Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Se apropie consultările dintre PNL și partidele politice parlamentare/Macrostabilitatea economică a României pe agenda liberalilor

PNLLiberalii așteaptă consultările cu partidele politice parlamentare, data negocierilor fiind 17 august. Potrivit copreședintelui PNL Alina Gorghiu vor avea loc examinări pe tema macrostabilităţii economice a României.  Aceasta a declarat în urmă cu câteva zile că este vorba de acea invitaţie pe care PNL a făcut-o în vederea consultărilor cu toate partidele politice parlamentare pe cele şase teme care ţin de stabilitatea macroeconomică, absorbţia fondurilor europene, dezvoltarea infrastructurii, investiţiile publice, reforma administraţiei publice, aderarea la spaţiul Schengen şi pregătirea agendei pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România în 2019. (…) ”Suntem în măsură să le propunem partidelor parlamentare, celor care sunt interesate de acest dialog, le propunem o dată şi o echipă din partea PNL care va demara aceste negocieri”, a transmis Alina Gorghiu presei centrale. Potrivit acelorași surse centrale, Gorghiu a precizat că echipa liberală este compusă din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu, Marian Petrache, cu mandat “să angajeze discuţii şi să expună principii şi direcţii pe tema macrostabilităţii economice a României”.
Gorghiu a adăugat că se va discuta Codul fiscal, legea salarizării în sectorul de stat şi Acordul cu FMI, CE şi BM, acest ultim punct fiind adăugat pe agenda discuţiilor din 17 august pentru că acordul urmează să expire în luna septembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + nineteen =

20 − 19 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie