Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Copresedintele PNL Alina Gorghiu va ataca în contencios administrativ Hotărârea Guvernului cu privire la organizarea alegerilor locale

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anuntat joi, într-o conferință de presă susținută la Satu Mare, că partidul va ataca săptămâna viitoare în contencios administrativ Hotărârea Guvernului cu privire la organizarea alegerilor locale, cu scopul de a introduce votul în două tururi, transmite Agerpres.

Alina-Gorghiu“Ieri (miercuri, 10 februarie a.c., n.r.), Guvernul a publicat legislația secundară pentru alegeri – 5 iunie va fi data alegerilor, conform ultimei hotărâri a Guvernului Cioloș – motiv pentru care, văzând acest calendar anunțat, vă informăm că săptămâna viitoare, după ce vom avea Biroul Politic Național, vom iniția demersurile pentru atacarea acestei hotărâri în instanța de contencios administrativ, astfel încât să putem invoca excepția neconstituționalității prevederilor alegerii primarilor într-un singur tur. Nu există democrație în România dacă nu vom reuși să impunem două tururi de scrutin”, a declarat Gorghiu.
Copreședintele PNL a precizat că este nevoie de o majoritate politică pentru introducerea votului în două tururi.
“Dacă vom avea un singur tur de scrutin, primarii care vor fi schimbați vor fi în jur de 15-17 procente. În condițiile în care legislația va permite și un al doilea tur de scrutin, vom depăși 70% de primari noi în funcție, motiv pentru care trebuie să ne hotărâm noi ce vrem. Dar trebuie să ne hotărâm noi, o majoritate, degeaba vrea societatea românească, degeaba vrea PNL schimbarea și înnoirea clasei politice și aducerea în prim-plan a unor categorii de oameni care până acum au fost ținuți la poarta politicii, dacă PSD, ALDE, UNPR, și cei care mai poartă în suflet stigmatul PSD își doresc în continuare să rămână primari nelegitimați politic”, a afirmat Gorghiu.
Aceasta a adăugat că PNL va face demersuri și în Senat pentru introducerea Ordonanței 55 pe ordinea de zi, astfel încât “în ultimul ceas, cei care și-au schimbat partidul politic să-și piardă mandatul”, să nu mai poată organiza alegeri.
“Acești oameni au fost mituiți de Dragnea în 2014 să plece de la partidele lor pentru a se alătura campaniei lui Victor Ponta, lucru care este expus ca neconstituțional într-o decizie a Curții Constituționale. Cu toate acestea, acești oameni organizează și astăzi alegeri, sunt pe funcții, nu au niciun fel de problemă. Avem 500 de primari care se încadrează la acest capitol, și anume ‘copiii lui Dragnea’, cei care au migrat politic, vorbim de 4.600 de consilieri locali și 184 de consilieri județeni care, în loc să-și piardă mandatul, așa cum Curtea Constituțională o cere, așa cum PNL a cerut, așa cum societatea din România a cerut-o, dânșii stau să organizeze de pe funcții alegerile”, a precizat Gorghiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − one =

+ 13 = 20

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie