Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 12 – 15 decembrie 2014

La noapte
Cerul va fi mai mult noros și doar pe spații mici vor fi precipitații slabe, mai ales sub formã de ninsoare în nordul țãrii, mixte în centru și ploi în extremitatea de sud-est. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Local în Câmpia Românã și Câmpia de Vest și izolat în rest se va semnala ceațã. Temperaturile minime se vor situa între -4 și 4 grade.

Vineri, 12 decembrie
Toamna receVremea va fi în general frumoasã, exceptând zonele joase de relief, unde local cu precãdere dimineața și noaptea se vor semnala ceațã și nebulozitate joasã stratiformã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri și pe arii restrânse precipitații slabe, predominant sub formã de ninsoare, mai ales ziua, în Maramureș și în zona Carpaților Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, cu rafale ce pot depãși 50 km/h pe creste, unde va spulbera zãpadã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 2 și 9 grade, iar cele minime, mai scãzute decât în noaptea precedentã, se vor încadra de la -13…-11 grade în estul Transilvaniei pânã în jur de 2 grade în Dealurile de Vest.

Sâmbătă, 13 decembrie
În vestul țãrii, la deal și la munte, valorile termice diurne vor crește ușor și se vor situa peste mediile climatologice pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre sfârșitul intervalului în regiunile nord-vestice, unde izolat vor fi ploi slabe și condiții de polei. În schimb, în zonele joase, în special din sudul și estul țãrii, cu precãdere dimineața și noaptea se va semnala ceațã sau nebulozitate joasã stratiformã, iar vremea va fi apropiatã de regimul termic normal. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în vest, dar mai ales pe crestele montane, unde va spulbera zãpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 11 grade, iar cele minime de la -13…-12 grade în estul Transilvaniei pânã la 4…5 grade în Dealurile de Vest.

Duminică, 14 decembrie
Vreme se va menține mai caldã decât în mod normal pentru mijlocul lunii decembrie, în special în vest, la deal și la munte. În nordul și nord-vestul țãrii, cerul va prezenta înnorãri și pe arii restrânse vor cãdea precipitații slabe, sub formã de ploaie în Maramureș, iar în nordul Carpaților Orientali trecãtor și sub formã de lapovițã și ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil, dar mai ales dimineața și noaptea, îndeosebi în zonele joase din sud și est, local, va fi nebulozitate joasã sau ceațã, asociatã și cu burnițã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 3 și 12 grade, iar cele minime se vor încadra între -5 și 5 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei spre -7 grade.

Luni, 15 decembrie
Vremea va fi în continuare mai caldã decât în mod obișnuit, cu deosebire în vestul țãrii, la deal și la munte. Cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse va ploua slab în nord și nord-vest. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu ușoare intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade, cu cele mai scãzute valori în zonele joase din sud sau est a teritoriului, unde local va mai fi ceațã, asociatã și cu burnițã. Minimele termice se vor încadra între -5 și 5 grade.

Vremea în Oltenița

La noapte
Vor fi înnorãri și ceațã, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de -2…0 grade.

Vineri, 12 decembrie
Vremea va fi apropiatã de normalul termic specific acestei perioade din an. Mai ales la începutul zilei și noaptea va fi ceațã sau nebulozitate joasã stratiformã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 4…6 grade, iar cea minimã de -4…-2 grade.

Sâmbătă, 13 decembrieToamna
Îndeosebi dimineața și noaptea va fi ceațã sau nebulozitate joasã, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 5…7 grade, iar cea minimã de -3…-2 grade, ușor mai scãzutã la periferia orașului.

Duminică, 14 decembrie
În special dimineața și noaptea se va semnala nebulozitate joasã sau ceațã, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximã va fi 4…6 grade, iar cea minimã de -4…-2 grade, posibil mai scãzutã la periferie.

Luni, 15 decembrie
Mai ales în prima parte a zilei și noaptea va fi nebulozitate joasã sau ceațã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 3…5 grade, iar cea minimã de -3…-1 grad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 4 = 5

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie