Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 11-14 august 2015

Vremea în țară
La noapteImagine munte
Valorile de temperaturã vor rãmâne ridicate pe tot parcursul nopții în estul și în sudul țãrii, dar și în zonele deluroase din vest, unde acestea nu vor coborî sub 20…22 de grade, iar în zori se vor înregistra minime între 7…9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…25 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral. Cerul va fi variabil, iar vântul va fi moderat în regiunile sud-estice și va sufla slab în celelalte zone.

Marți 11 august
Valul de cãldurã se va intensifica și va cuprinde toate regiunile, astfel cã dupã-amiaza va fi caniculã în majoritatea zonelor, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși local pragul critic de 80 de unitãți al disconfortului. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri și cu totul izolat ploi de scurtã duratã în a doua parte a zilei în zona montanã, iar seara și noaptea posibil și în regiunile sud-estice. Vântul va fi moderat în sud-est și va sufla în general slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 28…29 de grade în sudul litoralului și 38 de grade în Câmpia de Vest și în Câmpia Românã; minimele termice vor fi cuprinse între 10…12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 26 de grade pe litoral.

Miercuri 12 august
Vremea va fi în continuare canicularã dupã-amiaza în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperaturã-umezealã (ITU) urmând a depãși local pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare și condiții pentru ploi slabe, de scurtã duratã la munte și în regiunile sudice. Vântul va fi moderat în sud-est și va sufla în general slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 26 de grade, mai scãzute în zonele depresionare, pânã spre 9…10 grade în cele ale Carpaților Orientali.

Joi 13 august
Vemea canicularã va persista în majoritatea zonelor, dar cu precãdere în cele vestice și sud-vestice, astfel cã, la nivelul întregii țãri, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse în general între 32 și 38 de grade. Cerul va fi variabil și doar cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtã duratã la munte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 10…11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 25…26 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

Vineri 14 august
Vremea canicularã va persista în majoritatea zonelor țãrii, temperaturile maxime urmând a se încadra în general între 32 și 38 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare dupã-amiaza în zona montanã și în nord-est, unde însã doar pe arii restrânse se vor semnala averse slabe și posibil descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritatea între 15 și 25 de grade.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minima va fi de 20…22 de grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã, spre 17…18 grade.

CaniculaMarți 11 august
Vremea va fi canicularã dupã-amiaza, când indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși pragul critic de 80 de unitãți al disconfortului. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri seara și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 36…37 de grade, iar cea minimã de 22…23 de grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Miercuri 12 august
Vremea va fi canicularã în a doua parte a zilei când temperatura aerului va urca pânã în jurul a 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Minima termicã va fi de 21…23 de grade.

Joi 13 august
Vremea se va menține canicularã, urmând a se înregistra o maximã termicã în jurul valorii de 37 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 19…21 de grade.

Vineri 14 august
Vremea canicularã va persista, astfel cã temperaturã maximã va fi de 37…38 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 21…23 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 8 =

+ 16 = 23

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie