Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 10-13 mai 2017

Vremea in tara
La noapte

În sudul, estul și parțial centrul țãrii vor fi înnorãri temporar accentuate și se vor semnala averse și descãrcãri electrice. Cantitãțile de apã vor depãși 10…15 l/mp și izolat, mai ales în sud, sud-est și la munte, 25 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. În zona Carpaților Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 2 și 10 grade. Spre sfârșitul intervalului în Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei, local se va produce brumã.

Miercuri 10 mai
Vremea va fi deosebit de rece pentru aceastã datã în cea mai mare parte a țãrii. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiuni și 19 grade în Oltenia, iar cele minime între 0 și 7 grade, mai coborâte în depresiuni, dar și mai ridicate pe litoral. Cerul va fi temporar noros și mai ales în prima parte a zilei va ploua în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia, Dobrogea, Transilvania și Moldova. În zona Carpaților Meridionali și Orientali, în special la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte, iar pe parcursul zilei, trecãtor și în celelalte regiuni. Noaptea se va produce brumã, local în nord-vestul, centrul și nordul țãrii, precum și în zonele deluroase din rest. Izolat vor fi condiții de ceațã.

Joi 11 mai
Vremea se va încãlzi semnificativ fațã de ziua anterioarã, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice acestei perioade din an. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 24 de grade, iar cele minime, în general, între 4 și 14 grade. Ziua, cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi de scurtã duratã, la munte. Seara și mai ales noaptea vor fi înnorãri temporare și se vor semnala averse și descãrcãri electrice în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar posibil, izolat, și în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte, în special pe creste. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã.

Vineri 12 mai
Vremea va fi în general instabilã, însã sub aspect termic, se vor înregistra valori în jurul celor climatologic specifice perioadei. Vor fi înnorãri temporar accentuate și se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului în jumãtatea nordicã a teritoriului și pe arii restrânse în restul zonelor. Izolat se vor cumula cantitãți de apã însemnate și vor fi posibile cãderi de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, iar cele minime între 7 și 15 grade. Dimineața și noaptea, pe spații mici vor fi condiții de ceațã.

Sambata 13 mai
Gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creștere în majoritatea regiunilor. Temporar înnorãrile vor fi accentuate și se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului în cea mai mare parte a țãrii. Ploile vor avea și caracter torențial, izolat se vor cumula cantitãți de apã însemnate și va cãdea grindinã. Temperaturile maxime, ușor mai ridicate comparativ cu ziua anterioarã în sud și sud-est se vor încadra între 17 și 29 de grade, iar cele minime între 8 și 15 grade.

Vremea in Oltenita
La noapte
Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și vor fi averse și posibil, descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi în jurul a 9 grade.

Miercuri 10 mai
Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei, când trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimã va fi de 3…5 grade.

Joi 11 mai
Vremea va fi frumoasã și se va încãlzi semnificativ fațã de ziua anterioarã. Cerul, mai mult senin ziua, va prezenta unele înnorãri pe parcursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã de 9…10 grade, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã.

Vineri 12 mai
Vremea va continua sã se încãlzeascã ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în prima parte a zilei când trecãtor vor fi posibile ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 24…25 de grade, iar cea minimã va fi de 11…12 grade.

Sambata 13 mai
Vremea va fi mai caldã decât în mod normal pentru aceastã datã din an, însã treptat începând cu orele dupã-amiezii gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creștere și se va manifesta prin accentuarea temporarã a înnorãrilor, apariția averselor însoțite de frecvente descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Vor fi posibile cãderi de grindinã. Temperatura maximã va fi de 27…28 de grade, iar cea minimã de 11…12 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 6 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie