Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Copresedintele PNL Alina Gorghiu va ataca în contencios administrativ Hotărârea Guvernului cu privire la organizarea alegerilor locale

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anuntat joi, într-o conferință de presă susținută la Satu Mare, că partidul va ataca săptămâna viitoare în contencios administrativ Hotărârea Guvernului cu privire la organizarea alegerilor locale, cu scopul de a introduce votul în două tururi, transmite Agerpres.

Alina-Gorghiu“Ieri (miercuri, 10 februarie a.c., n.r.), Guvernul a publicat legislația secundară pentru alegeri – 5 iunie va fi data alegerilor, conform ultimei hotărâri a Guvernului Cioloș – motiv pentru care, văzând acest calendar anunțat, vă informăm că săptămâna viitoare, după ce vom avea Biroul Politic Național, vom iniția demersurile pentru atacarea acestei hotărâri în instanța de contencios administrativ, astfel încât să putem invoca excepția neconstituționalității prevederilor alegerii primarilor într-un singur tur. Nu există democrație în România dacă nu vom reuși să impunem două tururi de scrutin”, a declarat Gorghiu.
Copreședintele PNL a precizat că este nevoie de o majoritate politică pentru introducerea votului în două tururi.
“Dacă vom avea un singur tur de scrutin, primarii care vor fi schimbați vor fi în jur de 15-17 procente. În condițiile în care legislația va permite și un al doilea tur de scrutin, vom depăși 70% de primari noi în funcție, motiv pentru care trebuie să ne hotărâm noi ce vrem. Dar trebuie să ne hotărâm noi, o majoritate, degeaba vrea societatea românească, degeaba vrea PNL schimbarea și înnoirea clasei politice și aducerea în prim-plan a unor categorii de oameni care până acum au fost ținuți la poarta politicii, dacă PSD, ALDE, UNPR, și cei care mai poartă în suflet stigmatul PSD își doresc în continuare să rămână primari nelegitimați politic”, a afirmat Gorghiu.
Aceasta a adăugat că PNL va face demersuri și în Senat pentru introducerea Ordonanței 55 pe ordinea de zi, astfel încât “în ultimul ceas, cei care și-au schimbat partidul politic să-și piardă mandatul”, să nu mai poată organiza alegeri.
“Acești oameni au fost mituiți de Dragnea în 2014 să plece de la partidele lor pentru a se alătura campaniei lui Victor Ponta, lucru care este expus ca neconstituțional într-o decizie a Curții Constituționale. Cu toate acestea, acești oameni organizează și astăzi alegeri, sunt pe funcții, nu au niciun fel de problemă. Avem 500 de primari care se încadrează la acest capitol, și anume ‘copiii lui Dragnea’, cei care au migrat politic, vorbim de 4.600 de consilieri locali și 184 de consilieri județeni care, în loc să-și piardă mandatul, așa cum Curtea Constituțională o cere, așa cum PNL a cerut, așa cum societatea din România a cerut-o, dânșii stau să organizeze de pe funcții alegerile”, a precizat Gorghiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 4 = 2

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie