Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 13-17 martie 2017

Vremea in tara
La noapte
Cerul va avea înnorãri în majoritatea zonelor, mai persistente în jumãtatea de sud-est. Va continua sã plouã moderat cantitativ în Muntenia și Dobrogea, iar în Moldova, Oltenia și sud-estul Transilvaniei pe arii restrânse vor fi ploi slabe. În Carpații Orientali și Meridionali precipitațiile vor fi sub formã de lapovițã sau ninsoare. În extremitatea de vest și nord-vest a teritoriului cerul va deveni variabil, iar spre dimineațã vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea, sudul Moldovei și Bãrãgan, precum și în zona montanã. Temperaturile minime vor fi în continuare mai ridicate decât cele normale la aceastã datã în aproape toatã țara și se vor încadra între -2 și 5 grade.

Marti 14 martie
Pe un fond termic caracterizat de valori în jurul celor normale ale perioadei, înnorãrile vor fi tempoare, iar precipitațiile în diminuare și în restrângere raportat la ziua precedentã. Va ploua slab pe spații mici în sudul, estul și centrul țãrii, iar în zona montanã înaltã vor fi precipitații trecãtoare mai ales sub formã de ninsoare. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu intensificãri locale, îndeosebi ziua, în Moldova, Bãrãgan, Dobrogea și sud-vestul Olteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade, iar cele minime între -2 și 5 grade, ușor mai scãzute în depresiuni. Ceața se va semnala izolat în primele ore în extremitatea de vest, iar noaptea se poate forma pe arii restrânse în zonele joase din toatã țara.

Miercuri 15 martie
Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare și ploi izolate în Muntenia, în special în partea centralã a regiunii și în Dobrogea și posibil precipitații mixte în zona montanã. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade. Începând de seara, o arie de nebulozitate va traversa, de la nord la sud, toatã țara, însã precipitațiile vor fi în general slabe și vor avea caracter trecãtor. În Transilvania și Moldova acestea vor fi ploi și trecãtor lapovițã, în zonele montane vor predomina ninsorile, iar în rest va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale, în special în regiunile estice și la munte. Minimele termice vor fi cuprinse între -2 și 6 grade. Izolat vor fi condiții de ceațã.

Joi 16 martie
În nordul, centrul și estul țãrii, pe un fond termic caracterizat de valori apropiate de norma specificã perioadei, cerul va avea înnorãri, iar ploile, în general slabe, se vor semnala pe arii relativ extinse. În cursul nopții în Transilvania și Moldova trecãtor pot fi precipitații mixte. La munte vor predomina ninsorile, local mai însemnate cantitativ. În restul teritoriului cerul va fi variabil, ploile se vor semnala izolat, iar valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate decât cele obișnuite ale datei. Vântul va avea intensificãri temporare în majoritatea zonelor, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 5…6 grade în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei și 16 grade în Oltenia, iar cele minime între -3 și 6 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaților Orientali.

Vineri 17 martie
Regimul termic va fi caracterizat în majoritatea zonelor de valori normale pentru a doua decadã a lunii martie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei în regiunile estice unde izolat vor fi precipitații slabe, mai ales ploi. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 15 grade, iar cele minime între -3 și 3 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre -9 grade. În special în cursul nopții, pe arii restrânse va fi ceațã.

Vremea in Oltenita
La noapte
Înnorãrile vor persista și va mai ploua în general slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 3…4 grade.

Marti 14 martie
Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice datei. Cerul va avea înnorãri temporare, dar numai trecãtor va mai ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimã va fi de 1…3 grade.

Miercuri 15 martie
Cerul va fi temporar noros, favorabil ploii slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã, în creștere ușoarã fațã de ziua precedentã, se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimã va fi de 3…4 grade.

Joi 16 martie
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare și condiții ca trecãtor sã plouã slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã de 2…3 grade.

Vineri 17 martie
Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorãri în primele ore ale zilei. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 12…13 grade, iar cea minimã de 1…2 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + = 24

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie