Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Senatorul PNL Iulian Dumitrescu despre vizita în Statele Unite ale Americii : ”O deschidere către oportunități, un prilej de a construi și a menține relaţii importante pentru România”

Senatorul Iulian Dumitrescu a participat de curând, alături de alți colegi ai săi și reprezentanți din România, la mai multe întâlniri, găzduite de oameni politici din Statele Unite ale Americii.

Sursa Foto : Facebook Iulian Dumitrescu

Sursa Foto : Facebook Iulian Dumitrescu

La Micul Dejun cu Rugăciune („National Prayer Breakfast”), un eveniment găzduit la Washington, D.C. de Congresul SUA şi de preşedintele Barack Obama, senatorul Dumitrescu a asistat la un discurs al preşedintelui Barack Obama.

Sursa Foto: Facebook Iulian Dumitrescu

Sursa Foto: Facebook Iulian Dumitrescu

Potrivit prezentărilor sale pe pagina personală de facebook, la eveniment au fost prezenţi membri ai elitei politice americane cum ar fi senatorul republican John McCain. Dumitrescu l-a întâlnit și pe actorul şi regizorul Morgan Porterfield Freeman Jr, unul dintre favoriții premiilor Oscar: ”Am participat astăzi la Micul Dejun cu Rugăciune (National Prayer Breakfast), un eveniment găzduit la Washington de Congres şi de Preşedintele SUA. Este a doua oară când am avut privilegiul să asist la un discurs a lui Barack Obama. La eveniment au fost prezenţi membri ai elitei politice americane, cum ar fi senatorul republican John McCain, dar şi personalităţi din alte domenii, de exemplu actorul şi regizorul de Oscar, Morgan Freeman. Pentru mine, dar sunt convins că şi pentru Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, pentru senatorul PNL Beni-Oni Ardelean, şi pentru Dan Mihalache, şeful Cancelariei Preşedintelui, a fost un bun prilej să construim relaţii noi, profitabile în perspectivă pentru ţara noastră” (n.r. postare din 5 februarie a.c.)
Senatorul Iulian Dumitrescu a prezentat fiecare vizită a sa din Statele Unite ale Americii împreună cu Alina Gorghiu, copreşedinte PNL şi senatorul PNL Beni-Oni Ardelean. Pentru reprezentanții liberalilor, vizita din America a constituit o deschidere către oportunități, un prilej de a construi și de a menține relaţii importante pentru România. Senatorul Iulian Dumitrescu și copreședintele PNL Alina Gorghiu au participat la serie de întâlniri la Washington cu politicieni, printre aceștia trei distinşi membri ai Congresului SUA: Jim Bridenstine, Jackie Walorski şi Christopher Smith. Discuţiile cu aceştia au vizat consolidarea parteneriatului strategic dintre România şi SUA în toate domeniile de cooperare: politico-militar, economic, comercial. Alina Gorghiu a adus în discuție programul Visa Waiver, apoi a vorbit despre investițiile americane în România pentru a da substanță parteneriatului existent, dar și despre parteneriatel dintre universitățile din România și cele din SUA.
Iulian Dumitrescu vorbește pe pagina sa de facebook despre întâlnirea de la Washington cu Donald Rumsfeld, fost Ministru al Apărării Statelor Unite ale Americii în administrația Președintelui Gerald Ford și în administrația Președintelui George W. Bush.

Sursa foto : Facebook Iulian Dumitrescu

Sursa Foto : Facebook Iulian Dumitrescu

Donald Rumsfeld este unul dintre cei mai importanţi promotori ai colaborării dintre România şi SUA în domeniul militar. În ultimul mandat de ministru al lui Donald Rumsfeld, România a devenit membru NATO: ”Donald Rumsfeld, fost Ministru al Apărării SUA în administrația Președintelui Gerald Ford (1975 – 1977) și în administrația Președintelui George W.Bush (2001 – 2006) este un fin cunoscător al situaţiei de securitate din cele mai fierbinţi zone ale lumii şi unul dintre cei mai importanţi promotori ai colaborării dintre România şi SUA în domeniul militar. În ultimul mandat de ministru al lui Donald Rumsfeld, România a devenit membru NATO. O personalitate cu forţă şi viziune, un prieten al României.” notează senatorul liberal.
De asemenea, într-una dintre postările de pe facebook Iualian Dumitrescu descrie întâlnirea cu Richard Lugar, fost senator republican de Indiana: ”Ne-am întâlnit astăzi la Washington cu alt reprezentant marcant al elitei politice americane, Richard Lugar, fost senator republican de Indiana vreme de 36 de ani. Mult timp, acesta a îndeplinit funcţia de preşedinte al Comisiei de relaţii externe din Senatul SUA, fiind urmat în funcţie de Joe Biden, astăzi vicepreşedintele SUA. După ce a părăsit Senatul, Richard Lugar a creat o organizaţie neguvernamentală, Centrul Lugar, specializată în politici publice.” Alte întâlniri s-au desfășurat în prezența lui Roger Wicker, senator republican de New Jersey și a lui Tom Cotton, senator republican de New Jersey.
Vizita în Statele Unite s-a încheiat cu o Seară Românească la Ambasada României la Washington.

Sursa Foto: Facebook Iulian Dumitrescu

Sursa Foto: Facebook Iulian Dumitrescu

”M-am întors din Statele Unite cu sentimentul că mi-am făcut, şi de această dată, datoria faţă de ţara mea, prin aceea că am participat la întâlniri consistente şi deschizătoare de perspective noi în relaţiile româno-americane. În plus, am constatat că şcoala pe care am urmat-o în SUA este generatoare de relaţii profitabile pentru România, mulţi dintre colegii pe care i-am avut la Harvard Kennedy School of Government ajungând în poziţii importante în establishmentul politic american. Interesant este că acasă nimeni nu mă întreabă de lucrurile bune pe care le-am făcut în America, în schimb pe site-ul domnului Bădin au apărut informaţii eronate legate de această vizită şi de persoana mea. Astfel, fiecare dintre noi (şi mă refer la Alina Gorghiu, Ben-Oni Ardelean şi cu mine) şi-a plătit cheltuielile aferente vizitei din SUA din propriul buzunar, deci nu sunt şi nici nu am fost vreodată sponsorul vizitelor externe ale doamnei Gorghiu. În ceea ce priveşte activitatea pe care am avut-o înainte de a fi ales senator, repet ce am spus şi în alte rânduri, am plecat din celebra firmă Euro Grup DG Transport SRL la sfârşitul anului 2008, moment până la care firma nu încasase niciun leu de la administraţii publice din Prahova şi Ilfov. Mai apoi, am plecat la studii în Statele Unite şi, când am revenit în România, am intrat în politică şi mi-am pregătit prima candidatură pentru un mandat de senator. Aşa cum mi-am luat profesia în serios atunci când am fost economist sau manager la companii private, tot aşa înţeleg că este nevoie de profesionişti în politică.” scrie pe pagina sa de facebook senatorul PNL Iulian Dumitrescu, după vizita efectuată în Statele Unite ale Americii.

În urmă cu 12 ani România a devenit membră a „Organizației Tratatului Atlanticului de Nord” (NATO), odată cu ratificarea protocolului de aderare de către toate cele 19 state membre.
An de an, în prima zi de joi a lunii februarie, are loc la Washington Micul Dejun cu Rugăciune (National Prayer Breakfast), un forum ce reunește mii de invitați din Statele Unite și din multe țări ale lumii, în frunte cu președintele SUA, membri ai Congresului, lideri religioși de diferite credințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − ten =

+ 66 = 68

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie