Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 12-15 februarie 2016

Vremea în țară
La noapte

Valorile de temperaturã, deși mai scãzute decât în noaptea precedentã, se vor situa peste cele obișnuite la Iarna caldaceastã datã în aproape toatã țara, astfel cã minimele se vor încadra între -5 și 5 grade, mai scãzute în depresiuni spre -9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în zona Carpaților Orientali, unde local va mai ninge slab, dar și în regiunile sudice, unde doar pe arii restrânse va ploua. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane.

Vineri 12 februarie

Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade, iar cele minime, se vor situa, în general, între -6 și 4 grade. Ziua cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în sud-estul țãrii, unde pe arii restrânse va ploua slab. Seara și noaptea, nebulozitatea se va accentua treptat în toate regiunile și va ploua în vest, în sud-vest și izolat în rest. La munte, local, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri, mai ales în a doua parte a intervalului, în Banat și în zona montanã. Izolat, vor fi condiții de ceațã.

Sambata 13 februarie

Vremea va fi în general închisã. Pe arii relativ extinse va ploua în toate regiunile, iar la munte precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Cantitãțile de apã vor depãși cu totul izolat 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare în sud-vest, sud, est, dar și la munte, unde pe creste va fi tare și va spulbera sau va viscoli zãpada. Valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã, în special cele nocturne. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade, iar cele minime se vor încadra între -2 și 7 grade.

Duminica 14 februarie

Valorile termice vor marca o creștere fațã de ziua precedentã și vor fi cu mult mai ridicate decât mediile multianuale specifice acestei perioade. Cerul va avea înnorãri temporare și va ploua, local în jumãtatea vesticã a țãrii și izolat în celelalte regiuni. În zonele montane înalte precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va avea intensificãri în vestul, nord-vestul țãrii, la munte și pe arii restrânse în regiunile centrale și estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 15 grade, iar cele minime se vor încadra între -3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 12 grade în sudul Banatului. În zonele joase de relief din est și sud, dimineața și noaptea, pe suprafețe mici va fi ceațã.

Luni 15 februarie

Valorile termice vor continua sã creascã și vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã a anului. În jumãtatea vesticã a țãrii, cerul va avea înnorãri și local va ploua. Pe crestele montane precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile cu totul izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în regiunile vestice, de rãsãrit și în zonele de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 20 de grade, iar cele minime se vor încadra între 0 și 10 grade. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceațã.

Vremea în Oltenița
La noapte

Cerul se va înnora treptat, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã, mai scãzutã decât în noaptea precedentã, se va situa în jurul valorii de 0 grade, regim termic ce va continua sã fie mai ridicat fațã de cel climatologic specific datei.

Vreme caldaVineri 12 februarie

Valorile termice se vor situa peste cele normale la aceastã datã, astfel cã maxima se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar minima va fi de 1…2 grade. Cerul va avea înnorãri temporare ziua și va fi mai mult noros noaptea, când trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Sambata 13 februarie

Vremea va fi în general închisã, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru aceastã datã, cu precãdere cele nocturne. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 4 grade.

Duminica 14 februarie

Valorile termice vor marca o creștere fațã de ziua precedentã și vor fi cu mult mai ridicate decât mediile multianuale specifice acestei perioade. Cerul va fi temporar noros și trecãtor este posibil sã mai plouã slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 4…6 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã.

Luni 15 februarie

Valorile termice vor continua sã creascã și vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã a anului. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimã va fi de 6…8 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 4 = 6

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie