai mult noros și va ninge, iar noaptea, în vest se vor semnala și precipitații sub formã de lapovițã și ploaie, determinând formarea de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a intervalului când izolat, în Moldova, vor fi condiții pentru precipitații mixte și polei. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificãri în vest, în sud-est, dar mai ales la munte, unde pe creste va viscoli și va spulbera zãpada. Izolat se va forma ceațã.

Vineri 13 ianuarie
Vremea se va încãlzi în cea mai mare parte a țãrii, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -6 și 4 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade, ușor mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest. În regiunile vestice, nord-vestice și centrale cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații mai ales sub formã de ninsoare la munte, în Crișana, Maramureș și nordul Transilvaniei și mixte în rest. În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros și mai ales seara și noaptea, local vor fi precipitații predominant sub formã de ploaie și lapovițã. Pe arii restrânse se va produce polei. Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țãrii, iar la munte va deveni tare și va viscoli ninsoarea. Izolat se va forma ceațã.

in-frigVremea în Oltenița
La noapte
Gerul se va intensifica, astfel încât, temperatura minimã va fi de -19…-20 de grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã pânã în jurul valorii de -23 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat.

Marți 10 ianuarie
Vremea se va menține geroasã cu o temperaturã maximã de -11…-9 grade și o minimã în jur de -11 grade. În cursul zilei cerul va fi temporar noros, apoi nebulozitatea se va accentua și va începe sã ningã, moderat cantitativ îndeosebi în a doua parte a nopții, astfel încât se va depune strat nou și consistent de zãpadã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri spre searã și noaptea, când trecãtor va spulbera zãpada.

Miercuri 11 ianuarie
Vremea va fi deosebit de rece, geroasã noaptea. În cursul zilei va continua sã ningã moderat cantitativ, apoi cerul va deveni treptat variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã, mai ridicatã decât cea din intervalul anterior, se va situa în jurul valorii de -5 grade, iar cea minimã va fi de -13…-12 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã pânã spre -15…-16 grade.

Joi 12 ianuarie
Vremea va fi mult mai rece decât în mod obișnuit la aceastã datã, chiar geroasã dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în cursul nopții. Vântul va sufla moderat ziua și în general slab noaptea. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -6 grade, iar cea minimã va fi de -12…-11 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Vineri 13 ianuarie
Vremea se va încãlzi, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimã va fi de -7…-5 grade. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții de precipitații, predominant sub formã de ploaie ce vor favoriza depuneri de polei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − ten =

+ 51 = 55

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie