Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Se apropie consultările dintre PNL și partidele politice parlamentare/Macrostabilitatea economică a României pe agenda liberalilor

PNLLiberalii așteaptă consultările cu partidele politice parlamentare, data negocierilor fiind 17 august. Potrivit copreședintelui PNL Alina Gorghiu vor avea loc examinări pe tema macrostabilităţii economice a României.  Aceasta a declarat în urmă cu câteva zile că este vorba de acea invitaţie pe care PNL a făcut-o în vederea consultărilor cu toate partidele politice parlamentare pe cele şase teme care ţin de stabilitatea macroeconomică, absorbţia fondurilor europene, dezvoltarea infrastructurii, investiţiile publice, reforma administraţiei publice, aderarea la spaţiul Schengen şi pregătirea agendei pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România în 2019. (…) ”Suntem în măsură să le propunem partidelor parlamentare, celor care sunt interesate de acest dialog, le propunem o dată şi o echipă din partea PNL care va demara aceste negocieri”, a transmis Alina Gorghiu presei centrale. Potrivit acelorași surse centrale, Gorghiu a precizat că echipa liberală este compusă din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu, Marian Petrache, cu mandat “să angajeze discuţii şi să expună principii şi direcţii pe tema macrostabilităţii economice a României”.
Gorghiu a adăugat că se va discuta Codul fiscal, legea salarizării în sectorul de stat şi Acordul cu FMI, CE şi BM, acest ultim punct fiind adăugat pe agenda discuţiilor din 17 august pentru că acordul urmează să expire în luna septembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × four =

54 + = 58

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie